search

Ons nieuws van donderdag 19 mei 2016

Over en uit voor Rush Hour na één seizoen
Series / Nieuws

Over en uit voor Rush Hour na één seizoen

Alleen het lot van Limitless blijft vooralsnog onbekend...

Geoffrey Ketels

Toen de film Rush Hour in 1997 met Chris Tucker en Jackie Chan in de hoofdrol op de wereld werd losgelaten was het één van de leukste films die de wereld ooit had gezien. Het vrolijke duo bracht niet alleen spetterende actie op het scherm, daarnaast waren de dialogen bij momenten om je krom te lachen. Toen CBS aankondigde een Rush Hour serie te maken waren de verwachtingen dan ook hooggespannen... Helaas waren die verwachtingen eerder van korte duur.

De ratings die Rush Hour bij elkaar wist te verzamelen waren om van te huilen. Op basis van deze ratings (en omwille van het feit dat de serie eigenlijk gewoon echt niet goed is) heeft CBS er voor gekozen om na amper één seizoen reeds de stekker uit het Rush Hour project te trekken. Eerder raakte wel bekend dat Code Black evenals Criminal Minds: Beyond Borders een vervolg zouden krijgen.

Met het cancellen van Rush Hour is het alleen nog afwachten wat het lot zal zijn van Limitless, al hebben we het vermoeden dat het daarmee toch wel goed komt. Wat vond jij van de Rush Hour serie en ga jij ze missen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Poll: Wie moet een Marvel/Netflix-serie krijgen?
Series / Poll

Poll: Wie moet een Marvel/Netflix-serie krijgen?

Blade, Moon Knight of toch liever Ghost Rider?

Eerder vandaag was er een gerucht rond Marvel en Netflix. De streamingzender werkt op dit moment aan een hele reeks series rond Marvel-helden: Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist en crossover The Defenders. Daarnaast werd er recent een spin-off aangekondigd rond The Punisher. Dat die serie er kan komen maakt duidelijk dat Marvel en Netflix tevreden zijn over hun samenwerking.

Wellicht komt daaruit het gerucht van eerder vandaag voort dat er meerdere andere series op komst zijn. Er zouden series komen rond Blade, Moon Knight en Ghost Rider. Zolang er niets zeker is, kunnen we natuurlijk alleen maar speculeren en dus vragen we jullie precies dat te doen. Wie verdient volgens jullie het meest een eigen serie? Je kan hieronder kiezen uit Blade, Moon Knight en Ghost Rider.

BLADE is de vampierjager die vroeger gespeeld werd door Wesley Snipes. Er verschenen drie films rond het personage en Snipes liet interviews weten graag terug te keren. Wie weet dat de mens/vampier hybride de jacht weer mag openen.

MOON KNIGHT wordt vooral omschreven als Marvels Bruce Wayne. Hij is een huurling die bovennatuurlijke krachten krijgt als hij opnieuw tot leven gewerkt wordt door de Egyptische god van de maan, Khonsu. Hij is sterk, heeft een groot uithoudingsvermogen en sterke reflexen.

GHOST RIDER is tot slot het alter ego van Johnny Blaze. Hij is een stuntrijder die op een dag zijn ziel verkoopt aan de duivel en daarom bezeten wordt door een demon en daardoor superkrachten verkrijgt. Hij werd al eens gespeeld in twee films, door Nicolas Cage.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Uitslag poll: Glenn gaat dood in 'The Walking Dead'
Series / Poll

Uitslag poll: Glenn gaat dood in 'The Walking Dead'

Of is het toch Sgt. Abraham Ford?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Recent vroegen we jullie wie er dood zou gaan in het zevende seizoen van AMCs The Walking Dead. In de laatste aflevering was Negan (Jeffrey Dean Morgan) eindelijk te zien en knuppelde hij een van de helden van de serie dood. Wie het was? Niemand die het zeker weet, want dat houden de makers nog geheim tot oktober.

In onze recente poll vroegen we jullie wie er de dood zou vinden onder de knuppel van Negan. Volgens jullie zijn er drie voorname kandidaten: Glenn Rhee, Sgt. Abraham Ford of Dr. Eugene Porter. De top vijf is als volgt:

Glenn Rhee 27%
Sgt. Abraham Ford 27%
Dr. Eugene Porter 18%
Daryl Dixon 8%
Aaron 6%

De reden achter de twijfel tussen Glenn en Ford is tweeledig. Enerzijds is het Glenn die in de comics de dood ondervindt aan de knuppel van Negan, maar omdat hij al tweemaal dood leek te gaan in de serie, zou het een beetje stom zijn om er nu zo lang mee te wachten als het echt is. Abraham is in de comics allang dood, dus daarom zouden jullie hem een goede tweede kandidaat vinden.

Wie het is merken we pas in oktober, als de serie verder gaat.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Crossover 'Arrow' en 'Supergirl' zeer waarschijnlijk
Series / Nieuws

Crossover 'Arrow' en 'Supergirl' zeer waarschijnlijk

Stephen Amell acht de kans in elk geval groot.

Nu CBS heeft besloten Supergirl te verplaatsen naar zusterzender The CW, lijkt de kans op nieuwe crossovers tussen DC-personages groot. Tegenover Loaded vertelde acteur Stephen Amell dat het goed mogelijk zou moeten zijn dat Arrow naast Kara Zor-El te zien is.

"Ik denk dat het zeer waarschijnlijk is dat als je vier DC superheldenseries op een netwerk hebt, er een kans bestaat die misschien niet meer voor gaat komen en zeker nooit eerder bestaan heeft in de geschiedenis van televisie. Ik zou verwachten dat er iets gaat gebeuren."

Eerder was het nog onzeker of er een tweede seizoen zou komen van Supergirl. Dat lag aan de tegenvallende kijkcijfers, maar uiteindelijk besloot CBS de show naar The CW te verhuizen. Daar is het beschikbare budget lager en dat maakt meer mogelijk.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Plotdetails 'Luke Cage' onthuld
Series / Nieuws

Plotdetails 'Luke Cage' onthuld

En wie is de schurk?

Marvel en Netflix timmeren hard aan hun gedeelde universum. De eerstvolgende serie die we te zien krijgen heet Luke Cage, waarin acteur Mike Colter de titelrol speelt. Tegenover Entertainment Weekly onthulde hij wat plotdetails van zijn serie. Specifiek ging hij in op de slechterik.

"Er zijn politici en dan plotseling schimmige personages die aan de andere kant van de wet werken," begon Colter. "Wie doet wat? Dat mag ik niet zeggen, maar het wordt een situatie waarin veel mensen Harlem willen helpen en denken dat ze het beste met Harlem voor hebben, maar uiteindelijk kan het zo zijn dat ze desondanks vooral opkomen voor hun eigen belangen of gewoon erg kortzichtig zijn. Dus soms beschadigen ze de gemeenschap."

"Dus hier komt Luke binnen, want Luke is een man die wil luisteren en observeren en hoort wat mensen hem vertellen. Hij is een erg slimme kerel, die begrijpt dat sommige mensen niet het beste met de rest voor hebben en dat sommige mensen echt foute dingen kunnen doen, dat levens verloren kunnen raken. Helaas is hij de enige die kan helpen, want soms doen de regelgevers niet wat ze zouden moeten doen, doordat ze onwetend zijn of gewoon corrupt. Dus zonder teveel details te geven: Luke Cage zal op moeten staan en de man zijn die het regelt."

Het eerste seizoen van Luke Cage gaat op 30 september in première.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gerucht over nieuwe Marvel/Netflix-series
Series / Nieuws

Gerucht over nieuwe Marvel/Netflix-series

Krijgen Moon Knight, Blade en Ghost Rider eigen series?

Neem het volgende met een grote korrel zout, maar MovieCreedLive zou onthuld hebben welke drie Marvel-personages mogelijk een eigen Netflix-serie krijgen. De kans op nog meer spin-offs dan alleen eentje rond The Punisher is groot, dus het zou goed kunnen dat er ook andere helden naar de streamingdienst komen.

Dat er wel mogelijk meer series komen lijkt een zekerheid. Marvel en Netflix doen het goed samen en ze besloten al tot het maken van een spin-off in de vorm van The Punisher. Daarnaast zegt Jessica Jones in haar serie op een bepaald moment dat ze zo 99 andere mensen met superkrachten kan noemen in New York. Genoeg materiaal toch?

Wie zou ze dan nog meer kennen? De site stelt dat Blade, Ghost Rider en Moon Knight mogelijk op komen draven. Blade is uiteraard de mens/vampier hybride die vampiers opjaagt en doodt; Ghost Rider is de geest van wraak, die Johnny Blaze bezet en Moon Knight is "Marvels versie van Batman".

Of de site echter gelijk heeft is moeilijk in te schatten. MCL heeft voor zover wij weten geen sterke staat van dienst opgebouwd: ze zijn nog relatief onbekend. Wat vinden jullie van het gerucht?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teaser nieuwe 'Star Trek' belooft veel nieuws!
Series / Trailer

Teaser nieuwe 'Star Trek' belooft veel nieuws!

"New crews, new villains, new heroes, new worlds."CBS Television Studios heeft een eerste teaser vrijgegeven voor de nieuwe Star Trek-serie die in 2017 op de buis moet gaan verschijnen. Check de teaser hierboven! De beelden werden ook vertoond tijdens de CBS Upfront presentatie in Carnegie Hall in New York, op 18 mei.

De opnames voor de nieuwe Star Trek-serie zijn overigens nog niet gestart en heel veel is er ook nog niet bekend. De bovenstaande teaser belooft wel veel nieuws, namelijk nieuwe bemanningen, nieuwe slechteriken, nieuwe helden en nieuwe werelden. Wel is duidelijk dat er geen relatie is met de huidige filmreeks.

Showrunner Bryan Fuller gaat naar verluidt een Star Trek anthologie realiseren. Elk seizoen zou er een ander verhaal verteld worden. De eerste Star Trek sinds Star Trek: Enterprise (2001-2005) verschijnt in eerste instantie op CBS All Access, het Netflix van CBS, vanaf januari 2017.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.