search

Ons nieuws van woensdag 25 mei 2016

Sara Ramirez verlaat 'Grey's Anatomy'
Series / Nieuws

Sara Ramirez verlaat 'Grey's Anatomy'

Aanstaande dinsdag zijn de laatste afleveringen bij Net5 te zien met Callie Torres erin.

Michelle Iwema

Na het vertrek van Patrick Dempsey staat de cast van Grey's Anatomy opnieuw een groot afscheid te wachten. Sara Ramirez verlaat namelijk de ziekenhuisserie na tien jaar Dr. Callie Torres te hebben vertolkt. Aanstaande dinsdag zendt Net5 de laatste twee afleveringen van het twaalfde seizoen achter elkaar uit, waarin Sara ook voor het laatst is te zien.

"Ik ben zeer dankbaar voor de tien jaar die ik met de Grey's Anatomy-familie heb doorgebracht," aldus Sara Ramirez. "Maar nu neem ik een tijd vrij. Het was fantastisch om met Shonda Rhimes te werken en we zetten ons contact zeker voort! Ik wens Ellen en de rest van de cast en crew het allerbeste toe en ik vind het fijn om voor altijd deel uit te maken van de Shondaland-familie!"

Shonda Rhimes, de bedenker van Grey's Anatomy liet weten erg trots te zijn op Ramirez en het personage dat ze al die jaren heeft neergezet. "Sara Ramirez inspireerde wekelijks miljoenen fans en ook mij. We wensen haar het allerbeste toe tijdens haar welverdiende tijd vrij. Ik zal Callie enorm missen in de serie, maar ik ben ervan overtuigd dat Sara's toekomst veel in petto heeft. Shondaland zal altijd haar thuis zijn."

De extra lange seizoensfinale van Grey's Anatomy is op dinsdag 31 mei vanaf 20.30 uur te zien op Net5.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Get Shorty' wordt een tv- serie
Series / Nieuws

'Get Shorty' wordt een tv- serie

In 1995 verscheen er al een film gebaseerd op hetzelfde boek met John Travolta.

Michelle Iwema

Het boek Get Shorty van Elmore Leonard dat in 1990 verscheen, krijgt een tv- serie. In 1995 verscheen er al een gelijknamige film gebaseerd op het boek geregisseerd door Barry Sonnenfeld.

De serie gaat volgens Deadline bestaan uit 10 afleveringen en vormt een samenwerking tussen Paramount, Lionsgate en MGM. Het boek gaat over crimineel Chilli Palmer, die geld incasseert voor de maffia. Als hij een klus krijgt in Hollywood, laat hij zich meeslepen door zijn liefde voor b-films. Hij heeft zelf een idee voor eentje, en probeert deze bij zijn nieuwe contacten aan de man te brengen.

De filmversie van 1995 had een sterrencast met John Travolta als Chili Palmer, Gene Hackman als Harry Zimm, Rene Russo als Karen Flores, Delroy Lindo als Bo Catlett, Dennis Farina als Ray "Bones" Barboni, James Gandolfini als Bear, David Paymer als Leo en Danny DeVito als Martin Weir. De film kreeg 10 jaar later een vervolg genaamd Be Cool.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Aly Michalka krijgt vaste rol in iZombie
Series / Nieuws

Aly Michalka krijgt vaste rol in iZombie

Tot grote vreugde van heel veel fans...!

Geoffrey Ketels

Fans van de serie iZombie zijn reeds enige tijd vragende partij voor het toekennen van een vaste rol aan actrice Aly Michalka die in de reeks de rol van Peyton Charles speelt. Nu lijken de gebeden van heel wat mensen te zijn aanhoort, want in seizoen 3 is het eindelijk zover! The CW heeft immers bekend gemaakt dat de actrice die regelmatig een gastoptreden had nu een echte "series regular" is geworden.

In de serie speelt Peyton niet alleen de beste vriendin, maar tevens ook de huisgenoot van hoofdrolspeelster Rose Mclver welke uiteraard de rol van Liv Moore vertolkt. Michalka is niet aan haar proefstuk toe wanneer het aankomt op film- en televisiewerk. In het verleden was ze dan ook reeds te zien in films als Bandslam, Easy A en The Roommate.

Ben jij een fan van de serie iZombie en kijk jij al uit naar een frequent optreden van de mooie Aly Michalka?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd-recensie: 'Heer & Meester' seizoen 2
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'Heer & Meester' seizoen 2

Prima uitgave van een sfeervolle MAX-serie.

Cast: Daan Schuurmans (Valentijn Rixtus Bentinck), Hubert Fermin (Leo Coops), Ferdi Stofmeel (Richard Frensdorf), Mark Rietman (Harald e Vries) e.a. | Jaren: 2014 "“ heden | Release: Omroep MAX

Omroep MAX is erg succesvol met zijn series. Een daarvan en draait om een privédetective: Heer & Meester. De show ging in 2014 van start met uitzenden en was meteen erg succesvol; gemiddeld keken er 1,4 miljoen mensen naar een aflevering. Het tweede seizoen volgde een jaar later en trok gemiddeld 1,1 miljoen kijkers.

Die daling is groot, maar alsnog is het een succesvolle serie. Centraal staat Valentijn Rixtus Bentinck (Daan Schuurmans), die het vorige seizoen nog zijn dood in scene zette. Hij denkt eindelijk zijn moeder te hebben gevonden. Helaas blijkt de dame aan zijn graf niet te zijn wie hij hoopt en is hij ook dit seizoen genoodzaakt zijn zoektocht naar zijn mysterieuze verleden voort te zetten. Het wordt hem echter niet makkelijk gemaakt. Er is iemand die alles op alles zet om ervoor te zorgen dat Valentijn zijn ware identiteit niet kan achterhalen. Ondertussen raakt Valentijn verzeild in de wereld van modellen, haute cuisine, springpaarden en talloze andere voor de gemiddelde mens onbereikbare kringen. Samen met Leo (Hubert Fermin) en de nieuwe mooie no nonsense Officier van Justitie Floor van Nijevelt Guljé (Sophie van Winden), weet Valentijn zaken op zijn altijd charmante en controversiële wijze op te lossen. En het is natuurlijk ook dit seizoen weer elke dag Valentijnsdag!

Dvd: seizoen 2 | Duur: 10x 50 minuten | Release: mei 2016 | Video: 16:9 | Audio: Nedrlands Dolby Digital 5.1| Discs: 3 x Dvd | EAN: 8-711983-964655 | Met dank aan: Just Entertainment

De serie wordt aangeleverd in een dubbeldikke Dvd-hoes, met daar een slipcover omheen met hetzelfde ontwerp als de Dvd-hoes. Het is een sfeervolle cover die goed past bij de sfeer die de serie oproept. Achterop tref je verder een uitgebreide synopsis aan en enkele afbeeldingen uit de serie. Binnen in zijn de drie schijven op elkaar gestapeld en twee reclameboekjes meegeleverd.

De beelden van de show zien er goed uit op Dvd. De lijnen zijn scherp genoeg en detail is ook genoeg te zien. De serie heeft mooie sets en er is duidelijk veel aandacht gaan zitten in de setting. Verder ligt er nadruk op het dialoog, soms iets teveel, maar niet genoeg om echt storend te zijn. Extra's zijn niet toegevoegd.

Toekomst
Het is niet bevestigd of er een derde seizoen komt. Toch doen de kijkcijfers vermoeden van wel. Er keken immers gemiddeld 1,1 miljoen mensen per aflevering en normaliter is dat in Nederland genoeg voor een verlenging.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.