search

Ons nieuws van woensdag 30 december 2015

Poll: Was Thomas Jane een betere Rick Grimes geweest?
Series / Poll

Poll: Was Thomas Jane een betere Rick Grimes geweest?

Frank Darabont had hem liever dan Andrew Lincoln, jullie ook?

Kortgeleden bleek dat als showrunner en bedenker Frank Darabont van The Walking Dead zijn zin had gekregen, de serie er totaal anders uit had kunnen zien. Hij wilde graag acteur Thomas Jane voor de rol van Rick Grimes en dus in eerste instantie niet acteur Andrew Lincoln.

De vraag van de poll deze keer is vrij simpel. Was Thomas Jane een betere Rick Grimes geworden? Thomas Jane zal vooral bekend zijn om zijn rol in The Punisher uit 2004, waarin hij de rol van Frank Castle speelt (een rol die in de Marvel/Netflix-serie Daredevil naar oud-The Walking Dead-acteur Jon Bernthal ging). Verder was hij te zien in komedieserie Hung (als hoofdpersoon) en in films als LOL (2012), Into the Grizzly Maze (2015) en Vice (2015). Binnenkort is hij verder te zien als Joe Miller in Syfy's The Expanse.

survey software


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Uitslag poll: 'The Simpsons' te lang doorgegaan
Series / Poll

Uitslag poll: 'The Simpsons' te lang doorgegaan

Maar ook Homeland, The Big Bang Theory en South Park hadden al mogen stoppen volgens jullie.

In een niet bepaald oncontroversiële poll vroegen we jullie onlangs welke serie te lang door gaat. Daarbij misten velen van jullie een aantal opties, die er inderdaad zeker in hadden gemogen. De keuze was nu gevallen op series die nog bezig waren (of net begonnen en slecht ontvangen zijn), of die zich in hun laatste seizoen bevonden. Gelukkig stemden jullie wel massaal en dat leverde een interessant resultaat op.

Massaal is gestemd op The Simpsons. Maar liefst 20 procent van de mensen die de poll invulden vindt dat de serie, die in elk geval 27 seizoenen gaat duren, te lang duurt. De runner-up is The Big Bang Theory (13%), eveneens een comedy. Die zou volgens de laatste geruchten nog maar één seizoen krijgen (dus stoppen in seizoen 10), maar zeker is dat nog niet. De boel levert namelijk nog veel geld op en dus is er weinig reden voor de zender om te stoppen.

Een andere optie die veel gekozen werd is South Park. Die serie, die nu in zijn negentiende seizoen zit en ineens een lopend verhaal heeft, kreeg 11 procent van de stemmen. Hieronder de top vijf series die te lang doorgaan.

Welke serie gaat te lang door?
THE SIMPSONS (seizoen 27) 20%
THE BIG BANG THEORY (seizoen 9) 13%
SOUTH PARK (seizoen 19) 11%
HOMELAND (seizoen 6) 9%
ARROW (seizoen 4) 8%

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste officiële foto's tweede seizoen 'Daredevil'
Series / Foto's

Eerste officiële foto's tweede seizoen 'Daredevil'

We zien Daredevil bedreigd worden door de Punisher.

Onderaan dit bericht kan je de eerste officiële foto's zien van het tweede seizoen van Marvel/Netflix-serie Daredevil. Op de foto's zien we onder meer Matt Murdock (Charlie Cox), Punisher (Jon Bernthal) en Karen Page (Deborah Ann Woll). Verder is er nieuwe informatie over de serie, waaronder ook over de rol van Elodie Yungs Elektra en zien we een eerste foto van haar. De info werd ons voorgeschoteld door showrunners Doug Petrie en Marco Ramirez.

"Het voordeel van een vervolg is dat je er meteen in kan springen," aldus Petrie. "We beginnen rennend en dan sprinten we zo snel als we konden." The Punisher moet hierin de boel flink opschudden en zorgen voor problemen in Hell's Kitchen. "Kijkers van de serie zullen deze gast met een geweer mogen, maar we gaan mensen ook dwingen "“ zoals we dat bij Matt doen "“ om zichzelf in twijfel te trekken. Dodelijke gerechtigheid in eigen handen nemen in het Amerika van 2015 is een moeilijke zaak. Daar hebben we rekening mee proberen te houden. Als je een pistool hebt en je hoort niet bij de politie, ga je sterke gevoelens oproepen. We zijn ons daar bewust van en proberen mensen ertoe te zetten hierover na te gaan denken."

Daarin speelt ook Elektra een rol, want het personage is een uitdaging voor Matts morele kompas. "Matt is een complexe en erg morele man, en zij is de beste slechte vriendin die je kan krijgen. Ze doet alles verkeerd en aantrekkelijk, ze is zijn wilde kant. Matt temt die kant altijd, maar Elektra laat die gewoon vrij. Dat stoot hem af, maar trekt hem tegelijk ook aan."

Het seizoen moet in 2016 ergens te streamen zijn op Netflix.













Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe beelden in promovideo 'Supergirl'
Series / Video/clip/featurette

Nieuwe beelden in promovideo 'Supergirl'

Vanaf 4 januari worden er weer nieuwe afleveringen uitgezonden.



CBS heeft de eerste promovideo van de nieuwe afleveringen van het eerste seizoen van Supergirl, die na een onderbreking vanaf 4 januari weer worden uitgezonden, vrijgegeven. De nieuwste aflevering draagt de titel 'Blood Bonds' en wordt als volgt omschreven:

''Nu Astra gevangen wordt gehouden, neemt haar echtgenoot Non (Chris Vance) Hank gevangen om te zorgen voor een duel tussen de twee kanten. Daarnaast blijft Kara Cats aantijgingen dat ze Supergirl is ontkennen.''

Melissa Benoist (Whiplash) speelt de hoofdrol in de superheldenserie. Daarnaast speelt Mehcad Brooks de rol van James Olsen en Laura Benanti de rol van Alura Zor-El, de Kryptoniaanse moeder van Supergirl. Ali Adler (No Ordinary Family) en Greg Berlanti (Arrow, The Flash) produceren Supergirl samen met Sarach Schechter en Warner Bros. TV produceren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'War and Peace' brengt spektakel naar de BBC
Series / Nieuws

'War and Peace' brengt spektakel naar de BBC

Onder meer Lily James en Gillian Anderson zijn van de partij in deze interpretatie van Tolstoys bekende werk.

Wie gedurende de feestdagen veel naar de BBC heeft gekeken, kan het niet ontgaan zijn dat er een spektakel aan zit te komen met de nieuwe serie War and Peace. In deze interpretatie van het bekende gelijknamige werk van Tolstoy volgen we het wel en wee van aristocratische families in Sint-Petersburg en Moskou gedurende de Napoleontische oorlogen. Een van de centrale personages is Natasja, gespeeld door Lily James. Andere acteurs die meespelen zijn onder meer James Norton en Gillian Anderson.

Het boek van Tolstoy is enorm qua omvang en de makers hebben besloten zich in deze serie, die zal bestaan uit zes afleveringen, te richten op de romantische en persoonlijke relaties. Sommige verhaallijnen komen in de boeken voor, anderen zijn uitgebreid om het verhaal smeuïger te maken. In de eerste aflevering zal er bijvoorbeeld een incestueuze seksscène te zien zijn tussen de zus-broer personages Helene en Anatole Kuragin. Volgens maker Andrew Davies werd er in het boek wel iets over geïnsinueerd en besloot hij het daarom toe te voegen. 'Het stond allemaal in de boeken,' zei Davies. 'maar hij [Tolstoy] had die scènes er niet aan toegevoegd en ik snapte eigenlijk niet waarom en daarom heb ik dat wel gedaan.' Davies zei ook in zijn interpretatie van War and Peace meer nadruk te hebben gelegd op de persoonlijke verhoudingen dan de historie en filosofie uit het boek, om te zorgen dat de kijkers geboeid zullen blijven.

Davies heeft wel eens kritiek te verduren gekregen voor het smeuïger maken van verfilmingen van klassiekers. Zo maakte hij in 1995 Pride and Prejudice, waarin Mr. Darcy (gespeeld door Colin Firth) een stukje sexyer werd gemaakt dan in de boeken het geval was. Hoewel zijn aanvullingen als onnodig werden gezien, was die serie een enorm succes.

War and Peace is vanaf 3 januari te zien op BBC 1.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Getting On' seizoen 3 te zien op HBO
Series / Nieuws

'Getting On' seizoen 3 te zien op HBO

Nieuwe afleveringen zijn vanaf 11 januari te zien op de betaalzender.



Vanaf 11 januari zijn er nieuwe afleveringen te zien van het derde en allerlaatste seizoen van Getting On. De trailer van het derde seizoen kan je hierboven bekijken.

In dit seizoen krijgen zuster Dawn, zuster Didi, dokter Jenna James en Patsy De La Serda het nog eenmaal aan de stok met de bewoners van het Mount Palms ziekenhuis. Samen proberen ze de dagelijkse beslommeringen te overleven totdat de gehele afdeling met sluiting bedreigd wordt.

Getting On is gebaseerd op de gelijknamige BBC-serie. Hierin volgt de kijker het doen en laten van de dokters, verpleegsters en directie van een vrouwelijke bejaardenafdeling in Californië.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.