search

Ons nieuws van woensdag 6 september 2017

Uitgebreide eerste synopsis 'The Walking Dead' S8
Series / Nieuws

Uitgebreide eerste synopsis 'The Walking Dead' S8

Rick vs Negan.

Het achtste seizoen van The Walking Dead draait om de oorlog tussen Rick (Andrew Lincoln) en Negan (Jeffrey Dean Morgan). Vandaag is er voor het eerst een synopsis vrijgegeven voor de serie, die in oktober weer van start gaat.

Nadat hij zich machteloos voelde onder de regels en eisen van Negan, vroeg Rick van de groep om het spelletje mee te spelen. Maar nadat hij zag dat Negan niet voor reden vatbaar was, begon Rick steun te vergaren onder de andere gemeenschappen die door de Saviors beïnvloed werden. En met steun van Hilltop en het Kingdom, hebben ze eindelijk genoeg vuurkracht om het op te nemen tegen de Saviors.

Dit seizoen brengt Rick "All Out War" naar Negan en zijn krachten. De Saviors zijn groter, beter uitgerust, meedogenloos - maar Rick en de verenigde gemeenschappen vechten voor een betere toekomst. De strijdlinies zijn getekend, en dat vormt het begin van een kinetisch, actierijk offensief.

Tot nu toe was overleven de voornaamste focus van Rick en onze groep, maar dat is niet genoeg. Ze moeten vechten om hun vrijheid terug te winnen, zodat ze kunnen overleven. Zodat ze kunnen beginnen met de wederopbouw. En net als met elke slag, zijn er verliezen. Slachtoffers. Maar met Rick als leider van Alexandria, Maggie bij de Hilltop en King Ezekiel bij de Kingdom, begint de greep van Negan en de Saviors op de wereld wellicht wat minder krachtig te worden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Foto van de nog niet ontspoorde Punisher
Series / Nieuws

Foto van de nog niet ontspoorde Punisher

Jon Bernthals Frank Castle!

Via EMPIRE krijgen we een nieuwe blik op Jon Bernthals personage Frank Castle in de Marvel/Netflix-serie The Punisher. Dit keer niet als de knotsgekke en schietgrage Punisher die wel al kennen.



Het wordt duidelijk dat de eerste serie rond The Punisher ook flashbacks krijgt naar zijn verleden. In zijn jongere jaren was Castle een marinier die ook wat trauma's over heeft gehouden aan zijn missies. Later groeit Castle uiteraard uit tot The Punisher die Bernthal al speelde in het tweede seizoen van Daredevil.

The Punisher wordt alweer het negende seizoen in het Marvel Cinematic Universe-subhoekje dat op Netflix verschijnt. In april 2015 werd er afgetrapt met het eerste seizoen van Daredevil.

Hieronder de eerdere trailer voor The Punisher, nog in 2017 te verwachten op de "betaalzender".

[video_embed]2152[/video_embed]




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray recensie: 'American Gods' seizoen 1
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie: 'American Gods' seizoen 1

Fantastische uitgave van een geweldige televisieserie.

Bedenker: Bryan Fuller, Michael Green | Cast: Ricky Whittle (Shadow Moon), Emily Browning (Laura Moon), Ian McShane (Mr. Wednesday), Crispin Glover (Mr. World), Bruce Langley (Technical Boy) e.a. | Jaren: 2017 - heden

Het fantasyboek American Gods verscheen in 2001 van de hand van de Engelse schrijver Neil Gaiman. Hij stelde zich een wereld voor waarin goden werkelijkheid zijn, maar ontstaan - en bestaan - bij gratie van de gelovigen. Geloven mensen niet meer in ze, houden ze op te bestaan. De ontwikkeling van de serie begon in 2011, en nu is die er dan eindelijk.

Het verhaal is een strijd tussen de oude Goden tegen de nieuwe Goden. Shadows leven is een chaos: zijn vrouw overlijdt in een auto ongeluk vlak voordat hij vrijkomt uit de gevangenis. Op weg naar zijn opvanghuis ontmoet hij Mister Wednesday die wil dat Shadow zijn "klusjesman" wordt. Aangezien Shadow weinig anders kan gaat hij in op het aanbod en vanaf dat moment is hij één van de marionetten in de grote strijd van de Amerikaanse Goden.

American Gods is enorm goed ontvangen. Op RottenTomatoes scoort het eerste seizoen alleen al een goedkeuring van 94 procent. Critici vinden het een ambitieuze serie, die een aantal grote gokken doet, maar het vertrouwen van de kijker beloont met een veelbelovend eerste seizoen, dat visueel en narratief zeer geslaagd is. Kortom: een absolute aanrader.



Blu-ray: American Gods seizoen 1 | Duur: 459 minuten | Release: augustus 2017 | Video: 2.40:1 | Audio: DTS-HD MA 5.1: Engels, Spaans, Italiaans | Ondertiteling: Nederlands, Spaans, Italiaans | Discs: 4x Blu-ray | EAN: 8-712609-637496 | Met dank aan: Sony Pictures

American Gods wordt aangeleverd in een Blu-ray keepcase die iets dikker is dan normaal. Dat is ook nodig, want de acht afleveringen worden op maar liefst vier schijven aangeleverd. Voorop deze uitgave de mooie poster, die laat zien dat de show risico's durft te nemen. Achterop een synopsis, een overzicht met alle extra's en de gebruikelijke technische details. Maak je de hoes open, tref je de vier schijven aan, netjes los van elkaar gepresenteerd en elk met een andere opdruk. Een design zoals we het dus graag zien.

Video en audio
Maar ook de afleveringen zien eruit zoals we dat het liefst hebben. Haarscherp, gedetailleerd, kleurrijk, elke scène weer met een eigen stijl. Dat er veel geld is gaan zitten in de productie, zie je op elke mogelijk manier terug in deze Blu-ray uitgave. Elke godheid heeft weer en eigen omgeving en de plekken die bezocht worden in de serie zien er fantastisch uit. Ook de audio is bijzonder goed en is absoluut van hoog niveau. American Gods ziet er dus goed uit, maar klinkt ook goed.

Extra's
Verder heeft deze fantastische uitgave ook de nodige extra's meegekregen: Cast Interviews met Ian McShane, Ricky Whittle, Emily Browning en Bruce Langley, die vertellen over de serie en hun rollen erin. Dan zijn er een paar korte extra's die ingaan op de Old Gods, New Gods, kijken naar de verhouding tussen Book vs Show en What is American Gods. Ook is er een mooie featurette, American Gods Origins with Neil Gaiman, waarin de auteur daarover vertelt. En het San Diego Comic-Con Interview Panel is ook geheel te zien.

Toekomst
Op 10 mei 2017 bestelde televisiezender Starz een tweede seizoen. Wanneer dat te zien zal zijn, is nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Schurk vijfde seizoen 'The 100' gecast
Series / Nieuws

Schurk vijfde seizoen 'The 100' gecast

Het personage Madi zal daarnaast gespeeld worden door een andere actrice.

De Spaanse acteur William Miller (Searchers) is de nieuwste toevoeging aan de cast van het vijfde seizoen van The CW-serie The 100. Miller zal de rol van de grote schurk in de nieuwe afleveringen voor zijn rekening nemen. De naam van zijn personage is Robert McCreary, een mysterieuze gevangene die afkomstig is van een schip dat grote afstanden heeft afgereisd voor een mijnwerkmissie. McCreary is daarnaast een voormalig lid van een misdaadsyndicaat dat niet vies is van gewelddadige methodes.

Andere nieuwe toevoegingen aan de cast zijn Jordan Bolger (Peaky Blinders) en Ivana Milicevic (Banshee). Clarke's dochter Madi, die in de laatste momenten van het vierde seizoen door Imogen Tear werd gespeeld, zal nu worden gespeeld door Lola Flanery (Shadowhunters).

Ten slotte kunnen we nog melden dat Tasya Teles na gastverschijningen nu een prominente rol zal hebben in de serie als Echo.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veel moorden in 'The Walking Dead' S8
Series / Nieuws

Veel moorden in 'The Walking Dead' S8

En heel veel meer Negan.

Acteur Chandler Riggs zegt dat het achtste seizoen van The Walking Dead heel veel moordpartijen zal brengen. Vreemd is dat niet, want er staat ons oorlog te verwachten. Dat vertelde de acteur in een interview.

"Seizoen 7 draaide om het opbouwen en iedereen klaarmaken voor het gevecht tegen Negan en dit seizoen brengt ons een boel explosies, veel moordpartijen en veel meer Negan," begon de acteur. "We hebben een paar personages dit seizoen waar ik een beetje medelijden mee voel. Omdat ze middenin de oorlog belanden, met alle gekkigheid met explosies en alles."

Het komt er vermoedelijk vooral op neer dat kijkers die vonden dat er niet genoeg pay-off van alle opbouw was volgend jaar, ditmaal wel tevreden zullen zijn. Dat er meer Negan (Jeffrey Dean Morgan) komt, druist overigens wel in tegen eerdere woorden van uitvoerend producent Greg Nicotero, die juist zei dat we minder Negan krijgen.

Vanaf 22 oktober weer te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Speelt 'Black Mirror' zich in één universum af?
Series / Nieuws

Speelt 'Black Mirror' zich in één universum af?

Showrunner Charlie Brooker geeft antwoord!

De verhalen van Black Mirror, de anthologie-serie die ooit begon op de BBC en nu op Netflix voortgezet wordt, spelen zich mogelijk in één universum af. Dat laat showrunner Charlie Brooker vandaag weten in een interview met The Hollywood Reporter.

THR vroeg in hoeverre de easter eggs uit verschillende afleveringen, die wijzen naar verschillende verhalen, betekenen dat alles zich in dezelfde wereld afspeelt. "Mijn antwoord is altijd anders eigenlijk," begon Brooker. "Gewoonlijk was het dat we vooral plezier maakten. Maar soms hebben we expliciet verwezen naar andere afleveringen. Ik denk dat de regel is, dat als een personage expliciet ergens naar verwijst, het in canon is. Ook volgen ze hetzelfde droomuniversum. Dat is wat ik ook vaak zeg. Er is een zin in 'Hated in the Nation', waarin iemand naar een misdrijf gepleegd in 'White Bear' verwijst."

Kortom: ja en nee.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.