search

Ons nieuws van maandag 17 oktober 2016

Sony verkoopt Timeless rechten in Cannes
Series / Nieuws

Sony verkoopt Timeless rechten in Cannes

En dat is opvallend na de recente rechtszaak voor inbreuk op copyright.

Recent stond hier nog te lezen dat onder meer NBC en Sony werden geconfronteerd met een rechtszaak rond de serie Timeless. Vandaag komt echter het toch wel opvallende nieuws dat de rechten voor de reeks ook zouden zijn verkocht aan andere werelddelen. Het betreft hier niet alleen het Midden-Oosten, maar ook China, Japan en Zuid-Europa.

Sony Pictures Television heeft naast bovenstaande aangegeven dat de rechten daadwerkelijk zijn verkocht aan Channel 4 in de U.K. Daar zal ze te zien zijn op het E4 netwerk. Gehoopt wordt uiteraard dat de reeks ook over de oceaan even uitstekende resultaten zal weten neer te zetten als in de Verenigde Staten het geval is. Daar haalde de eerste aflevering op NBC zomaar even 11,1 miljoen kijkers.

Channel 4 is niet de enige koper van de reeks. Op MIPCOM in Cannes wist Sony de reeks ook te verkopen aan AXN in Japan, evenals aan Viacom 18's Colors Infinity in Indië en Sohu in China. OSN zal de reeks uitbrengen in het Midden-Oosten. In Zuid-Europa zijn de rechten nu in handen van Moviestar (Spanje), AXN (Portugal) en Fox (Italië).
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Twee nieuwe castleden voor 'Stranger Things'
Series / Nieuws

Twee nieuwe castleden voor 'Stranger Things'

Sadie Sink en Dacre Montgomery spelen in de show.

Er zijn twee nieuwe castleden gevonden voor het tweede seizoen van Netflix-serie Stranger Things. De dramaserie van Matt en Ross Duffer heeft Sadie Sink en Dacre Montgomery gecast. De twee worden series regulars in het tweede seizoen, schrijft The Hollywood Reporter. Er is ook al wat bekend over hun rollen:

Sink speelt Max, een hard meisje dat blaakt van zelfvertrouwen en wiens gedrag typischer voor jongens dan voor meisjes is. Ze heeft een moeilijke achtergrond en wantrouwt vrijwel iedereen om haar heen. Haar stiefbroer Billy wordt gespeeld door Dacre Montgomery. Hij blaakt ook van het zelfvertrouwen en is onvoorspelbaar en gewelddadig.

Overigens zijn nu ook Joe Kerry (die Steve Harrington speelt) en Noah Schnapp (Will Byers) gepromoveerd tot regulars. Samen zijn ze te zien in een nieuwe reeks van negen afleveringen, die zich in de jaren tachtig afspelen en draaien om de nasleep van de verdwijning van Will. Als het goed is leren we meer over het Upside Down en de Demogorgon.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Achtste seizoen voor 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Achtste seizoen voor 'The Walking Dead'

De serie bereikt daarmee de honderd afleveringen.

AMC heeft vlak voor de première van de eerste aflevering van het zevende seizoen van The Walking Dead besloten de serie een achtste seizoen te geven. Dat gaat van start met de honderdste aflevering in totaal. Charlie Collier, de grote baas van AMC zegt over de aankondiging:

"Eeny, meeny, miny, more. Wat een plezier om samen te werken met Robert Kirkman, Scott M. Gimple en enkele van de hardst werkende in televisie, om The Walking Dead naar de fans te brengen. En het belangrijkste is dat we de fans willen bedanken die helpen deze opmerkelijke serie tot leven te brengen."

Op 23 oktober gaat de serie weer van start met het zevende seizoen. De eerste aflevering heet The Day Will Come When You Won't Be en heeft al een synopsis: "Afgelopen seizoen eindigde ermee dat Rick en onze groep hulpeloos voor Negan en zijn groep knielden. Wat Negan doet, zal zij die overleven voor altijd nachtmerries bezorgen."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bioscoopkomedie 'Soof' gaat verder op televisie
Series / Nieuws

Bioscoopkomedie 'Soof' gaat verder op televisie

Mogelijk met dezelfde hoofdrolspelers.

Begin december verschijnt het vervolg op de succesvolle komedie Soof in de bioscoop. Tegenover RTL Boulevard liet Dan Karaty weten dat de film daarna doorgaat als tv-serie.

De serie verschijnt in eerste instantie via Videoland om later ook te worden uitgezonden op RTL. In de tv-serie duiken bestaande, maar ook nieuwe personages op, volgens Karaty.

In Soof 2 zien we naast Karaty opnieuw Lies Visschedijk en Fedja van Huêt in de hoofdrollen als Soof en Kasper. Andere personages worden ingevuld door Anneke Blok, Maryam Hassoun, Daan Schuurmans, Patrick Stoof, Pip Pellens, Oscar Aerts, Achmed Akkabi, Birgit Schuurman en Elise van 't Laar.

Soof 2 verschijnt op 8 december in de Nederlandse bioscoop. Check de trailer op FilmTotaal.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Deze ijzersterke oorlogsserie kijk je in een ruk af: 'War & Peace'

  3. 3. De nieuwe Zweedse misdaadserie van Netflix heet 'Deliver Me': Een killer in het genre?

  4. 4. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  5. 5. Een van de best ontvangen en meest indrukwekkende films van 2024 staat nu op Disney+

Bekijk alle artikelen