search

Ons nieuws van vrijdag 1 september 2017

Componist 'The Simpsons' na 27 jaar ontslagen
Series / Nieuws

Componist 'The Simpsons' na 27 jaar ontslagen

Maar waarom?

Na maar liefst 27 jaar muziek gemaakt te hebben voor The Simpsons, heeft Fox plotseling besloten Alf Clausen te ontslaan. Dat meldt Variety. De reden? Fox zou zoeken naar "een nieuw soort muziek" en dus hoefde hij niet terug te keren voor het 29ste seizoen. Clausen zelf lijkt erg verbaasd te zijn over zijn ontslag.

Clausen werd sinds de jaren negentig maar liefst 21 keer genomineerd voor een Emmy voor de muziek die hij maakte voor de serie. Hij won er twee, in 1997 en 1998. In de 27 jaar dat hij voor de serie werkte, maakte hij de muziek voor eer dan 560 afleveringen en won hij verder ngo vijf Annie Awards.

Gespeculeerd wordt dat Clausen vooral ontslagen is om de kosten te drukken. Hij gebruikt elke week een vijfendertig mensen tellend orkest voor de muziek van de serie. De kosten van musici, het orkest en de opnamestudio zou elk jaar weer miljoenen dollars kosten. Fox is op de achtergrond juist bezig met het omlaag brengen van de kosten en daar past het ontslag van Clausen dan ook bij.

Het negenentwintigste seizoen begint op 1 oktober.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe beelden 'Westworld' in HBO-promo
Series / Video/clip/featurette

Nieuwe beelden 'Westworld' in HBO-promo

Er is een 'beyond Game of Thrones' promo vrijgegeven.

HBO geeft elk jaar weer een uitgebreide promo vrij voor nieuwe series die het maakt. Zo is er nu een promo die de titel Beyond Game of Thrones draagt en onder meer nieuwe beelden van Westworld seizoen 2 bevat. Maar we zien ook een heleboel andere series voorbij komen, waarmee de zender in elk geval duidelijk maakt dat er genoeg te zien is ook als Game of Thrones straks voorbij is.

In de promo zien we nieuwe beelden van series als Westworld, Veep, Silicon Valley, Divorce en Curb Your Enthousiasm. Ook komen er andere series voorbij, zoals je in onderstaande trailer kan zien. De beelden van Westworld - overigens toch best opmerkelijk - zijn op 1:35 te zien in de video.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Uit het universum van X-Men: The Gifted vanaf 5 oktober te zien op FOX
Series / Nieuws

Uit het universum van X-Men: The Gifted vanaf 5 oktober te zien op FOX

Op donderdag 5 oktober gaat de nieuwe Marvel/FOX-serie The Gifted in première op seriezender FOX.

Op donderdag 5 oktober gaat de nieuwe Marvel/FOX-serie The Gifted in première op seriezender FOX. Dit gebeurt vrijwel direct na de Amerikaanse wereldpremière. De serie is geproduceerd door X-Men regisseur Bryan Singer en is mede geproduceerd door Matt Nix, Lauren Shuler Donner, Simon Kinberg, Jeph Loeb en Jim Chory die eerder verantwoordelijk waren voor: 'Marvel's Jessica Jones', 'Marvel's Daredevil', 'X-Men: Apocalypse' en 'X-Men: Days of Future Past'.

Het verhaal
Het leven van de familie Strucker raakt in een stroomversnelling als de kinderen van het gezin blijken te beschikken over mutante krachten. Wanneer deze bijzondere eigenschappen aan het licht komen, slaat het gezin noodgedwongen op de vlucht voor de mutanten-opsporingsdienst, The Sentinel Service. In het nauw gedreven gaan de Strucker's op zoek naar hun ware identiteit en sluiten zij zich aan bij een ondergronds netwerk van mutanten. Wat volgt is een gevecht op leven en dood. The Gifted is een verhaal over overleven, acceptatie en het vinden van je identiteit.



Cast
In The Gifted worden de hoofdrollen vertolkt door Stephen Moyer ('True Blood'), Amy Acker ('Person of Interest'), Natalie Alyn Lind ('Gotham') en Percy Hynes White ('Night at the Museum 3') Verder behoren Sean Teale ('Reign'), Jamie Chung ('Gotham'), Emma Dumont ('Aquarius'), Blair Redford ('Satisfaction') en Coby Bell ('Burn Notice') tot de vaste cast van de serie.

The Gifted, vanaf 5 oktober iedere donderdag om 22.00 uur te zien op FOX
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer 'South Park' s21
Series / Trailer

Eerste trailer 'South Park' s21

This is how we do it.

Eindelijk is de trailer voor het volgende seizoen van South Park er. This Is How We Do It gaat de absurde cover die centraal staat in de video. Daarin horen we Cartman het nummer van Montell Jordan zingen, met een boel beelden van voorgaande seizoenen erbij.

South Park heeft eigenlijk nooit nieuwe beelden als er een promo is voor een nieuw seizoen. Dat komt omdat afleveringen zo'n zeven dagen van te voren geschreven, geanimeerd en ingesproken worden. Dit nieuwe seizoen zal minder politiek commentaar leveren en zal weer tien afleveringen krijgen.

Daarmee hebben showrunners en bedenkers Trey Parker en Matt Stone in elk geval genoeg te doen. De serie is overigens ook al vernieuwd voor een 22ste en 23ste seizoen en zal dus in elk geval tot 2019 te zien zijn. De twee hebben al eens laten weten door te willen gaan tot Comedy Central een punt achter de show zet.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Acteur ontkracht fantheorie 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Acteur ontkracht fantheorie 'Game of Thrones'

Nee, Bran is niet de Night King.

Er is een belangrijke theorie binnen de fangemeenschap van HBO's Game of Thrones. Bran Stark (Isaac Hempstead-Wright) zou niemand minder dan de Night King zijn. Sommigen denken dat zijn tijdreis-mogelijkheden er uiteindelijk toe leiden dat hij de Night King wordt. Ondanks dat we in het zesde seizoen natuurlijk het ontstaan van de schurk zagen.

Volgens Hempstead-Wright is er een link tussen de twee, maar niet zoals fans denken. Dat vertelt hij tijdens een interview met Vulture. "Ik denk dat ze niet zozeer dezelfde persoon zijn, maar meer twee oeroude wezens in Westeros. De Three-Eyed Raven is er al wie weet hoe lang en de White Walkers bestaan ook sinds het begin der tijden. Zoals we gezien hebben, zijn ze geschapen door de Children of the Forest en veel ouder dan dat kan het niet worden," laat Hempstead-Wright weten.

"Wellicht kunnen we ze zien als twee personages met grote kracht: een van hen is als het Monster van Frankenstein, door niets dan haat en geweld gedreven en Bran gebruikt zijn krachten voor het goede. Ik wil weten waarom de Night King de mensheid zo graag wil vernietigen. Dat zullen we wellicht volgend seizoen te zien krijgen."

Wanneer dat seizoen te zien is, weten we nog niet, al kunnen we wel speculeren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tv-serie op Dvd: Billions
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Dvd: Billions

Prima uitgave van een krachtige serie.

Bedenkers: Brian Koppelman | David Levien | Andrew Ross Sorkin | Cast: Damian Lewis (Robert "Bobby" Axelrod), Paul Giamatti (Charles "Chuck" Rhoades Jr.), Maggie Siff (Wendy Rhoades), Malin Akerman (Lara Axelrod), Toby Leonard Moore (Bryan Connerty) e.a. | Uitzending serie: 2016 - heden | Tv-release: Showtime

Alweer in maart werd het tweede seizoen van de dramaserie Billions afgerond op de Amerikaanse zender Showtime. De serie over de clash tussen de personages van de bekende acteurs Damian Lewis en Paul Giamatti werd ook prima ontvangen en de kijkcijfers vertoonden iets unieks; ze nemen toe gedurende het seizoen. Vaak is dit andersom. In Nederland kunnen we pas sinds kort van Billions genieten.

Universal bracht seizoen 1 onlangs uit op een zeer nette Dvd, inclusief een aantal extra's. Hieronder een blik op de schijven, met als eerste de trailer.



In het debuutseizoen van Billions ontdekken we de politiek in de financiële wereld van New York. De gewiekste en slimme U.S. Attorney Chuck Rhoades en de briljante, ambitieuze hedgefund koning Bobby "Ax" Axelrod gaan de strijd met elkaar aan waarbij ze beiden al hun slimmigheden, macht en invloed gebruiken om de strijd te winnen. De inzet loopt tot in de miljarden.



Serie: Elementary - Seizoen 4 | Aantal discs 6 x Dvd | Afleveringen: 10 x ca. 55 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5053083062668 | Release: juli 2017 | Met dank aan: Universal Pictures

De zes Dvd-schijven van deze uitgave van het eerste seizoen van Billions zitten vastgeklikt in een doorzichtige amaray Dvd-keepcase.

De beeldkwaliteit van deze Dvd is doorgaans erg netjes met een moderne weergave van de kantooromgeving. Het geheel doet ook filmisch aan en dat geeft Billions een prima uitsraling. De kleuren zijn er ook op afgestemd. De donkere scènes en delen in het beeld doen het ook sterk en dat geeft al aan dat deze Dvd-uitgave bovengemiddeld is. Soms lijkt het beeld wel wat weg te hebben van een HD-uitgave en dat is een uiteraard een compliment. De geluidstrack is surround dolby digital, zoals je had kunnen verwachten. Uiteraard ligt de focus op de dialoog.

Nette extra's
Op iedere schijf is een extra terug te vinden. Ze duren vaak niet langer dan een kleine 10 minuten, maar ze zijn doorgaans erg aardig. Zeker voor een extra van een serie-uitgave. Er zijn extra's over de taal in de serie (Street Slang), de belangrijkste personages (Character Profiles), de stad in de serie (Location: New York), de personages binnen het verhaal (Character Development) en de daden van de personages (Shadows and Light).

Seizoen 2 al klaar; derde onderweg
Zoals gemeld werd het eerste seizoen al in 2016 afgerond en verscheen seizoen 2 begin dit jaar op Showtime. De zender heeft al een derde seizoen besteld en de kans is groot dat de serie begin 2018 terugkeert. Check hieronder de trailer voor het tweede seizoen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.