search

Ons nieuws van vrijdag 23 september 2016

Elvis Presley serie aangekondigd
Series / Nieuws

Elvis Presley serie aangekondigd

De reeks zal gebaseerd zijn op het boek 'Elvis' van Dave Marsh.

Weinstein Television heeft bekend gemaakt dat het werkt aan een serie rond niemand minder dan Elvis Presley. De serie zou gebaseerd worden op het boek 'Elvis' dat komt van de hand van Dave Marsh. TWC heeft voor wat de productie van de serie betreft een overeenkomst gesloten met de nabestaanden van Presley. Zij hebben hun goedkeuring gegeven om niet alleen beelden te maken op Graceland, maar daarnaast krijgt de productie eveneens toegang tot zijn auto's, kledingstukken en tal van andere zaken.

Ondanks het feit dat de serie dus officieel is aangekondigd is er nog niet zoveel bekend over het team dat zal werken aan de acht tot tien-delige reeks. Zo is het tot dusver nog niet bekend welke schrijver verantwoordelijk zal zijn voor dit project en op welk netwerk de reeks te zien zal zijn. Wel bekend is dat de executive producer niemand minder is dan Presley's ex-vrouw Priscilla Presley. Ze staat er echter niet alleen voor, want ze krijgt hulp van Jerry Schilling, Harvey Weinstein en David Glasser.

Ben jij een fan van de muziek van de 'King' en kijk jij al uit naar wat deze serie van moois zal te bieden hebben?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sophie Turner over zevende seizoen 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Sophie Turner over zevende seizoen 'Game of Thrones'

Niet iedereen gaat het einde halen.

Toen de Emmy's werden uitgereikt, kreeg Variety actrice Sophie Turner uit HBO-serie Game of Thrones te spreken. Daarbij hintte ze naar het zevende seizoen, namelijk dat niet iedereen het einde van het seizoen levend gaat halen.

"Het voelt erg verdrietig. Je merkt echt dat de boel afgerond wordt en naar het einde toewerkt," vertelde de actrice over het zevende seizoen. "Mensen blijven iets langer in Belfast hangen, om elkaar wat meer te kunnen zien." Maar: "We hebben hierna nog een seizoen. Hoewel, niet iedereen van ons natuurlijk."

Toch gokken we erop dat Sansa het wel gaat halen. Aan het einde van het zesde seizoen zagen we dat ze samen ging werken met haar bastaardbroer Jon Snow (Kit Harington) en samen met hem Ramsay Bolton (Iwan Rheon) wist te verslaan, waarmee het kasteel waar ze opgroeiden, Winterfell, weer in handen van de Starks verkeert.

"Je weet niet echt wat er met haar aan de hand is dit seizoen," ging Turner verder. "We proberen uit te vogelen waar haar loyaliteiten liggen en of ze het gaat halen en een echte Stark blijkt, of toch niet."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kleine update tweede seizoen 'Jessica Jones'
Series / Nieuws

Kleine update tweede seizoen 'Jessica Jones'

Wat wordt de invloed van het eerste seizoen?

Luke Cage moet nog uitkomen, maar ondertussen hopen fans al lange tijd op meer informatie rond het tweede seizoen van zusterserie Jessica Jones. Showrunner Melissa Rosenberg sprak tegenover Esquire nu over dat geplande seizoen en onthulde dat men nog niet klaar is met het schrijven daarvan.

"Sinds augustus zijn Rosenberg en haar schrijvers halverwege met het schrijven van het tweede seizoen", valt daar te lezen. De dame in kwestie vertelde zelf over de manier waarop Jessica (Krysten Ritter) in haar serie moet omgaan met de strijd die ze tegen Kilgrave voerde.

"Ik heb toen ik aan Dexter werkte geleerd dat je een personage verder kunt laten gaan, maar nooit kan laten genezen. Met Dexter, was het moment dat hij schuldgevoelens kreeg, of accepteerde 'slecht' te zijn, het moment waarop de serie eindigde. Dat geldt ook voor ons: als Jessica op de een of andere manier herstelt van de schade die haar aangedaan is. Mensen genezen niet zomaar, en zeggen niet gewoon 'Oh hij is gearresteerd, zit in de bak en dus ben ik weer genezen'. Dat trauma maakt een belangrijk onderdeel van haar uit."

De eerstvolgende keer dat we haar zien is in The Defenders.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' wordt als Star Trek
Series / Nieuws

'The Walking Dead' wordt als Star Trek

Dat hoopt (en voorspelt) AMC-baas Josh Sapan in elk geval.

AMC is nu zeven seizoenen onderweg met The Walking Dead en stelt al tijden dat het hoopt dat de serie nooit hoeft te eindigen. Nu geeft AMC-baas Josh Sapan daar iets meer context aan: Fear the Walking Dead blijkt namelijk vrij indicatief voor de toekomst van de serie. Hij hoopt dat de serie eenzelfde route als Star Trek inslaat.

"Star Trek ging en kwam drie keer. We denken dat we hier ook een franchise mee te pakken hebben, die zo nu en dan terug komt," aldus Sapan. Dat zo nu en dan zal voorlopig niet aan de orde zijn, want hij denkt dat de serie nog "vele, vele jaren" door zou kunnen gaan en "een ongelofelijk lang leven beschoren is".

De komende jaren heeft men ook nog meer dan genoeg materiaal om mee te werken, de comics gaan namelijk nog altijd bezig en blijven uitbreiden met nieuwe locaties, nieuwe personages en ga maar door. Het zou dus goed kunnen dat in de toekomst er nog meer series komen, die zich in ditzelfde fictieve universum afspelen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.