search

Ons nieuws van woensdag 20 september 2017

Sean Penn in Hulu drama 'The First'
Series / Nieuws

Sean Penn in Hulu drama 'The First'

Het is de eerste grote rol voor de acteur ooit in een serie...

Acteur Sean Penn last even een pauze in voor wat filmwerk betreft en claimt zijn eerste grote rol ooit in een serie. De Oscar winnaar zal dan ook te zien zijn in het aankomende Hulu drama 'The First'.

The First is een serie die zich afspeelt in de nabije toekomst. Ze draait om de eerste bemande missie die wordt uitgevoerd naar de planeet Mars. Uiteraard wordt er uitgebreid aandacht besteed aan de uitdagingen die het bemannen van deze planeet met zich meebrengt. Toch richt de serie zich niet uitsluitend op de astronauten en wetenschappers die naar Mars worden gestuurd, maar wordt ook het team op de grond in beeld gebracht evenals de familie en de geliefden van de crew.

Welke rol Penn precies zal spelen is tot dusver nog niet bekend. Ondanks het gebrek aan een officiële aankondiging is het wel zo dat Deadline liet uitschijnen dat hij de rol van voormalig astronaut Tom Haggerty voor zijn rekening zou nemen.

Kijk jij al uit naar de serie 'The First' en ben je benieuwd hoe Penn zijn rol precies zal invullen? Wij alvast wel!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Westworld' S2 behoorlijk bloederig
Series / Nieuws

'Westworld' S2 behoorlijk bloederig

En zeer gewelddadig.

Het tweede seizoen van HBO's Westworld wordt behoorlijk gewelddadig, vertellen de showrunners van de serie tegenover TVLine. De serie won vijf Emmy Awards (met een recordaantal van 22 nominaties voor het eerste seizoen) en op de rode loper werd er over het nieuwe seizoen gesproken.

Showrunner Lisa Joy, die samen met haar echtgenoot en mede-showrunner Jonathan Nolan op de rode loper was, maakt dit seizoen haar debuut als regisseur. Volgens Nolan wordt het erg bloederig: "Je hebt het veel gewelddadiger en schokkender gemaakt dan we van plan waren. Het was een behoorlijk rustige aflevering en Lisa veranderde het in een bloedbad." Joy gaf toe nerveus geweest te zijn: "Het is alsof iemand met een Ferrari gaf en zei: 'probeer hem maar uit, maar niet crashen!'" grapte ze.

Het tweede seizoen zal draaien om de praktische vragen van het pretpark en laat zien hoe de gasten proberen te overleven. Vermoedelijk wordt het alleen maar erger voor hen…

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste afleveringtitels 'Star Trek: Discovery' onthuld!
Series / Nieuws

Eerste afleveringtitels 'Star Trek: Discovery' onthuld!

Wat gaan de eerste vier afleveringen ons brengen?

Komende zondag gaat men in de Verenigde Staten van start met Star Trek: Discovery en hier in Nederland kunnen we op maandagen naar de serie kijken. De titels van de eerste vier afleveringen zijn in het kader daarvan onthuld. Op de Twitter-pagina van Star Trek, zien we in een video dat men voor behoorlijk poëtische titels is gegaan.

De première van de titel heet The Vulcan Hello, wat zal refereren naar de live long and prosper-groet van Vulcans. Ook is het waarschijnlijk een knik naar de status van de hoofdpersoon, Sonequa Martin-Greens Michael Burnham. Verder is er de tweede aflevering, die Battle at the Binary Stars heet en vermoedelijk refereert naar een gevecht met de Klingons. Verder is er Context is For Kings, die wijst op een moreel duistere aflevering en The Butcher's Knife Cares Not For The Lamb's Cry, wat te maken zal hebben met de Klingons.

De serie speelt zich tien jaar voor de gebeurtenissen in de originele serie af en draait om Michael Burnham, een dame die op Vulcan opgegroeid is. Discovery draait om de oorlog met de Klingons.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
BBC onthult per ongeluk synopsis 'Doctor Who' special
Series / Nieuws

BBC onthult per ongeluk synopsis 'Doctor Who' special

Het einde van een tijdperk.

Met de feestdagen komt er een einde aan een tijdperk in Doctor Who: dan nemen we afscheid van Peter Capaldi's Doctor. Daarna neemt actrice Jodie Whittaker het stokje van hem over en levert ook showrunner Steven Moffat de sleutels in. Vandaag is er een synopsis gelekt van de kerstspecial:

"Twee Doctors zijn gestrand in een afschrikwekkend sneeuwlandschap, beiden regeneratie weigerend. En een Britse legerkapitein, die had moeten overlijden in de Eerste Wereldoorlog, maar uit de loopgraven gehaald werd om een rol te spelen in het verhaal van de Doctor. Dit is het magische laatste hoofdstuk in het epische avontuur van de Twaalfde Doctor. Hij moet zijn verleden onder ogen zien, om over zijn toekomst te beslissen. En de Doctor zal zich de weerbaarheid van de mensheid realiseren, en ontdekt hoop in dit duistere, bevroren moment. Het is het einde van een tijdperk. Maar de reis van de Doctor begint pas net."

Op 25 december is de special te zien op de BBC.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.