search

Ons nieuws van dinsdag 30 augustus 2016

Heel veel nieuws over 'Star Trek: Discovery'
Series / Nieuws

Heel veel nieuws over 'Star Trek: Discovery'

Kortere seizoenen, meer showrunners en wie is de hoofdpersoon?

Voor het eerst sinds Star Trek: Enterprise in 2005 tot een einde kwam, krijgen we volgend jaar in januari een nieuwe serie in de franchise, Star Trek: Discovery genaamd. Grote officiële aankondigingen laten op zich wachten tot oktober, maar ondertussen is er een nieuw bericht over de naam van de hoofdpersoon en het aantal afleveringen van de volgende seizoenen.

Volgens Ain't It Cool News krijgt de vrouwelijke hoofdpersoon die we gaan volgen de naam Number One. Het zou gaan om een personage zoals William Riker (Jonathan Frakes), en ook bedoeld zijn om "Majel Barretts personage in de oorspronkelijke Star Trek-pilot te eren." De daadwerkelijke naam van het personage is een van de dingen die later in de serie onthuld moet worden.

Verder heeft Bryan Fuller samen met Alex Kurtzman de eerste aflevering geschreven. De tweede komt van de hand van Wrath of Khan-schrijver Nicholas Meyer. Ook laat AICN weten dat Gretchen Berg en Aaron Harberts, die al eens met Fuller samenwerkten aan Pushing Daisies co-showunners zijn. Dat komt omdat Fuller tegelijk de serie American Gods maakt.

Men schrijft ook dat er geen tijdreizen zit in de serie. Althans, niet dit seizoen. Toch laat Fuller weten dat "aflevering 11 nog niet helemaal uitgewerkt is. Je weet maar nooit wanneer je dat apparaat wil gebruiken, maar ik wil niet teveel steunen op tijdreizen om de verhalen van dit seizoen te vertellen."

De eerste reeks krijgt verder 13 afleveringen, maar daarna zijn er korte afleveringen volgens Fuller. Er zouden seizoenen komen met maximaal tien afleveringen per stuk. "Ik denk dat we nooit 26 afleveringen in een seizoen gaan proppen," vertelde Fuller namelijk. "Ik denk dat de serie dan vermoeiend wordt. In het ideale geval zou ik 10 afleveringen maken. Ik denk dat je dan een beter verhaal kan vertellen."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe featurette 'Ash vs. Evil Dead' seizoen 2
Series / Video/clip/featurette

Nieuwe featurette 'Ash vs. Evil Dead' seizoen 2

Vanaf 2 oktober komt onze favoriete demonenslachter weer in actie!



Starz heeft vandaag een nieuwe featurette van Ash vs. Evil Dead seizoen 2 vrijgegeven. In de blik achter de schermen wordt uitgelegd in welke toestand we Ash Williams (Bruce Campbell) zullen aantreffen wanneer de serie in oktober terugkeert.

De cast van het tweede seizoen bestaat naast Campbell uit acteurs zoals Lucy Lawless (als Ruby, die nu de Necronomicon in haar bezit heeft), Ray Santiago (als Pablo Simon Bolivar) en Dana DeLorenzo (als Kelly Maxwell). Nieuwe toevoegingen zijn Michelle Hurd als het voormalige liefje van Ash, Lee Majors als Brock Williams, de vader van Ash en Ted Raimi als Chet Kaminski, een jeugdvriend van de demonenjager.

In het tweede seizoen keert Ash terug naar zijn geliefde Jacksonville en zijn thuisplaats Elk Grove. Daar confronteert hij Ruby, waarmee hij uiteindelijk moet samenwerken om het tegen het kwaad op te nemen in Elk Grove.

Uitvoerend producenten van Ash vs. Evil Dead zijn Sam Raimi, Rob Tapert, Bruce Campbell, Ivan Raimi, Craig DiGregorio, Aaron Lam en Moira Grant. Op 2 oktober a.s. wordt de eerste aflevering van het nieuwe seizoen uitgezonden door Starz.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Idris Elba: vijfde reeks 'Luther' erg waarschijnlijk
Series / Nieuws

Idris Elba: vijfde reeks 'Luther' erg waarschijnlijk

De grote vraag is: wanneer.

Acteur Idris Elba is in toenemende mate populair. Sinds hij in The Wire te zien was, heeft hij hoofdrollen in meerdere films en series op zich genomen. Een van die series is het BBC-drama Luther, waarvan afgelopen jaar een korter seizoen dan we gewend waren te zien was. Velen dachten dat daarmee de serie afgelopen zou zijn, maar acteur Elba stelt nu dat er een grote kans bestaat op een nieuwe reeks. Hij schreef het volgende op Twitter:


Voor fans zal het een grote onthulling zijn. Elba is een bijzonder druk man namelijk. Zo was hij te zien / horen in films als Zootopia, Finding Dory, The Jungle Book, Bastille Day en Star Trek Beyond. Verder is hij volgend jaar te zien in onder meer The Dark Tower, Thor: Ragnarok en The Mountain Between Us. De vraag is dan ook wanneer Elba tijd gaat hebben voor een nieuw seizoen van Luther.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.