search

Ons nieuws van zondag 29 januari 2017

Tv-serie op Dvd: Mammon: Honour (seizoen 2)
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Dvd: Mammon: Honour (seizoen 2)

De succesvolle Noorse tv-serie rond de journalist Peter Verås.

Schrijver: Gjermund Eriksen Stenberg | Cast: Jon Øigarden (Peter Verås), Lena Kristin Ellingsen (Vibeke Haglund), Terje Strømdahl (Peter Verås), Anna Bache-Wiig (Inger-Marie Steffensen), Robert Skjærstad (Jensen), e.a. | Uitzending serie: 2014 - heden | Tv-zenders: NRK

Na het succesvolle eerste seizoen van Mammon - Mammon: Sacrifice - verscheen begin 2016 het tweede seizoen, met de titel Mammon: Honour. In de Noorse krimiserie is de belangrijkste rol voor Jon Øigarden die de reporter Peter Verås speelt. In het tweede seizoen ontdekt hij opnieuw een groot schandaal en deze kan grote gevolgen hebben voor de Noorse politiek.

In seizoen 2 van Mammon schrikt Noorwegen op van de brute moord op een bekende Noorse journalist, een keiharde aanslag op de vrijheid van meningsuiting. Wanneer collega-journalist Peter Verås op onderzoek gaat, raakt hij verstrikt in een bloedstollend mysterie. De vermoorde journalist was in het geheim een onthullend boek aan het schrijven over de top van de Noorse politiek. Is de moord een ultieme poging geweest om hem de mond te snoeren? En wat heeft de politiek hier precies mee te maken?

Eerder deze maand bracht Lumière het tweede seizoen van Mammon uit op Dvd, in de ondertussen bij de liefhebber bekende Lumière Crime Series-reeks. Helaas is er geen trailer van het tweede seizoen te vinden; hieronder de trailer van seizoen 1.



Dvd: Mammon - Seizoen 2 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 8 x ca. 50 minuten | Beeld: 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: Noors Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: geen | EAN: 5407003480757 | Release: januari 2017 | Met dank aan: Lumière

De twee schijven van deze Dvd-uitgave van het tweede seizoen van Mammon zitten verpakt in een dikke Dvd keepkase met daaromheen een vergelijkbare sleeve. Er is geen extra info te vinden over de afzonderlijke afleveringen. In de box tref je een foldertje met flink wat andere nieuwe films en series van Lumière.

De distributeur heeft het achtdelige seizoen verdeeld over drie schijven. Op de eerste twee schijven staan drie afleveringen, de derde bevat er twee. De beeldkwaliteit is toch best netjes voor een Dvd-uitgave. Vooral de scherpte valt op. Deze is echt heel scherp voor standard definition. De kleur is daartegenover weer wat flets en de meer donkere delen in het beeld sleurpen de details weg. Ook valt op dat de randen van de 2.40 : 1 beeldverhouding effect hebben op het beeld. Tussen de zwarte balken en het beeld lijkt het beeld iets op te lichten. Het geluid wordt aangeleverd door een weinig opvallende 5.1 DTS-HD track.

Geen extra's terug te vinden
Net als op de uitgave van het eerste seizoen heeft Lumière helaas geen extra's op deze dubbel disc Dvd-uitgave gezet. Wel zijn er trailer te bekijken van de series Modus, Gomorra Seizoen 2 en Acquitted Seizoen 2. Hieronder de online video 'Postproduction of NRKs Mammon 2' van NRKbeta; je moet wel een goed woordje Noors kennen.



Derde seizoen in aantocht
Het tweede seizoen had een forser budget en wist een prima indruk achter te laten wat betreft de Noorse kijkcijfers. De eerste aflevering werd bekeken door 692.000 kijkers, 300.000 minder dan in 2014. Het seizoen verloor wat kijkers gedurende het seizoen, maar eindigde met een prima gemiddelde van 647.000 kijkers. Ondanks dat de zender NRK naar verluidt nog geen officieel groen licht heeft gegeven voor seizoen 3 wordt er al wel gewerkt aan de scripts.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  3. 3. Binnenkort op HBO Max: Alle 13 gloednieuwe series die in mei verschijnen

  4. 4. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen