search

Ons nieuws van dinsdag 7 maart 2017

Poll: Wil je zelf het einde van series kunnen kiezen?
Series / Poll

Poll: Wil je zelf het einde van series kunnen kiezen?

Netflix zou de mogelijkheid overwegen.

Netflix schijnt te overwegen om kijkers het einde te laten bepalen van sommige series. Het zou in eerste instantie gaan om proeven met kinderseries, maar later mogelijk ook met shows voor volwassenen. Zo'n eigen einde kan natuurlijk compleet veranderen hoe je naar een serie kijkt, want het gekozen einde zou in principe altijd bij je moeten passen.

Tegelijk neemt het een belangrijke verantwoordelijkheid bij makers weg: het maken van een einde dat past bij de personages die ze bedacht hebben. Een einde dat de kijker wil zien is natuurlijk niet altijd het beste einde voor een bepaald personage. Dus je zou je af kunnen vragen hoe wenselijk dit soort ontwikkelingen zijn en precies daarover gaat deze poll.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Klassieke Cybermen terug in 'Doctor Who'
Series / Foto's

Klassieke Cybermen terug in 'Doctor Who'

Speciaal voor het afscheid van Peter Capaldi.

Zo ongeveer elk seizoen krijgen klassieke schurken in BBC-show Doctor Who een vernieuwd ontwerp. Zo ook de Cybermen, maar die zullen in het tiende seizoen terugkeren. In de laatste paar afleveringen, de elfde en twaalfde, van Peter Capaldi's Doctor, keren de klassieke Cybermen terug.

Dit meldt de BBC, dat bovenstaande foto vrijgaf van de productie. Dit lijkt onderdeel te zijn van een speciaal afscheid voor de Doctor van Peter Capaldi. De Mondasian Cybermen, zoals ze heten, zijn al jaren niet meer in de serie te zien geweest, maar behoren tot de favoriete schurken van Capaldi. En dus liet de BBC ze terugkeren.

Dit tiende seizoen is niet alleen het afscheid van Capaldi's Doctor, ook van Steven Moffat als showrunner. De serie wordt vanaf het aankomende elfde seizoen gerund door Chris Chibnall. Vanaf 15 april weer te zien.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix test 'kies je eigen einde' model
Series / Nieuws

Netflix test 'kies je eigen einde' model

Kies zelf hoe grote verhalen aflopen.

Netflix schijnt op dit moment proeven uit te voeren om films of series meerdere eindes te geven. Gebruikers zouden dan zelf de verhalen die ze volgen vorm kunnen geven. Dit claimt The Daily Mail, dat schrijft dat dit bij series als The Crown en Orange is the New Black tot de mogelijkheden behoort.

De technologie zou vooral eerder getest moeten worden met kinderseries, waarna de stap naar de grootschaligere en duurdere producties gezet zou moeten worden. "Ale content zal er zijn en mensen moeten er dan op verschillende manieren doorheen gaan. We zullen zien hoe het werkt, of het succesvol is. Voor makers is het nieuw terrein," aldus een anonieme bron van de Daily Mail.

Tegelijk stelt de krant gesproken te hebben met Netflix-baas Reed Hastings, die bevestigd zou hebben hiernaar te kijken. Hij zou gezegd hebben dat "zodra je interactiviteit krijgt, je alles kan doen." Dus wellicht behoort dit inderdaad tot de mogelijkheden bij Netflix. Maar of het echt een goede creatieve keuze is om meerdere eindes te filmen voor grote verhalen? We horen graag hoe jullie daarnaar kijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teaser 'Fargo' seizoen 3 toont kale en dikke Ewan McGregor
Series / Video/clip/featurette

Teaser 'Fargo' seizoen 3 toont kale en dikke Ewan McGregor

Zo zag je hem nog nooit.



FX heeft een nieuwe teaser onthuld voor het derde seizoen van de grauwe misdaadkomedie Fargo. In de beelden zien we onder meer acteur Ewan McGregor. Hij is duidelijk een aantal kilo's aangekomen voor de rol en een dergelijk kapsel heeft nog niet eerder gehad.

In de serie van bedenker/showrunner/schrijver/regisseur Noah Hawley speelt McGregor een dubbelrol; het personage Emmit Stussy en zijn jongere broer Ray. De laatste is een reclasseringsambtenaar die jaloers is op het succes van zijn broer Emmit, de "Parking Lot King" van Minnesota. In bovenstaande clip zien we McGregor overigens naast actrice Mary Elizabeth Winstead die klaarblijkelijk zijn handlanger is.

In de promo zien we ook Carrie Coon (Gone Girl, The Leftovers), die het vrouwelijke hoofdpersonage speelt in het derde seizoen. Fargo keert op 19 april terug op FX.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarschijnlijk geen kostuum voor 'Iron Fist' in eerste seizoen
Series / Nieuws

Waarschijnlijk geen kostuum voor 'Iron Fist' in eerste seizoen

Geen geel kostuum dus voor Danny Rand.

De Netflix/Marvel-helden hebben tot dusverre geen goede relatie gehad met hun kostuums. Daredevil had een compleet seizoen nodig om zijn kostuum te rechtvaardigen en zowel Jessica Jones als Luke Cage maakten daar grappen over. Het lijkt erop dat Iron Fist een middenweg kiest. Danny Rand (Finn Jones) zal volgens showrunner Scott Buck het groen/gele kostuum niet aantrekken.

"We konden ons geen goede reden bedenken waarom Danny een kostuum zou moeten dragen," begon Buck. "Danny Rand ontdekt namelijk nog wie hij is als held, en waar hij gaat zijn. Hij is dus nog lang niet klaar om een masker of een kostuum te dragen." In de trailers zagen we hem wel met een bandana op een bepaald punt, maar dat is anders.

"Tegelijk is hij natuurlijk wel bekend als miljardair, dus kan hij niet zomaar naar buiten gaan en dit soort dingen doen en herkend worden. Het is wel een probleem voor het personage," concludeerde Buck. Vanaf 17 maart in z'n geheel op Netflix te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Volledige cast Marvels 'Inhumans' bekend
Series / Nieuws

Volledige cast Marvels 'Inhumans' bekend

Eindelijk is bekend wie allemaal rollen spelen.

De Inhumans maken binnenkort hun debuut. Nadat de film uiteindelijk uit de planning van Marvel gehaald werd, heeft de studio besloten er een hybride van te maken. Er komt een tv/film achtige productie uit, waarvan twee afleveringen in IMAX-bioscopen te zien zijn en vervolgens nog eens zes op televisiezender ABC. Nu de opnames van de pilot afgerond zijn, heeft Marvel de voltallige cast onthuld.

Die onthullingen vonden de afgelopen tijd in eerste instantie druppelsgewijs plaats. Zo liet men weten dat Iwan Rheon (Maximus the Mad), Anson Mount (Black Bolt), Serina Swan (Medusa) en Ken Leung (Karnak) getekend hadden voor het project.

Nu heeft Marvel ook de andere Inhumans onthuld: Eme Ikwuakor is te zien als Gorgon, Isabelle Cornish als Crystal, Mike Moh als Triton, Sonya Balmores als Auran, Ellen Woglom als een mysterieus personage en het is bekend dat de teleporterende hond Lockjaw op de een of andere manier ook te zien zal zijn. Showrunner Scott Buck aan het woord: "Met Eme, Isabelle, Mike, Sonya en Ellen als de rest van onze hoofdrolspelers, hebben we een sterke cast die ongelofelijke diepte gaat toevoegen aan onze Koninklijke Familie."

Omschrijvingen van de nieuwe helden zijn er ook al:

Gorgon: Neef van Black Bolt, lid van de koninklijke familie en leider van het leger van Attilan. Met supersterke benen, compleet met hoeven, kan hij met een enkele stamp op de grond zorgen voor vernietigende seismische golden. De yin van zijn neef Karnaks yang. Gorgon is een echte vechter en geen prater.

Crystal: De zus van Medusa. Crystal is het jongste lid van de koninklijke familie en kan de elementen beheersen. Onafhankelijk, maar tegelijk erg toegewijd aan de familie.

Triton: De neef van Black Bolt, erg rustig onder druk en bijzonder sportief. Zijn gave is om als een vis onder water te kunnen ademen.

Auran: Hoofd van de koninklijke garde op Attilan en een capabele en no-nonsense vrouw. Ze is extreem loyaal aan de Koning van Attilan.

Onbekend personage: Slim, intens en gefocust. Zo gefocust dat sociale vaardigheden soms op de achtergrond komen te liggen. Haar baan bij een private ruimte-onderneming is haar leven, maar staat op de tweede plaats vergeleken et haar passie voor alles wat met de ruimt een maan te maken heeft. Zij wordt meegesleept in een groots avontuur.

Inhumans is eerst in de bioscoop te zien en vanaf 26 september op ABC.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  3. 3. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen