search

Ons nieuws van vrijdag 2 december 2016

Tv-series op Dvd: Bones (seizoen 11)
Series / Blu-ray Review

Tv-series op Dvd: Bones (seizoen 11)

Het een na laatste seizoen van de Fox-serie.

Bedenkers: Hart Hanson | Cast: Emily Deschanel (Temperance "Bones" Brennan), David Boreanaz (Seeley Booth), Michaela Conlin (Angela Montenegro), T. J. Thyne (Jack Hodgins), Tamara Taylor (Camille Saroyan), John Boyd (James Aubrey), e.a. | Uitzending serie: 2005 - 2017 | Tv-zenders: Fox | RTL 5

De dramaserie Bones van Fox ziet het einde naderen. De zender kondigde namelijk aan dat in 2017 het twaalfde en laatste seizoen wordt uitgezonden. En dit is niet geheel raar, aangezien de kijkcijfers al sinds het zesde seizoen dalen. Het meest recente seizoen rond de onderzoekers Temperance Brennan en Seeley Booth verscheen recent in het Dvd-schap. Hieronder een blik op wat je in handen krijgt.

In seizoen 11 van Bones lossen forensisch antropoloog Temperance "Bones" Brennan en FBI agent Seeley Booth weer veel mysteries op. In Washington D.C. werkt het duo samen met collega's en vrienden in het Smithsonian Instituut. Het seizoen bestaat deze keer uit 22 afleveringen. Hieronder een mash-up van de 11 seizoenen:



Blu-Ray: Bones - Seizoen 11 | Aantal discs 6 x Dvd | Speelduur: 22 x 43 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels, Frans Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 8712626053286 | Release: november 2016 | Met dank aan: 20th Century Fox Home Entertainment

De zes schijven van deze Dvd-uitgave van het elfde seizoen van Bones zitten allen in een eigen zeer dunne Dvd-keepcase, met daaromheen een insteekhoes. Op de achterkant van de dunne cases staan de afleveringen met titel opgenomen. Waar het beperkte aantal extra's zich bevinden wordt niet duidelijk.

De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave is ronduit degelijk en op bepaalde punten wat zwak voor een nieuwe release. Postief zijn de kleuren en de scherpte. Dit ziet er prima uit. Minder is de lichte ghosting die plaatsvindt en de toch wat soapachtige weergave. Echt heel filmisch ziet de serie er niet uit. Dit kan echter ook komen door het regelmatig licht inzoomde camerawerk en het matige acteerwerk. Het geluid is surround, maar hier moet je niet al teveel van voorstellen. Dialoog heeft ook nu weer de overhand.

Paar extra's
Er zijn een aantal extra's terug te vinden, maar heel spannend wordt het niet. Het blijft bij een paar verwijderde scènes en op de laatste schijf is nog de standaard gag reel terug te vinden. Erg mager dus.

Bones is bijna afgelopen
Zoals aangegeven is het na seizoen 12 afgelopen voor Bones. Het laatste seizoen zal uit slechts 12 afleveringen bestaan. Op 3 januari zendt Fox de eerste episode "The Hope in the Horror" uit. Hieronder de trailer voor het afsluitende seizoen:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teasers voor 'Sherlock' seizoen 4
Series / Trailer

Teasers voor 'Sherlock' seizoen 4

Daar is de slechterik Culverton Jones.



Op 1 januari is het zover. Dan gaat namelijk het vierde seizoen van Sherlock van start op de BBC. Hierboven en -onder zie je twee nieuwe teasers voor de drie speelfilm-lange afleveringen.

In de beelden zien we uiteraard de twee hoofdrolspelers Benedict Cumberbatch en Martin Freeman als respectievelijk Sherlock Holmes en John Watson. Ook krijgen we een blik op de voornaamste badguy Culverton Jones, gespeeld door Acteur Toby Jones (Captain America: The First Avenger, Wayward Pines).

De serie van de BBC startte in 2010 en kreeg in 2012 en 2014 vervolgreeksen. Op 1 januari 2016 verscheen een speciale aflevering. Het vijfde seizoen is al aangekondigd.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tv-series op Dvd & Blu-Ray: december 2016
Series / Blu-ray Review

Tv-series op Dvd & Blu-Ray: december 2016

Met weer heel wat mooie uitgaven.

Deze decembermaand zijn er weer een groot aantal grote titels op de releaselijst met Blu-ray en Dvd-uitgaven.

Welke tv-serie(s) mag jouw collectie verwelkomen?

2 december: Beyond the Walls (Miniserie) Ook op Blu-ray
6 december: Thicker Than Water (Seizoen 2)
6 december: Inspector Banks (Seizoen 5)
7 december: Blindspot (Seizoen 1) Ook op Blu-ray
7 december: Falling Skies (Seizoen 5) Ook op Blu-ray
7 december: Star Trek: The Original Series (Seizoen 1-3) Ook op Blu-ray
7 december: Fear the Walking Dead (Seizoen 2) Ook op Blu-ray
7 december: Grey's Anatomy (Seizoen 12)
7 december: iZombie (Seizoen 1)
7 december: Reign (Seizoen 3)

13 december: Centraal Medisch Centrum (Serie 1)
13 december: Dokter Tinus (Seizoen 5)
13 december: Vera (Serie 5)
13 december: Nobel Ook op Blu-ray
13 december: Die Weissensee Saga (Seizoen 3)
13 december: Cracker (Complete Collection)
13 december: The Principal (Seizoen 1)
14 december: Empire (Seizoen 2)
14 december: Mr Robot (Seizoen 2) Ook op Blu-ray
14 december: Ash vs Evil Dead (Seizoen 1) Ook op Blu-ray
14 december: Outcast (Seizoen 1) Ook op Blu-ray
23 december: Follow the Money (Seizoen 2) Ook op Blu-ray

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fox maakt serie over circusartiesten 'High Wire'
Series / Nieuws

Fox maakt serie over circusartiesten 'High Wire'

Kathleen York (The West Wing) zal de serie produceren.

Deadline weet vandaag te melden dat de doorgewinterde producenten Kathleen 'Bird' York (The West Wing) en Cary Brokaw (Angels in America) zullen samenwerken aan High Wire, een nieuwe dramaserie die zij zullen ontwikkelen voor Fox.

Het verhaal van High Wire gaat over een 26-jarige aan lager wal geraakte trapeze artiest, die zich voegt bij een innovatief nieuw circus. Nu ze letterlijk en figuurlijk haar weg omhoog werkt, probeert ze haar plekje te vinden tussen de leden van de excentrieke, hechte circusfamilie.

Het is nog onbekend wanneer Fox High Wire zal uitzenden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opnames 'Sons of Anarchy'-spinoff 'Mayans M.C.' beginnen in maart 2017
Series / Nieuws

Opnames 'Sons of Anarchy'-spinoff 'Mayans M.C.' beginnen in maart 2017

De serie speelt zich af na de gebeurtenissen uit Sons of Anarchy.

FX heeft vandaag onthuld dat de pilot-aflevering voor Mayans MC, de spinoff van de serie Sons of Anarchy, officieel het groene licht heeft gekregen. De nieuwe serie zal wederom worden geschreven door Kurt Sutter en zijn producer-partner Elgin James. Sutter, die het immens populaire Sons of Anarchy bedacht, zal de pilot regisseren. De opnames moeten in maart 2017 van start gaan.

FX heeft al eerder gehint naar de SOA-spinoff, maar die is de eerste keer dat het netwerk meer details naar buiten brengt. De serie zal zich richten op de Mayans-motorclub en zal zich afspelen na de gebeurtenissen rondom Jax Teller. We volgen in Mayans MC EZ Reyes, een potentieel nieuw lid van de Mayans MC, en zien hoe hij lust naar wraak jegens een drugskartel en hoe hij het respect probeert te winnen van de vrouwen in zijn leven.

Menig fan van Sons of Anarchy zal zich herinneren dat de Mayans vaker een belangrijke rol speelden tijdens de zeven seizoenen van de serie. De voorzitter van de club was Marcus Alvarez, die gespeeld werd door Emilio Rivera. Het is nog onbekend of Rivera een grote rol zal spelen in de pilot, maar een recent bericht op Instagram van de acteur lijkt daar wel op te wijzen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jamie Foxx produceert miniserie over Marvin Gaye
Series / Nieuws

Jamie Foxx produceert miniserie over Marvin Gaye

Wie de beroemde zanger zal spelen, is nog onbekend.

Jamie Foxx zal in de rol van uitvoerend producent een miniserie ontwikkelen en maken over de legendarische RnB-zanger Marvin Gaye. Suzanne de Passe en Madison Jones van Passe's productiemaatschappij Jones Entertainment zullen de veelbelovende nieuwe miniserie produceren.

Afgezien van het voorgenoemde, weten we nog maar weinig over de serie. We weten dus nog niet wanneer deze uitgezonden zal worden (of door wie) en wie de hoofdrol zal spelen. We weten wel dat Marvin Gaye III, de zoon van de zanger, zijn zegen heeft gegeven aan Foxx om de serie te maken.

Welke acteur vinden jullie geschikt voor de rol van Marvin Gaye?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.