search

Ons nieuws van vrijdag 15 juli 2016

Tv-serie op Blu-Ray: Person of Interest (Seizoen 4)
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Blu-Ray: Person of Interest (Seizoen 4)

Het voorlaatste seizoen.

Bedenker: Jonathan Nolan | Cast: Jim Caviezel (John Reese), Michael Emerson (Harold Finch), Kevin Chapman (Lionel Fusco), Sarah Shahi (Sameen Shaw), Amy Acker ("Root"/Samantha "Sam" Groves), Taraji P. Henson (Jocelyn "Joss" Carter), e.a. | Uitzending serie: 2011 - heden | Tv-release: CBS | Veronica

Een van de beter ontvangen misdaadseries is ongetwijfeld Person of Interest. De serie met onder meer Jim Caviezel werd bedacht door niemand minder dan Jonathan Nolan, "de broer van", en J. J. Abrams verbond zich als uitvoerend producent aan de serie. Na bijna 125 duizend stemmen weet de serie van CBS nog altijd een prima 8,5 te noteren op de IMDb. Onlangs verscheen het vierde seizoen op schijf.

In het vierde seizoen (RT = 100%) van Person of Interest hebben de leden van het team een nieuwe identiteit aangenomen. Reese werkt bij de NYPD als narcoticarechercheur, Finch doet alsof hij een docent is en Shaw staat achter de kassa bij de cosmetica-afdeling van een warenhuis. Maar het mag niet baten: het verleden achtervolgt ze en nieuwe hindernissen wachten.



Serie: Person of Interest - Seizoen 4 | Aantal discs 4 x Blu-Ray | Afleveringen: 22 x ca. 44 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | Extra's: Music of Interest | Going Underground with Root and Finch | Person of Interest Comic-Con Panel | Gag Reel | EAN: 5051888221303 | Release: juli 2015 | Met dank aan: Warner Home Video

De vier Blu-Ray schijven van deze uitgave van het vierde seizoen van Person Of Interest zitten vastgeklikt in een iets dikkere amaray Blu-Ray keepcase, met daaromheen een vergelijkbare stevige sleeve. In de keepcase staat per disc aangegeven welke afleveringen (met titels) en extra's erop staan.

De beeldkwaliteit van deze Blu-Ray uitgave is net als bij het derde seizoen uitstekend. Het beeld heeft een mooie filmische uitstraling aangezien het beeld er doorgaans wat soberder uitziet en doordat er een mooie lichte laag filmgrain is toegevoegd. De scherpte is over het algemeen fraai, al lijkt deze niet altijd even constant. Dit is vooral te zien tijdens close-ups. Donkere scènes doen het verder prima en de zwartwaarde is netjes. De dialoog en muzikale ondersteuning komt van een standaard DTS-HD surroundtrack. Deze voldoet zeker voor een tv-serie, met mooi vol geluid en zo nu en dan wat surround effects.

Redelijk reeks extra's
Op de vierde schijf van deze uitgave staat het bonusmateriaal. Het meest interessant zijn 'Music of Interest' en 'Going Underground with Root and Finch.' De eerste geeft een uitgebreide blik achter de schermen met componist Ramin Djawadi die de muziek verzorgde voor de serie. Erg aardige featurette die een wat afwijkende blik geeft op hoe de muziek wordt geselecteerd bij een tv-serie. In 'Going Underground with Root and Finch' is er een vluchtige blik op een aantal sets die te zien zijn in het vierde seizoen. De overige extra's zijn een registratie van de 2014 Comic-Con Panel en een Gag Reel.

Vijfde seizoen betekent het slot
Het vijfde seizoen bestond uit dertien afleveringen en wist gemiddeld tussen de 4 en 8 miljoen kijkers te trekken. Dit is fors minder dan bijvoorbeeld het debuutseizoen. Toen waren er uitschieters met meer dan 15 miljoen kijkers. Met in totaal 103 afleveringen werd er afgelopen maand een punt gezet achter Person Of Interest. Hieronder de trailer voor het afrondende vijfde seizoen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste poster 'The Walking Dead' Seizoen 7
Series / Posters

Eerste poster 'The Walking Dead' Seizoen 7

Lucille wacht op haar moment.



Over een paar dagen zal tijdens Comic Con in San Diego de eerste trailer debuteren voor het zevende seizoen van de zombieserie The Walking Dead. Na de foto van gisteren zie je hierboven een eerste affiche/banner voor de populaire zender van AMC.

Net als op de foto zien we Jeffrey Dean Morgans personage Negan samen met zijn honkbalknuppel Lucille. Hij kijkt naar de bekende helden uit de serie.

De serie keert terug op 10 oktober en de trailer debuteert op 22 juli tijdens SDCC. Acteurs als Andrew Lincoln, Norman Reedus, Steven Yeun, Lauren Cohan, Danai Gurira, Chandler Riggs, Michael Cudlitz, Sonequa Martin-Green, Christian Serratos, Ross Marquand en Josh McDermitt hebben rollen in het nieuwe seizoen van TWD.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Negen nieuwe castleden voor Spike-serie 'The Mist'
Series / Nieuws

Negen nieuwe castleden voor Spike-serie 'The Mist'

Frank Darabont verfilmde in 2007 al eens het boek van Stephen King.

Spike TV heeft vandaag aangekondigd dat er negen nieuwe namen aan de cast van tv-serie The Mist zijn toegevoegd. Het betreft een nieuwe verfilming van Stephen Kings gelijknamige boek. De opnames van de serie gaan deze zomer nog van start.

The Mist gaat over een stadje dat wordt geterroriseerd door een dichte mist, die gepaard gaat met de nodige schepsels en ervoor zorgt dat de menselijkheid van de personages op de proef wordt gesteld. Hieronder de aangekondigde acteurs en de personages die zij zullen vertolken:

- Alyssa Sutherland speelt Eve Cunningham, een moeder die er alles aan doet om haar tienerdochter te beschermen tegen de gevaren die schuilen in en buiten de mist.

- Gus Birney is Alex Cunningham, de tienerdochter van Kevin en Eve Cunningham. Ze is altijd een ingetogen meisje geweest, maar door de gebeurtenissen in de serie komt haar rebelse kant naar boven.

- Dan Butler speelt Father Romanov, een priester die aan zijn geloof begint te twijfelen door alles wat er in zijn thuisplaats gebeurt.

- Luke Cosgrove neemt de rol van Jay Heisel voor zijn rekening. Jay is een populaire plaatselijke football-ster en de zoon van de plaatselijke sheriff. Hij wordt beschuldigd van een gruwelijke misdaad.

- Danica Curcic is Mia Lambert, een drugsverslaafde vrouw die op de vlucht is geslagen en op zoek is naar een mysterieuze zak geld.

- Okezie Morro speelt Jonah Dixon, een soldaat met geheugenverlies. Hij weet niet meer wie hij is, maar naarmate hij zich dingen begint te herinneren, worden er een aantal schokkende onthullingen gedaan.

- Darren Pettie speelt sheriff Conner Heisel, vader van Jay. Hij doet er alles aan om de orde te bewaren in een situatie die steeds chaotischer en gevaarlijker wordt.

- Russell Posner speelt Adrian Garff, een onzekere tiener die er alles aan doet om zijn beste vriendin Alex te beschermen.

- Isiah Whitlock, Jr. speelt ten slotte Gus Redman, een plaatselijke manager van een winkelcentrum. Wanneer de overlevenden van de mist zich verschuilen in het winkelcentrum, moet Gus ervoor kiezen of hij de leider van de groep wordt of dat hij zich afzijdig houdt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste clip derde seizoen 'Star Wars Rebels'
Series / Video/clip/featurette

Eerste clip derde seizoen 'Star Wars Rebels'

Ezra kan nu serieus goed met een lichtzwaard overweg.

Tijdens de Star Wars Celebration gaat Lucasfilm een boel informatie onthullen rond het derde seizoen van Star Wars Rebels. Er zal onder meer een tweetal afleveringen vertoond worden. In afwachting hiervan is alvast een eerste clip van het derde seizoen vrijgegeven, die onderaan dit bericht te zien is. De clip begint op 3:40. Verder is bovenstaande foto de eerste die vrijgegeven is van dit nieuwe seizoen.

In de clip zien we dat hoofdpersoon Ezra een stuk volwassener is geworden en nu serieus goed overweg kan met een lichtzwaard. In de laatste aflevering van het tweede seizoen zagen we nog hoe Kanan, Ezra en Ahsoka op weg gingen naar een Inquisitor om meer informatie te verkrijgen over Darth Vader. Hun zoektocht leidde tot een confrontatie met Vader en een nieuwe, onverwachte bondgenoot.

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen heeft nog geen premièredatum.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teaser seizoen 4.2 'Vikings'
Series / Video/clip/featurette

Teaser seizoen 4.2 'Vikings'

We zien een wel heel oude Ragnar.



Het lijkt erop dat de tweede helft van het vierde seizoen van History's Vikings een vrij extreme tijdssprong gaat maken. We zien in bovenstaande teaser voor de Comic-Con (waar vermoedelijk veel meer beelden te zien zullen zijn) een wel heel oude Ragnar (Travis Fimmel).

Deze tweede helft van het vierde seizoen laat zien hoe de kinderen van Ragnar, Floki en Lagertha, volwassen zijn geworden. Welke rol Ragnar nog gaat spelen is niet zeker, maar het feit dat hij nu zo oud is, zou ertoe kunnen leiden dat hij in de toekomst niet meer in de serie speelt. In het verleden zijn er al eens verhalen over geweest dat acteur Travis Fimmel toe is aan nieuwe uitdagingen en we hebben al eens gehoord dat History Channel het ook prima vindt om de serie voort te zetten zonder hem. Dat Ragnar nu zo oud wordt in dit seizoen past bij die verhalen. Gek is het ook niet: Fimmel heeft recent met Warcraft: The Beginning nog de overstap gemaakt naar de blockbusters en mogelijk voor een grote franchise getekend.

History Channel heeft al een vijfde seizoen besteld van de serie, dat twintig afleveringen krijgt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Bloodline' krijgt derde seizoen
Series / Nieuws

'Bloodline' krijgt derde seizoen

Het familiedrama rond de Rayburn-familie krijgt een tien afleveringen tellend derde seizoen.

Het tweede seizoen van Netflix-serie Bloodline kwam vrij stilletjes online te staan, maar trok ogenschijnlijk toch genoeg kijkers. Het streamingkanaal heeft besloten de serie een derde seizoen te geven met tien afleveringen in totaal. Rollen zijn e weer voor Kyle Chandler, Sissy Spacek, Linda Cardellini, Norbert Leo Butz en gek genoeg weer Ben Mendelsohn.

"Todd, Daniel en Glenn hebben een geweldig familiedrama gemaakt met een van de meest getalenteerde ensembles in de geschiedenis van televisie. We kunnen niet wachten op het volgende hoofdstuk in de geschiedenis van de familie Rayburn," vertelde Cindy Holland van Netflix in een statement.

De Rayburns zijn een rijke familie in Florida, die duistere geheimen verbergen. Als het zwarte schaap van het gezin (Mendelsohn) in het eerste seizoen terugkeert, komen de demonen naar boven.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.