search

Ons nieuws van woensdag 10 februari 2016

The White Queen krijgt sequel
Series / Nieuws

The White Queen krijgt sequel

De coproductie van Starz en de BBC krijgt een vervolg!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

In 2013 verscheen een co-productie tussen Starz en de BBC die luisterde naar de naam "The white Queen". De miniserie werd behoorlijk goed ontvangen waardoor er volgens Starz mogelijkheden lagen voor een eventueel vervolg. Nu, een kleine 3 jaar later lijkt dat vervolg er volgend jaar eindelijk aan te komen. Starz heeft namelijk aangekondigd dat er met zekerheid een sequel komt op The White Queen.

Opvallend is dat de nieuwe serie de naam "The White Princess" heeft gekregen. Dit laat vermoeden dat het om een prequel zou gaan, maar dat is niet het geval. Het verhaal, gebaseerd op de roman van Philippa Gregory speelt zich namelijk af in het jaar 1485. In The White Princess zullen we onder meer getuige zijn van het huwelijk tussen prinses Elizabeth van York (de dochter van de White Queen) en koning Henry Tudor. Ook de dood gewaande broer van de prinses, namelijk prins Richard lijkt opeens terug in het land der levenden te vertoeven. Dit brengt Elizabeth voor een zeer moeilijke keuze. Wordt ze namelijk een Tudor vrouw of de prinses van York?

The White Princess zal bestaan uit acht afleveringen en wordt volgend jaar verwacht.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bryan Fuller is showrunner nieuwe 'Star Trek'
Series / Nieuws

Bryan Fuller is showrunner nieuwe 'Star Trek'

De man achter Hannibal mag ermee aan de slag.

Hannibal-schepper Bryan Fuller heeft een nieuwe missie gekregen. Hij is showrunner en co-bedenker gemaakt van de nieuwe Star Trek-serie van CBS. Hij dient daarbij samen met Alex Kurtzman als uitvoerend producent. Fuller begon zijn carrière in de industrie met het schrijven van afleveringen voor Star Trek: Voyager en Star Trek: Deep Space Nine.

"De eerste ervaring die ik met Star Trek had, was dat mijn oudere broer alle lichten in huis uit deed en dan met zijn model van een D7 Class Klingon Battle Cruiser door de verduisterde hallen vloog. Voordat ik zelfs maar één frame van de televisieserie zag, zette 'Star Trek' mijn voorstellingsvermogen al in vuur en vlam," aldus Fuller in de aankondiging. "Het is zonder overdrijven dat een droom uitkomt nu ik de kans krijg een geheel nieuwe versie van Star Trek te maken samen met mede-alumni Alex Kurtzman. Tijd om daar te gaan waar een Star Trek serie nooit eerder heen gegaan is."

De nieuwe show gaat in januari 2017 op CBS All Access in première. Het plan is om nieuwe personages en beschavingen die buiten de reeds gevestigde mythologie van voorgaande series en films gevestigd is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jackie Earle Haley gecast als schurk in 'Preacher'
Series / Nieuws

Jackie Earle Haley gecast als schurk in 'Preacher'

De getalenteerde acteur speelde eerder Rorschach in graphic novel-verfilming Watchmen.

De talentvolle karakteracteur Jackie Earle Haley (Watchmen, Little Children) is gecast als schurk Odin Quincannon in AMC's serie Preacher, de verfilming van de befaamde Vertigo-stripreeks van Garth Ennis en Steve Dillon.

Preacher gaat over Jesse Custer (Dominic Cooper), een badass priester uit Texas, die het vertrouwen in zijn religie is verloren en erachter komt dat God de hemel heeft verlaten en hem wil straffen. Custer trekt erop uit met zijn ex-vriendin (Ruth Negga), een alcoholverslaafde vampier, om naar antwoorden te zoeken.

Haley zal in zes afleveringen de rol spelen van een klein wanstaltig ventje, die er alles aan doet om de meest machtige man in Texas te worden met zijn 125 jaar oude slachtbedrijf. Quincannon is ook lid van de lokale KKK, heeft seks met een mannequin die van vlees is gemaakt en komt meerdere malen in aanraking met Jesse. Preacher zal deze zomer nog worden uitgezonden door AMC.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Einde van 'The Good Wife' in zicht
Series / Nieuws

Einde van 'The Good Wife' in zicht

Serie zal stoppen na zevende seizoen.

De serie The Good Wife zal stoppen na het zevende seizoen. Dat werd volgens NME bekend gemaakt in een reclame, die te zien was tijdens een uitzending van het programma in Amerika.

De serie zit al in het zevende seizoen en de laatste aflevering hiervan wordt in mei uitgezonden. "We kijken ernaar uit om het verhaal van Alicia volledig te vertellen in dit laatste seizoen." lieten bedenkers Robert King en Michelle King weten. "We zijn ontzettend dankbaar om dit te mogen doen."

Julianna Margulies, die hoofdpersonage Alicia Florrick speelt, liet ook in een verklaring weten wat ze hiervan vond. "Het is een enorme eer geweest om deel uit te maken van serie, die in de zeven jaar dat het te zien was, de lat nooit zette op goed, maar altijd probeerde buitengewoon te zijn. Ik heb gezien hoe magie kan ontstaan als Robert en Michelle King iets op papier zetten en het is een privilege geweest om te mogen werken met zulke briljante mensen."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.