search

Ons nieuws van donderdag 21 september 2017

Bryan Cogman werkt aan vijfde spin-off 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Bryan Cogman werkt aan vijfde spin-off 'Game of Thrones'

Hij is al sinds het begin actief voor de serie.

HBO heeft nu al enige tijd schrijvers aan het werk gezet om een (of meerdere) spin-off(s) te ontwikkelen van Game of Thrones. In eerste instantie waren er vier spin-offs in ontwikkeling, maar later bleek er ook een vijfde in de maakt e zijn. Nu horen we voor het eerst meer details over die vijfde spin-off.

Volgens Entertainment Weekly is Bryan Cogman, die afleveringen als The Laws of Gods and Men en Kissed By Fire schreef, officieel verbonden aan de vijfde spin-off. Hij is al sinds de serie begon verbonden aan de projecten en is dus een goede keuze. Ook schijnt hij samen te werken met bedenker George R.R. Martin, wat het waarschijnlijk maakt dat zijn pitch er in elk geval komt.

Meer details zijn er helaas niet. We weten wel dat HBO geen van de spin-offs verbindt aan personages die we al gezien hebben. Ook is zeker dat Robert's Rebellion - dat zich decennia voor de gebeurtenissen van Game of Thrones afspeelt - niet verfilmd wordt. Ook de novellen, Dunk and Egg, komen niet naar het kleine scherm.

HBO zal de productie van de spin-offs pas laten beginnen als het achtste seizoen van Game of Thrones uitgezonden is. Dat zal mogelijk tot 2019 op zich laten wachten, dus aankondigingen liggen nog wel een tijdje van ons vandaan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO bestelt pilot van 'Watchmen'
Series / Nieuws

HBO bestelt pilot van 'Watchmen'

Damon Lindelof mag aan de slag.

Damon Lindelof mag officieel van start gaan met zijn versie van Watchmen. HBO heeft vandaag groen licht gegeven voor de productie van een pilot en hoopt uiteraard meer afleveringen te kunnen maken. Op zijn Instagram-account plaatste Lindelof een foto van de productie, die vandaag officieel begonnen is.

Het is nog niet zeker of Lindelof het boek van Alan Moore en Dave Gibbons gaat verfilmen, of een nieuw verhaal in die wereld vertelt. Watchmen speelt zich af in een alternatieve wereld, waarin superhelden bestaan en een grote impact hadden op het verloop van de geschiedenis. Als een van hen vermoord wordt, komen allerlei oudgedienden terug uit hun pensioen.

De komende maanden kunnen we natuurlijk meer nieuws verwachten.

Day One.

Een bericht gedeeld door Damon (@damonlindelof) op


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd-review: 'Below the Surface'
Series / Blu-ray Review

Dvd-review: 'Below the Surface'

Spannende Scandinavische thriller!

Bedenker: Kasper Barfoed | Cast: Jakob Oftebro (Alpha), Michael Frandsen (PET Agent), Johannes Lassen (Philip Norgaard), Sara Hjort Ditlevsen (Louise Falck) e.a. | Jaren: 2017 - heden

Wederom heeft Lumière een spannende Scandinavische thriller uitgegeven op Dvd. Ditmaal gaat het om Below the Surface, een serie die handig inspeelt op de huidige tijdsgeest en raait om een terroristische aanslag.

Drie gemaskerde mannen gijzelen vijftien onschuldige mensen in een metrostel onder Kopenhagen. Een antiterrorisme eenheid onder leiding van Philip Nørgaard en Louise Falck wordt uitgestuurd om hen te bevrijden. De media volgen de gijzeling op de voet. Zeker wanneer de gijzelnemers hen beginnen te bespelen met informatie uit het verleden van elk van de gijzelaars en journaliste Naja Toft optreedt als tussenpersoon. De publieke opinie over de vraag of er wel of niet moet onderhandeld worden met de terroristen verdeeld het land.

Het geheel speelt zich af over acht dagen en de serie telt dan ook acht afleveringen. Hij is zeer de moeite waard en scoort op de IMDb gemiddeld een 6,7 met 212 stemmen. Bekijk hieronder de trailer!



Dvd: Below the Surface | Duur: 8 x 45 minuten | Release: september 2017 | Video: 16:9 / 2.35:1 | Audio: Dolby Digital 5.1 - Deens | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 2 x Dvd | EAN: 5-407003-481051 | Met dank aan: Lumière

De Dvd-uitgave van Below the Surface bestaat uit een dubbeldikke Dvd-hoes. Voorop zien we een erg mooie en behoorlijk sfeervolle poster, die laat zien hoe een gewapend man in een metrobuis staat. Achterop een uitgebreide synopsis en de gebruikelijke technische details. Maak je de hoes open, tref je twee netjes gepresenteerde schijven aan, evenals een klein boekje met reclame voor het online platform Lumière Series.

Video en audio
Below the Surface ziet er mooi en sfeervol uit. Het geheel is op locatie opgenomen, met natuurlijke omstandigheden. Dat maakt dat de serie er goed uitziet, soms met duistere momenten en soms met meer licht. Mooi is het in elk geval wel, en gedetailleerd ook. De audio van Below the Surface is verder ook goed; de serie komt dus goed tot zijn recht op deze uitgave.

Toekomst
Helemaal zeker is het niet, maar gezien het internationale succes van Below the Surface, lijkt de kans groot dat er ook een tweede seizoen volgt. Wellicht met dezelfde cast, al kunnen we ons voorstellen dat er vooral veel nieuwe personages komen, met een heel nieuwe situatie als uitgangspunt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe trailer Netflix-serie 'The Punisher'
Series / Trailer

Nieuwe trailer Netflix-serie 'The Punisher'

Frank Castle is uit op wraak.

Netflix heeft de eerste volledige trailer vrijgegeven voor The Punisher. Wederom is er muzikale begeleiding, ditmaal voor Metallica, met het nummer One. Een premièredatum is er nog niet, ondanks dat dit niet bepaald de eerste trailer is die Netflix en Marvel hebben vrijgegeven voor de film.

Vermoedelijk zal die bekend worden gemaakt tijdens de New York Comic-Con, later volgende maand. Hieronder kan je de trailer bekijken, waarin Jon Bernthal bepaald geen vriendelijk man is.



In The Punisher zien we hoe Frank Castle, nadat hij wraak genomen heeft op diegenen die verantwoordelijk zijn voor de dood van zijn vrouw en kinderen, een samenzwering blootlegt die verder gaat dan de criminele onderwereld van New York. Nu hij in de stad bekend staat als The Punisher, moet hij de waarheid ontdekken en wonden helen die verder gaan dan alleen hemzelf.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
The Deuce krijgt een tweede seizoen
Series / Nieuws

The Deuce krijgt een tweede seizoen

En hoewel erg snel komt dat niet als een verrassing...

HBO heeft bekend gemaakt dat het haar serie 'The Deuce' een tweede seizoen schenkt. Dat is snel, want het eerste seizoen van de reeks ging nog maar in première eerder deze maand. Van de in totaal 10 afleveringen werden er tot dusver dan ook nog maar 2 uitgezonden.

"We zijn bijzonder trots om dit fantastische project van David Simon en George Pelecanos verder te kunnen zetten. De unieke manier van de beide verhaalvertellers om de kijkers in hun wereld te betrekken is als het ware ongeëvenaard. Dit gecombineerd met Maggie Gyllenhaal en James Franco als onbetwistbare leiders van de cast zorgt er voor dat het uitkijken wordt naar hoe dit verhaal zich verder zal ontrafelen", aldus HBO programming president Casey Bloys.

Ondanks de vroege aankondiging van een tweede seizoen kan dit bezwaarlijk worden gezien als een verrassing. Eerder raakte namelijk reeds bekend dat de producers hebben uitgedacht hoe de komende seizoenen moeten worden ingekleed. Van seizoen 2 weten we bijvoorbeeld nu al dat ze enkele jaren vooruit zal springen ten opzichte van de 1971 setting in het eerste deel van de reeks.

Ben jij een fan van 'The Deuce' en kijk je nu reeds uit naar het vervolg?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.