search

Ons nieuws van woensdag 8 maart 2017

Patricia Clarkson gecast voor 'Sharp Objects' drama
Series / Nieuws

Patricia Clarkson gecast voor 'Sharp Objects' drama

De actrice keert terug naar HBO!

Geoffrey Ketels

De cast van het nieuwe HBO drama 'Sharp Objects' krijgt langzaam maar zeker vorm. Vandaag raakte immers bekend dat de actrice Patricia Clarkson een rol krijgt in de reeks. Eerder raakte ook reeds bekend dat het drama in totaal uit acht afleveringen zal bestaan.

Het is uiteraard niet voor het eerst dat Clarkson onderdak vindt bij een project van HBO. Fans herinneren zich dan ook ongetwijfeld nog haar optreden in Six Feet Under. In de serie Sharp Objects zal ze de rol op zich nemen van Adora Crellin, de mama van Camille.

De serie van HBO baseert zich uiteraard op het in 2006 gepubliceerde, gelijknamige boek. Het boek focust zich op het leven van reporter Camille Preaker die na een verblijf in een psychiatrisch ziekenhuis terug huiswaarts keert naar haar geboortestad. Eenmaal daar aangekomen moet ze verslag uitbrengen van de moord op twee jonge meisjes. Wat volgt is heel wat psychologisch puzzelwerk wat er uiteindelijk voor zorgt dat ze heel wat gelijkenissen aantreft met haar eigen jeugd.

Kijk jij al uit naar het nieuwe HBO drama Sharp Objects?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Night Manager' krijgt hoogstwaarschijnlijk een tweede seizoen
Series / Nieuws

'The Night Manager' krijgt hoogstwaarschijnlijk een tweede seizoen

Er wordt momenteel hard gewerkt aan de scenario's van de nieuwe afleveringen.

Regisseur Susanne Bier heeft bevestigd dat er momenteel hard wordt gewerkt aan de scenario's voor een nieuw seizoen van de BBC- en AMC-productie The Night Manager, naar een verhaal van auteur John le Carre. Bier vertelde Screen Daily dat een team van schrijvers momenteel sleutelt aan het verhaal, maar geeft daarbij aan dat er geen tweede seizoen komt als het verhaal zich niet kan meten met dat van het eerste seizoen:

"We willen allemaal dolgraag een tweede seizoen zien, maar willen niet iets maken dat onderdoet voor het niveau van seizoen een. Dat zou een slecht idee zijn."

Bier heeft nog niet laten weten of de personages die gespeeld werden door Tom Hiddleston, Hugh Laurie, Olivia Colman en Elizabeth Debicki zullen terugkeren, maar daar zullen ongetwijfeld binnenkort aankondigingen over worden gedaan.

David Farr (Hanna) schreef alle zes afleveringen van het eerste seizoen en heeft eerder aangegeven dat hij niet terug zal keren voor meer afleveringen omdat hij tevreden is met het einde van het eerste seizoen. Hij gaf daarbij echter wel aan dat het potentieel voor een vervolg bestaat, maar dat iemand dan wel met een heel goed idee op de proppen moet komen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd-recensie: 'The Secret'
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'The Secret'

Prima uitgave van een bloedstollende serie.

Cast: James Nesbitt (Colin Howell), Genevieve O'Reilly (Hazel Buchanan), Patrick O'kane (Victor Buchanan), Nina Woods (Lauren Howell) e.a. Jaren: 2016 | Zender: ITV

Acteur James Nesbitt doet het goed op de Britse televisie. Na The Missing, speelt hij nu ook een hoofdrol in de miniserie The Secret, een vier afleveringen tellend geheel over de dubbelmoord op Lesley Howell en Constable Trevor Buchanan. De serie is nu op Dvd verkrijgbaar.

The Secret speelt zich af in 1991, in Noord-Ierland. Tandarts Colin Howell (Nesbitt) en lerares Hazel Buchanan (O'Reilly) ontmoeten elkaar in de kerk en beginnen een affaire. Maar als de façade van hun strenge Christelijke moraal dreigt af te brokkelen, zetten ze samen een plan in werking om hun echtgenoten uit de weg te ruimen door in scène gezette zelfmoorden. Het lijkt de perfecte moord, maar het schuldgevoel wordt al snel een last voor hun relatie.

De serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, waar door de betrokkenen kritiek op geleverd werd. Zo had de dochter van Lauren Howell het gevoel dat het tragedie uitgebuit werd door de producenten. Desondanks staat de show op IMDb op een nette 7,2 en wordt er door critici gesproken over een respectvolle verfilming van dit verhaal. Hieronder een interview met actrice Genevieve O'Reilly die in talkshow Lorraine vertelt over de serie.



Dvd: The Secret | Duur: 4 x 45 minuten | Video: 16:9 | Audio: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertiteling: Nederlands | Schijven: 2x Dvd | EAN: 8-711983-965270 | Met dank aan: Just Entertainment

Deze serie wordt door Just Entertainment aangeleverd in een dubbeldikke Dvd-hoes. Die ziet er prima uit, met voorop een groot beeld van hoofdrolspelers James Nesbitt en Genevieve O'Reilly. Achterop zie je een uitgebreide synopsis van de serie, evenals de gebruikelijke technische details. Maak je de hoes open, tref je een boekje aan met andere uitgaves van Just Entertainment en de twee schijven, die op elkaar gestapeld zijn.

Video en audio
De serie ziet er prima uit op Dvd, al is het geheel niet haarscherp. Er is niet veel gespeeld met de kleuren, waardoor die er over het algemeen vrij natuurgetrouw uitzien. Ook in donkere scènes ziet de serie er goed uit, en is het een prima serie om naar te kijken. Ook met de audio zit het wel snor: er is gekozen voor een Dolby Digital 5.1 soundtrack, die ervoor zorgt voor mooi geluid met dialoog dat centraal staat.

Extra's
Zoals we gewend zijn van Just Entertainment zitten er geen extra's bij deze uitgave. Daar is de serie natuurlijk ook niet echt grootschalig genoeg voor en we mogen blij zijn dat de ITV-show zelfs uitgebracht is hier in Nederland. Mooi was overigens wel een mini-documentaire geweest, waarin het echte verhaal verteld zou worden.

Conclusie
De serie krijgt geen tweede seizoen, het is immers een miniserie. Het verhaal van de moorden wordt over vier afleveringen verteld en ook afgerond aan het einde van het seizoen. De deur staat dus niet op een kier voor een vervolg, hoewel het natuurlijk altijd mogelijk (en onwaarschijnlijk) is dat er een anthologie van wordt gemaakt met andere acteurs en een ander seizoen in een vervolg.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jim Broadbent onthult personage 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Jim Broadbent onthult personage 'Game of Thrones'

Let op: lezen op eigen risico.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Vorig jaar werd acteur Jim Broadbent toegevoegd in een belangrijke rol in HBO-hit Game of Thrones. Nu is bekend welke rol de Brit, die vooral bekend is om zijn werk in films als Harry Potter en Bridget Jones, hij gaat spelen. Tijdens een interview met de site ScreenCrush liet hij weten wie hij speelt.

"Ik ben een maester, een archmaester. Ik speel een oude professor," aldus de acteur. Hij zou in maar liefst vijf van de zeven afleveringen te zien zijn: "Ik heb vijf afleveringen opgenomen. Er is min of meer een grote scène per aflevering." En daarnaast liet hij weten die scènes te delen met John Bradleys Sam Tarley.

De kijker van de show zal het weinig zeggen, maar fans van de boeken van schrijver George R.R. Martin zullen weten dat het dan waarschijnlijk gaat om een Arcmaester die Sam les zal geven. In het boek vertelt Sam tegen de beste man dat de White Walkers terugkomen en spreekt dan met Maester Marwyn. Die laatste reisde jaren door de Zeven Koninkrijken en weet alles van magie. Daarop besluit hij op zoek te gaan naar Daenerys (Emilia Clarke). De verwachting is dat een dergelijke rol ook voor hem weggelegd is in de serie, al is er natuurlijk nog geen bevestiging.

Op de vraag of zijn personage een ontmoeting heeft met Dany antwoordde Broadbent als volgt: "Ik mocht geen scènes op locatie opnemen." En hij zal ook niet te zien zijn in een grote veldslag. Wellicht dat hij eind seizoen 7 op zoek gaat naar Dany, al is dat natuurlijk speculatie. Naar het schijnt is de show in juli weer te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jason Isaacs is de kapitein van 'Star Trek: Discovery'
Series / Nieuws

Jason Isaacs is de kapitein van 'Star Trek: Discovery'

Hij is echter niet de hoofdpersoon.

Later dit jaar moet Star Trek: Discovery in première gaan, een serie waarin de kapitein voor de verandering niet de hoofdpersoon is. Maar dat wil niet zeggen dat de kapitein van de Discovery niet gespeeld kan worden door een bekend acteur. Niemand minder dan Jason Isaacs zal de verantwoordelijkheid dragen over het ruimteschip. Zijn personage heet Captain Lorca.

De hoofdpersoon in de show wordt gespeeld door Sonequa Martin Green. Zij is de tweede in rang op het schip, dat zich op een geheime missie bevindt. Welke missie dat precies moet zijn is niet bekend, al weten we wel dat het verhaal zich afspeelt voor de gebeurtenissen in de oorspronkelijke Star Trek-serie.

Het dertien afleveringen tellende eerste seizoen kent een moeilijk weg. Oorspronkelijk zou deze in januari al te zien zijn, maar werd uitgesteld naar mei. Vervolgens besloot men de serie maar eind deze zomer of in het begin van de herfst uit te brengen. Daar kwam bij dat Bryan Fuller opstapte als showrunner en vervangen werd door Aaron Harberts.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix maakt Koreaanse zombie-serie 'Kingdom'
Series / Nieuws

Netflix maakt Koreaanse zombie-serie 'Kingdom'

De volledige miniserie, die bestaat uit acht afleveringen, wordt in 2018 beschikbaar gesteld door de streamingdienst.

Netflix heeft toegezegd om mee te werken aan een nieuwe Koreaanse tv-serie met de titel Kingdom. Het betreft een zombie-thriller die in samenwerking met productiemaatschappij Astory wordt gemaakt.

Kim Seong-hun (Tunnel zal de miniserie regisseren en Kim Eun-hee (Signal) is verantwoordelijk voor de scenario's van alle acht afleveringen. De serie speelt zich of in de Middeleeuwse Koreeanse Joseon-periode, waarin een kroonprins op een missie wordt gestuurd om een mysterieuze uitbraak van een virus te onderzoeken. Deze missie leidt tot bevindingen die zijn koninkrijk dreigen te vernietigen.

Alle acht afleveringen zullen ergens in 2018 door Netflix beschikbaar worden gesteld in meer dan 180 landen. Momenteel werkt Netflix ook aan een andere serie met de titel Love Alaram. Dat project werd eerder dit jaar aangekondigd.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Deze ijzersterke oorlogsserie kijk je in een ruk af: 'War & Peace'

  3. 3. De nieuwe Zweedse misdaadserie van Netflix heet 'Deliver Me': Een killer in het genre?

  4. 4. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  5. 5. Een van de best ontvangen en meest indrukwekkende films van 2024 staat nu op Disney+

Bekijk alle artikelen