search

Ons nieuws van donderdag 20 april 2017

Serie rond Muammar Gaddafi in de maak
Series / Nieuws

Serie rond Muammar Gaddafi in de maak

De serie komt van de maker van Gomorrah...

Geoffrey Ketels

Er is een drama in de maak rond de voormalige president van Libië, namelijk Muammar Gaddafi. Voor het drama slaan Entertainment One en Palomar de handen in elkaar. Het project draagt de naam 'Gaddafi' en komt van de hand van Gomorrah creator Roberto Saviano. Hij zal de reeks gaan schrijven samen met Nadav Schirman (The Green Prince).

"Deze gloednieuwe serie gaat om een strijder en een dromer die op een zeker ogenblik uitgroeit tot een meedogenloze tiran", aldus Saviano in een statement. "We zijn bijzonder tevreden om Roberto en Nadav te kunnen toevoegen aan ons team. De inzet die Roberto keer op keer aan de dag legt is ronduit fantastisch te noemen, net als zijn inspanningen om gedetailleerd onderzoek te verrichten naar de achtergrond van het project waarbij hij betrokken is. In combinatie met een meeslepende verhaalvertelling is fantastische televisie gegarandeerd", aldus Carrie Stein, executive VP Global Production bij eOne Television.

Ben jij ook al zo benieuwd wat deze serie allemaal voor ons in petto zal hebben?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer 'Unbreakable Kimmy Schmidt' Seizoen 3
Series / Trailer

Trailer 'Unbreakable Kimmy Schmidt' Seizoen 3

In mei keert Kimmy weer terug op Netflix.

Van de Amerikaanse sitcom Unbreakable Kimmy Schmidt, bedacht door Tina Fey en Robert Carlock (30 Rock), verschijnt volgende maand alweer het derde seizoen. Het personage Kimmy Schmidt wordt gespeeld door Ellie Kemper (21 Jump Street, The Secret Life of Pets) en in het nieuwe seizoen is niet alles hetzelfde gebleven voor Kimmy.

In de aftrap van het derde seizoen treft Kimmy zich in een ongemakkelijke positie aan als de 'Reverend' (Jon Hamm) weer terug is in haar leven. Titus (Tituss Burgess) keert terug van een cruise en doet auditie voor een opwindende nieuwe rol. Lillian (Carol Kane) moet het uitmaken met haar vriendje Robert Durst.

Vanaf 19 mei zijn de dertien nieuwe afleveringen te bekijken op Netflix.



In de serie weer voldoende gastoptredens met onder meer Laura Dern, Daveed Diggs, Rachel Dratch, Ray Liotta, Andrea Martin, Maya Rudolph, Fred Armisen, Anna Camp, Mike Carlsen, Josh Charles, David Cross, Tina Fey en Amy Sedaris.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer voor Marvels 'Cloak & Dagger'!
Series / Trailer

Trailer voor Marvels 'Cloak & Dagger'!

Het superheldenliefdesverhaal.

Het gaat nog een hele tijd duren voor de serie daadwerkelijk te zien is, maar Marvel Entertainment heeft toch al een eerste trailer onthuld voor de serie Cloak & Dagger. De nieuwe tiener-superheldenserie verschijnt pas ergens begin 2018.

De hoofdrollen in Cloak & Dagger zijn voor Aubrey Joseph (The Night Of, Run All Night) als Tyrone Johnson a.k.a. Cloak, en de voormalig Disney Channel-ster Olivia Holt (I Didn't Do It) als Tandy Bowen a.k.a. Dagger. De zender Freeform mag de tiendelige serie uitzenden en moet nog een exacte datum toekennen.



De serie wordt naar verluidt een soort "superheldenliefdesverhaal" over twee tieners met compleet andere achtergronden. Tijdens hun relatie moeten ze zien om te gaan met verkregen superkrachten. Tandy kan krachtige lichtstralen uitzenden en Tyrone kan anderen later overspoelen door de duisternis. Ze merken dat ze hun krachten gezamenlijk kunnen inzetten, al gaat dit niet altijd samen met hun prille liefdesrelatie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd-recensie: 'Celblok H' seizoen 4
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'Celblok H' seizoen 4

Laatste seizoen van de SBS-hit.

Cast: Isa Hoes (Suus), Eva van de Wijdeven (Fred), Christine van Stralen (Lies), Immanuelle Grives (Door), Dimme Treurniet (Beer) | Jaren: 2014-heden| TV-release: SBS

Vier seizoenen duurde misdaadserie Celblok H, maar nu is het verhaal van Suzanne Kramer dan toch voorbij. Met een grote cliffhanger eindigde de serie die kwakkelende kijkcijfers had de afgelopen tijd, en daarmee heeft die een korter leven van de Australische show Wentworth, waar Celblok H op gebaseerd is.

In het 4e seizoen van Celblok H keren Suus en haar crew terug in de opgeknapte P.I. de Banckert. Suus heeft levenslang gekregen en eigenlijk geen zin meer om topdog te zijn. Er liggen concurrenten op de loer, onder andere de wraakzuchtige Caat. Bovendien krijgt Suus te maken met Brinkhorst, de voormalige directeur, die nu als gevangene wordt binnengebracht. Ook leert Suus de mooie Anouk kennen, die een oogje op haar blijkt hebben. Is het misleiding of wordt het echte liefde?

De show zou dit seizoen wat ongeloofwaardige verhaallijnen hebben en daar schijnen kijkers massaal op afgekickt te zijn. Celblok H trok vorig seizoen nog gemiddeld meer dan 1 miljoen mensen naar SBS, maar afgelopen seizoen waren dat er nog maar net een half miljoen. Een stuk minder dus en wellicht ook de reden waarom de show ermee stopt.

[video_embed]2004[/video_embed]

Dvd: Celblok H Seizoen 4 | Duur: 510 minuten | Release: april 2017 | Video: 16:9 (1.78:1) | Audio: Nederlands Dolby Digital 2.0 | Discs: 3xDvd | EAN: 8-719372-004876 | Met dank aan: SBS, Dutch Filmworks

De uitgave van dit vierde seizoen past perfect bij de eerdere seizoenen. Wederom gaat het om een dubbeldikke hoes, met daar een slipcover omheen. Die heeft hetzelfde design als de hoes en ziet er prima uit. Voorop zien we hoofdpersoon Suus, vergezeld door de andere hoofdpersonen, gespeeld door Loes Haverkort, Isa Hoes, Barbara Pouwels en Medina Schuurman. Binnen in de hoes tref je verder drie schijven aan, met op elk een ander personage van de serie.

Beeld & Audio
Net als eerdere seizoenen ziet ook deze vierde reeks van Celblok H er prima uit. Het geheel wordt sfeervol in beeld gebracht en je kan goed zien dat er geld in de serie is gaan zitten. De opnamelocaties zien er dus prachtig uit en maakt dat de serie bijna een Nederlandse Orange is the New Black genoemd zou kunnen worden. Verder is er dit seizoen wederom gekozen voor een Dolby Digital 2.0 soundtrack. Dat klinkt prima, is niet hoogdravend, maar echt klagen kan niet.

Toekomst
Celblok H sloot zijn vierde seizoen af met 581.000 kijkers. Redelijk wat, maar het waren niet de aantallen die serie eerdere jaren trok. Daarom besloot SBS onlangs te stoppen met de serie, tot verrassing van hoofdrolspeelster Isa Hoes en natuurlijk ook fans. Er zijn nog flink wat onafgeronde verhaallijnen en dus is het de hoop voor velen dat de serie doorgaat op bijvoorbeeld Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Amazon's 'Patriot' krijgt tweede seizoen
Series / Nieuws

Amazon's 'Patriot' krijgt tweede seizoen

Het drama met onder meer Michael Dorman doet het goed...

Geoffrey Ketels

Amazon heeft bekend gemaakt dat de serie 'Patriot' met onder meer Michael Dorman, Terry O'Quinn, Kurtwood Smith en Michael Chernus een tweede seizoen zal krijgen. De beslissing komt er na de vele positieve recensies die de reeks na haar lancering op 24 februari van dit jaar mocht ontvangen.

Typisch voor online streaming platformen is dat ze geen exacte kijkcijfers bekendmaken. Dit geldt niet alleen voor Amazon, maar ook voor met name Netflix en Hulu. Dit zorgt er voor dat de prestaties van de reeks onduidelijk blijven. Wel kan er worden vastgesteld dat Patriot op Metacritic een degelijke score heeft van 68 met een gemiddelde van 83 procent op Rotten Tomatoes.

De huidige executive producers blijven ook aan voor het tweede seizoen. Dit betekent dat Steven Conrad, James Parriott, Charles Gogolak evenals Gil Bellows verantwoordelijk zullen blijven voor de nieuwe afleveringen. Ook Glenn Ficarra en John Requa blijven aan boord. Wanneer het tweede seizoen zal worden gelanceerd is tot dusver nog niet bekend. Bovendien werd ook nog niet aangegeven uit hoeveel afleveringen ze zal bestaan.

Ben jij een fan van de serie Patriot en kijk je al uit naar het vervolg?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer Superman-prequel 'Krypton'!
Series / Trailer

Eerste trailer Superman-prequel 'Krypton'!

DC is weer een serie rijker..!

Na onder meer Arrow, The Flash, Constantine, Supergirl, Legends of Tomorrow en Gotham is DC weer een tv-serie rijker. Binnenkort gaat namelijk de Superman-prequel Krypton van start op de zender Syfy. Hieronder tref je de eerste beelden in de trailer.

De serie volgt meer de opzet van Gotham, aangezien er wordt gekeken naar de jaren voordat de superheld zelf in beeld komt. De synopsis luidt als volgt: Krypton speelt zich twee generaties af voor de verwoesting van de thuisplaneet van de legendarische Man of Steel en volgt Supermans grootvader Seg-El, wiens House of El was verstoten en beschaamd, als hij vecht om zijn familie-eer te herstellen en zijn geliefde wereld te redden van chaos.

Seg-El wordt gespeeld door Cameron Cuffe (The Halcyon). Krypton is mede mogelijk gemaakt door uitvoerend producent David S. Goyer en Damian Kindler (Sleepy Hollow) is de showrunner. De regie van de pilot is belegd bij Colm McCarthy, bekend van onder meer Peaky Blinders.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Deze ijzersterke oorlogsserie kijk je in een ruk af: 'War & Peace'

  3. 3. De nieuwe Zweedse misdaadserie van Netflix heet 'Deliver Me': Een killer in het genre?

  4. 4. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  5. 5. Een van de best ontvangen en meest indrukwekkende films van 2024 staat nu op Disney+

Bekijk alle artikelen