search

Ons nieuws van woensdag 2 maart 2016

Net5 Kijktip: 'Mistresses'
Series / Nieuws

Net5 Kijktip: 'Mistresses'

Dinsdag 5 april gaat de serie van start over vier vriendinnen, die affaires en schandalen beleven.

Een van de leukste en meest meeslepende dramaseries komt eindelijk naar Net5. Vanaf 5 april zal de Amerikaanse dramaserie Mistresses worden uitgezonden, dat draait om de vier sexy en ondeugende vriendinnen.

Savannah (Alyssa Milano), Josslyn (Jes Macallan), April (Rochelle Aytes) en Karen (Yunjin Kim) ondersteunen elkaar in hun turbulente levens vol opwinding, geheimen, verraad en complexe relaties. Wanneer de serie start bewandelen ze allemaal een anders levenspad, vol affaires en schandalen. De serie is in Amerika ontzettend populair en daar is het inmiddels verlengd met een vierde seizoen.

Savannah Davis, die ook Savi wordt genoemd, is een succesvolle carrièrevrouw die naar het volgende hoofdstuk in haar leven toe werkt, zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak. Ze wil partner worden van het advocatenkantoor waar ze werkt en een gezin stichten met haar man Harry. Ze proberen al een tijdje zwanger te raken, maar dan voelt Savi zich aangetrokken tot haar collega Dominic. Josslyn Carver is het eigenzinnige zusje van Savi. Ze is single en houdt van daten en feesten.

April Malloy is hun vriendin en zij probeert te wennen aan een leven als weduwe en alleenstaande moeder. April dacht altijd dat haar man een geweldige echtgenoot en vader was, maar na zijn dood komt ze achter zijn geheimen. Deze zetten haar wereld op de kop. De vierde vrouw van de vriendinnengroep is Karen, die als therapeute werkt. Zij heeft een affaire gehad met een getrouwde patiënt. Dat was nogal gecompliceerd, omdat hij terminaal ziek was. Na zijn dood staat de zoon van de man op de stoep bij Karen.

Mistresses is een uiterst verslavende serie vol leuke mode en dramatische verhaallijnen. De chemie tussen de vier actrices is goed en met name Alyssa Milano als Savi en Jes Macallan als Josslyn zijn interessante personages, die zich over de loop van de afleveringen (en seizoenen) op verrassende manieren ontwikkelen.

De serie is vanaf 5 april wekelijks te zien om 21.30 uur bij Net5, startend bij aflevering 1.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste beeld 'Outlander' seizoen 2
Series / Foto's

Eerste beeld 'Outlander' seizoen 2

Tweede seizoen van de serie gaat op 9 april in première.

De scifi-dramaserie Outlander keert 9 april terug op de zender Starz met een tweede seizoen. Het eerste beeld is nu vrijgegeven en kan je hierboven bekijken.

De serie gaat over Claire Randall, een verpleegster tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zij wordt op mysterieuze wijze naar het jaar 1743 gestuurd en moet gelijk vrezen voor haar leven. Claire wordt hier gedwongen te trouwen met Jamie Fraser, een romantische, Schotse soldaat. Zodoende komt ze in een driehoeksverhouding terecht met twee totaal verschillende mannen uit heel andere levens.

In het tweede seizoen zien we op het beeld, dat Claire en Jamie infiltreren in Parijse high society kringen, om zo Schotland samen te redden. Het seizoen is gebaseerd op het tweede boek in de Outlander- boekenreeks van Diana Gabaldo.

Kijken jullie al uit naar de nieuwe afleveringen van Outlander?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe western in planning bij Netflix
Series / Nieuws

Nieuwe western in planning bij Netflix

en Steven Soderbergh is de regisseur...

Geoffrey Ketels

Steven Soderbergh, volgens velen één van de beste regisseurs van onze tijd is betrokken bij een nieuw Netflix project . Het zou deze keer gaan om een western die zich afspeelt in het jaar 1884. De reeks krijgt de naam Godless en is eigenlijk een idee van Scott Frank. Hij werkte samen met Steven Soderbergh aan de film Out of Sight als screenwriter. Andere projecten waar Frank aan heeft meegewerkt zijn met name The Wolverine en Minority Report. Frank zal niet alleen het script schrijven voor de nieuwe Netflix serie Godless, bovendien is hij ook aangesteld als producer en zal hij mee regisseren.

Netflix zelf heeft bekend gemaakt dat Godless een gelimiteerde serie wordt. Met andere woorden, het project zal beschikken over een beperkt aantal afleveringen en dat is voor Netflix toch vrij ongewoon. Hoe dan ook is bovenstaande reeds meer dan voldoende om ons nieuwsgierig te maken naar meer. Ben jij ook zo benieuwd hoe deze nieuwe Netflix serie gaat uitpakken?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd-recensie: 'Togetherness' seizoen 1
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'Togetherness' seizoen 1

Prima uitgave van een sterke HBO-komedie.

Bedacht door: Jay Duplass, Mark Duplass, Steve Zissis | Cast: Mark Duplass (Brett Pierson), Melanie Lynskey (Michelle Pierson), Amanda Peet (Tina Morris), Steve Zissis (Alex Pappas) | Jaren: 2015 - heden | Zender: HBO

Togetherness is het televisiedebuut van de veelgeprezen indie-regisseurs Jay en Mark Duplass. Het duo maakte een komedie voor HBO, Togetherness, die laat zien hoe het er in moderne families aan toe gaat. En dat is niet bepaald makkelijk. Het eerste seizoen van de serie is nu op Dvd verkrijgbaar.

Vier volwassenen leven samen onder één dak en worstelen met dromen en hun relaties terwijl ze de veertig naderen. Door het huwelijk en de kinderen is de vonk uit de relatie van Brett en Michelle. Ze doen hun best om het vuurtje in hun relatie weer aan te wakkeren. Dan trekken Alex, een vriend van Brett en Tina, Michelle's zus, bij hen in. Wat volgt is een tragikomische strijd tussen het najagen van persoonlijke dromen en het behouden van vriendschap, familieband en huwelijk.

De komedie is bijzonder goed ontvangen door critici. Zo staat deze op RottenTomatoes op gemiddeld een 7,9 na 41 getelde recensies (waarvan 93% positief was). De serie is een "heerlijke verrassing die het alledaagse leven verweeft met meeslepende en dramatische personages" met een goed gevoel voor humor.



DVD: Stonemouth | Duur: 8x 26 minuten | Release: februari 2016 | Video: 16:9 (1.78:1) | Audio: Engels, Frans, Duits Dolby Digital 5.1 | Ondertiteling: Nederlands, Frans, Duits, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Engels | Discs: 2x DVD| EAN: 5-051888-220535 | Met dank aan: Warner Bros.

Togetherness heeft een vrij gewone Dvd-uitgave gekregen. We hebben een slipcover met daarin een reguliere Dvd-hoes. Voorop zien we hoe de bende uit de serie naar het strand gaat. Een charmante cover, en de achterkant toont een uitgebreide synopsis en de gebruikelijke informatie.

De beeldkwaliteit is voor een Dvd prima. Er zit nauwelijks verstoring in het heldere beeld, hoewel de kleuren niet altijd even mooi naar voren komen. Vooral scènes die zich buiten afspelen lijken een iets aan felheid te missen. Erg is het niet, want het ziet er verder prima uit. Met de audio is ook weinig mis, waarbijd e nadruk op het dialoog enorm is. Geen wonder ook, want de serie haalt zijn kracht uit de gekke dialogen.

Extra's
Er zijn een paar extra's toegevoegd aan de uitgave, samen goed voor een half uur. Daarvan gaan er twee in op de afleveringen (elke wordt afzonderlijk besproken) en er zijn verwijderde scènes. De leukste toevoeging is Amanda & Steve, en grappig interview met Zissis en Peet.



Toekomst
Het tweede seizoen wordt op dit moment uitgezonden in de Verenigde Staten. Op 10 april vindt de seizoensfinale plaats. Of er nog een seizoen komt is niet zeker, al vinden critici het prima gezien de positieve reacties.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jimmy Smits gecast in '24:Legacy'
Series / Nieuws

Jimmy Smits gecast in '24:Legacy'

Hij zal te zien zijn naast de eerder aangekondigde Corey Hawkins en Miranda Otto.

Jimmy Smits (Sons of Anarchy, Dexter) is de nieuwste toevoeging aan de cast van Fox-serie 24:Legacy, waarin hij te zien zal zijn naast de eerder aangekondigde Corey Hawkins (Straight Outta Compton) en Miranda Otto (The Lord of the Rings: The Return of the King).

Hoewel Legacy dezelfde stijl en structuur zal hebben als de oorspronkelijke serie, zal deze serie een geheel nieuwe cast bevatten en waarschijnlijk weinig te maken hebben met de vorige verhaallijnen. Wat zeker lijkt, is dat geen van de personages uit 24, waaronder Kiefer Sutherlands Jack Bauer, zullen terugkeren.

Hawkins speelt in 24: Legacy een militaire held, die bij zijn terugkeer in de Verenigde Staten erachter komt dat hij wordt gevolgd. Dit leidt ertoe dat hij CTU inschakelt om hem te helpen zijn leven te redden en een grootschalige terroristische aanval op Amerikaanse bodem te voorkomen. Otto zal de rol spelen van Rebecca Ingram, een voormalig hoofd van CTU, die nu getrouwd is met senator John Donovan en worstelt met haar beslissing om haar functie bij de antiterreur-organisatie neer te leggen.

Manny Coto en Evan Katz zullen het script schrijven van de pilot-aflevering en ook de rol van uitvoerend producent op zich nemen. Stephen Hopkins zal de pilot regisseren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.