search

Ons nieuws van donderdag 12 januari 2017

Fox bevestigt vierde seizoen Empire
Series / Nieuws

Fox bevestigt vierde seizoen Empire

Het hip-hop drama gaat verder!

Fox heeft bekend gemaakt dat haar hip-hop drama 'Empire' met zekerheid een vierde seizoen krijgt. Dat is opvallend vroeg, want komende lente moet de tweede helft van seizoen drie nog worden uitgezonden. Meteen werd door Fox ook bekend gemaakt dat het vierde seizoen net zoals de delen twee en drie 18 afleveringen zal tellen.

Ondanks het feit dat de bekendmaking van een vierde seizoen nog steeds vrij vroeg is gekomen lijkt het een beetje een traditie te worden bij Empire. Ook het tweede seizoen werd immers reeds aangekondigd nadat er amper twee afleveringen van het eerste deel waren uitgezonden. Empire moet tegenwoordig dan wel opboksen tegen een aanzienlijke competitie en hier en daar leek de reeks even de pedalen kwijt te zijn, maar toch weet ze nog steeds prachtige cijfers te realiseren.

Een niet onbelangrijk deel van de populariteit van de serie is ongetwijfeld te wijten aan de prachtige namen die er hun opwachting in maken. Een recent voorbeeld is Mariah Carey die een gastrol kreeg in het derde seizoen. Ben jij een fan van Empire en kijk je al uit naar wat het vierde seizoen allemaal in petto zal hebben?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mutantenkrachten in FX-serie 'Legion' onthuld
Series / Nieuws

Mutantenkrachten in FX-serie 'Legion' onthuld

Welke X-Men zien we naast David Haller nog meer?

Ondanks dat veel fans van de X-Men franchise ernaar uit kijken, is er weinig helderheid rond het verhaal van Noah Hawleys Legion. In een interview met Entertainment Weekly bood hij enige duidelijkheid over de connecties van de serie met de overkoepelende franchise. Mutantenkrachten gaan overduidelijk een rol spelen.

"David heeft psychische krachten "“ waaronder telepathie en telekinese. Hij is een omega mutant, is erg krachtig. Syd, die gespeeld wordt door Rachel Keller, vindt het niet fijn om aangeraakt te worden. Als ze je huid aanraakt, wisselt ze van plaats met je, gaat haar geest naar jouw lichaam en omgedraaid. We hebben ook een acteur, Jeremy Harris, die een personage met de naam Ptonomy speelt. Hij is een kunstenaar met het geheugen. Hij herinnert zich alles, en heeft de mogelijkheid om mensen in hun eigen herinneringen mee te nemen en helpt David dan ook. En er zijn andere personages met krachten, maar dit zijn de belangrijksten."

In februari gaat de serie van start op FX. Uitzendingen beginnen op woensdag 8 februari; een Nederlandse zender die de serie eventueel gaat uitzenden is niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Coen-brothers maken western serie
Series / Nieuws

Coen-brothers maken western serie

Het wordt een anthology met de naam The Ballad of Buster Scruggs.

Gebroeders Joel en Ethan Coen staan al jaren bekend als geweldige regisseurs. Maar een tv-serie maakten ze nog niet. Nu gaan ze echter een miniserie maken, met de titel The Ballad of Buster Scruggs. De miniserie moet net als hun film uit 2011, True Grit, een echte western worden.

Daarvoor werken de broers samen met Annapurna Television, de recentelijk gelanceerde nieuwe tak van Annapurna Pictures, dat films als Her, American Hustle en The Master maakte. Het project moet een gecombineerde "innovatieve televisie en film aanpak" hanteren.

De scenario's van de serie worden geschreven door Joel en Ethan Coen zelf. Waar het verhaal precies om zal draaien is niet bekend en we weten ook niet of ze gaan regisseren. Wel is bekend dat het een nieuw verhaal is, dus geen remake of reboot. De broers willen er verder naar het schijnt een anthologie van maken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Live-action 'Star Wars' serie ligt ver in de toekomst
Series / Nieuws

Live-action 'Star Wars' serie ligt ver in de toekomst

Voorlopig hoef je er echt niet op te hopen.

Sinds Disney de Star Wars-franchise gekocht heeft, kunnen fans blij zijn. De franchise wordt alsmaar meer uitgebreid, waaronder met nieuwe films en series. Maar een live-action serie laat voorlopig nog op zich wachten. Volgens ABC-baas Channing Dungey ligt die nog "ver in de toekomst" en zijn berichten die we tot nu toe daarover hebben gelezen "compleet opgeblazen".

Daarmee refereert Dungey naar een citaat uit augustus 2016, toen ze vertelde gesprekken te voeren met Lucasfilm. Entertainment Weekly vroeg Dungey ernaar en toen vertelde ze het volgende. "Dat was deel van een gesprek bij TCA dat compleet uit proportie opgeblazen werd. We hebben gesprekken gehad en gekeken of we iets van het Star Wars universum naar ABC kunnen brengen, maar dat ligt ver in de toekomst. De focus van Lucasfilm ligt op de zaken die ze nu ontwikkelen, dus de films en natuurlijk alle Disney XD-zaken."

De terugkerende geruchten over een mogelijke live-action serie komen voort uit opmerkingen van George Lucas zelf. Hij wilde een serie met de titel Star Wars: Underworld maken en schreef al honderd scenario's. Later was Lucas van plan er nog eens driehonderd te maken, maar de serie bleek te duur op dat moment. Wellicht dienen de scripts in de verre toekomst wel als inspiratiebron voor een echte show.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.