search

Ons nieuws van woensdag 20 januari 2016

'The Ranch' met Ashton Kutcher komt naar Netflix
Series / Nieuws

'The Ranch' met Ashton Kutcher komt naar Netflix

Vanaf 1 april zijn de eerste tien afleveringen te zien.

De Netflix Original serie The Ranch zal vanaf 1 april te zien zijn bij Netflix. De eerste tien afleveringen zullen dan in een keer beschikbaar worden gesteld.

The Ranch heeft Ashton Kutcher en Danny Masterson in de hoofdrollen. Daarnaast produceerden zij de komedie mede. Centraal staat het personage Colt, gespeeld door Kutcher, die na 15 jaar en een mislukte sportcarrière terugkeert naar de Colorado-ranch van zijn familie. Zijn vader Beau en broer Jameson 'Rooster' (een rol van Masterson) staan niet echt direct te springen om zijn hulp.

Al snel lopen de prikkelige irritaties en lachwekkende misverstanden hoog op. Colts heerlijk nuchtere moeder Maggie, gespeeld door Debra Winger, probeert de mannen kosten wat het kost op één lijn te krijgen.

Kutcher en Masterson waren al eens eerder samen in een komedie te zien, namelijk [url2=https://www.serietotaal.nl/225/that-70s-show]That 70s Show[/url].

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd-recensie: 'Downton Abbey' seizoen 6.2
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'Downton Abbey' seizoen 6.2

We missen de finale van de serie...

Bedenker: Julian Fellowes | Cast: Hugh Bonneville (Robert Crawley), Laura Carmichael (Lady Edith Crawley), Jim Carter (Charles Carson), Brendan Coyle (John Bates), Michelle Dockery (Lady Mary Crawley) | Jaren: 2010 - 2015 | Zender: ITV

Met het acht afleveringen tellende zesde seizoen en een speciale kerstaflevering, kwam Downton Abbey afgelopen winter tot een einde. De zender was jaren te zien op de Britse zender ITV en cast én crew vonden het welletjes geweest. Ze wilden de serie niet uitmelken. Een goede beslissing, want de finale van de show werd maar liefst 10,9 miljoen keer bekeken in het Verenigd Koninkrijk.

In Nederland is nu de tweede helft van het zesde seizoen verkrijgbaar op Dvd. De box bevat enkel aflevering zeven en acht en een hele reeks specials. De finale van de serie is gek genoeg niet toegevoegd.

We keren terug naar de weelderige omgeving van Downton Abbey voor het zesde en laatste seizoen van deze fenomenale dramaserie. Aan onze tijd met de Crawleys komt langzaam een einde en we zien wat er gebeurt in de familie en de bediendes die voor hen werken. Ze worden geconfronteerd met nieuwe uitdagingen en gaan hun eigen weg in de alsmaar veranderende wereld. Geheimen en haarscheurtjes in de relaties bedreigen de eenheid van de familie, terwijl men beneden probeert te navigeren door de sociale veranderingen die hun banen op het spel zetten. Het laatste seizoen van deze met prijzen overladen serie volgt onze favoriete karakters in hun zoektocht naar eeuwig geluk. Zal Mary de juiste keuze maken? Zal haar zus Edith eindelijk rust vinden? Zullen Carson en mevrouw Hughes elkaar eindelijk het ja-woord geven? En zullen Anna en Bates alle hindernissen kunnen nemen die op hun pad komen?



DVD: Downton Abbey seizoen 6.2 | Duur: 3 uur | Release: december 2015 | Video: 1.78:1 | Audio: Engels Dolby Digital 2.0 | Ondertiteling: Engels, Nederlands, Deens, Zweeds, Fins, Noors | Discs: 2x DVD| EAN: 5-053083-057541 | Met dank aan: Universal

De Dvd's van dit tweede deel van seizoen zes worden in een nette verpakking aangeleverd. We krijgen een reguliere Dvd-box met daar omheen een slipcover. Beiden hebben hetzelfde ontwerp. Voorop staat de cast van de show verzameld en achterop tref je een synopsis aan. Gek genoeg geen informatie over de ontbrekende finale, of welke afleveringen je op deze uitgave aantreft. Het was een broodnodige toevoeging wat ons betreft.

Gelukkig zit het met de beelden wel redelijk goed. Het geheel ziet er mooi uit en de kleuren zijn erg realistisch. Heel veel detail moet je niet verwachten bij deze uitgave; het blijft immers een reguliere Dvd-uitgave. Wel ziet de serie er mooi uit om naar te kijken en zijn de vele kostuums en sets erg mooi. De audio is een DTS-HD 2.0 soundtrack en mist enige intensiteit, maar het geheel klinkt alsnog redelijk goed uit de boxen. Omgevingsgeluiden zijn er verder genoeg.

Er zitten veel extra's bij de twee afleveringen. Zo is er een complete schijf toegevoegd met manners of downton abbey. Ander specials zijn een sneak peak naar de finale van de serie, de auto's, een afscheid voor Highclere en een blik op de veranderende tijden. Het is jammer dat deze uitgave niet de finale heeft en eigenlijk uit maar twee afleveringen en wat bonusfeatures bestaat. Daardoor lijkt het geheel op uitmelken, want ontbreken in de kast van de liefhebber kan deze uitgave uiteraard niet.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Vinyl' van Martin Scorsese start op 15 februari op HBO
Series / Nieuws

'Vinyl' van Martin Scorsese start op 15 februari op HBO

De serie werd bedacht door The Rolling Stones frontman Mick Jagger.

De releasedatum van de langverwachte HBO- serie Vinyl is bekend. Op 15 februari zal de aftrap op de betaalzender plaatsvinden.

Het eerste seizoen gaat van start met een extra lange, 120 minuten durende pilot aflevering welke door niemand minder dan Martin Scorsese geregisseerd is. De kijker maakt kennis met platenbaas Richie Finestra die zichzelf en zijn bedrijf staande probeert te houden tijdens de turbulente jaren 70 in New York.

De serie werd gemaakt naar aanleiding van een idee van The Rolling Stones frontman Mick Jagger. De pilot van Vinyl werd geregisseerd door Martin Scorsese met een scenario van Terence Winter.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
CBS bestelt pilot voor serie Drew
Series / Nieuws

CBS bestelt pilot voor serie Drew

Nancy Drew is terug, maar niet helemaal...

We nemen je mee terug in de tijd naar 1930 toen ene Edward Stratemeyer er voor koos om uit te pakken met het personage van Nancy Drew. Op vandaag staat de serie bekend als één van de originele tiener meisjes detectives. Nancy Drew beschikte niet alleen over een hoog IQ, maar ook over opmerkelijke observatie talenten.

In navolging van bovenstaande heeft CBS er nu voor gekozen om een pilot te bestellen voor een gloednieuw (hoewel?) project genaamd "Drew". Het zou gaan om een update van de oorspronkelijke reeks met een Nancy die inmiddels de leeftijd van 30 heeft bereikt. Ze werkt nu voor de New York Police Department als een detective waar ze haar talenten kan gebruiken in enkele lastige cases.

Het is niet de eerste keer dat het concept van de oorspronkelijke serie wordt hergebruikt. In 2007 verscheen bijvoorbeeld al een reboot onder de vorm van een film. In de film nam Emma Roberts de rol van Nancy Drew op zich. Kijk jij ook al uit naar Drew van CBS?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Johnathon Schaech gecast als Jonah Hex in 'Legends of Tomorrow'
Series / Nieuws

Johnathon Schaech gecast als Jonah Hex in 'Legends of Tomorrow'

Josh Brolin speelde het personage in de mislukte filmversie uit 2010.

Johnathon Schaech (Texas Rising, Quantico) is gecast als DC-personage Jonah Hex in de CW-serie Legends of Tomorrow, een spinoff van The Flash en Arrow.

Hex is een cowboy die nergens bang voor is en niet al te veel moraal besef heeft. Het personage weet het een en ander over tijdreizen en de toekomst, maar komt eigenlijk uit de tijd van het Wilde Westen. Hex' taak is om het team in de serie te ondersteunen wanneer zij in het dorp Salvation arriveren.

Schaech zal het personage spelen in de elfde afleveringen van het eerste seizoen. Het betreft een gastrol, maar zou wel eens tot een terugkerende rol kunnen leiden. Josh Brolin speelde het personage in 2010 nog in een behoorlijk gefaalde filmversie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.