search

Ons nieuws van zondag 5 november 2017

Blu-ray review 'Legion' - één van de beste superheldenseries
Series / Blu-ray Review

Blu-ray review 'Legion' - één van de beste superheldenseries

De eerste serie binnen het X-Men universum.

Bedenker: Noah Hawley | Cast: Dan Stevens (David Haller), Rachel Keller (Sydney "Syd" Barrett), Aubrey Plaza (Lenny Busker), Bill Irwin (Cary Loudermilk), e.a. | Uitzending: 2017 - heden | Tv-zenders: FX

Verspreid over vele tv-zenders zijn er afgelopen jaren flink wat series afgetrapt gebaseerd op comics. Tot dit jaar was er nog geen X-Men show. Met Legion is hier verandering in gekomen en het eerste seizoen werd door velen gezien als het tv-hoogtepunt van het genre. Met rollen voor Dan Stevens, Rachel Keller en Aubrey Plaza blijkt de serie ook daadwerkelijk een fraaie productie. En ondanks dat ze zich bevinden in de wereld van de X-Men films, merk je hier gelukkig niets van en is de sfeer ook compleet anders.

Onlangs bracht 20th Century Fox Home Entertainment het eerste seizoen uit op Blu-ray, met flink wat extra's. Hieronder een blik op de uitgave, met als eerste de trailer en de synopsis.



Het eerste seizoen van Legion volgt David Haller, een jongeman met problemen die wel eens méér kon zijn dan een gewoon mens. Na de diagnose van schizofrenie wordt David al jarenlang regelmatig opgenomen in psychiatrische ziekenhuizen. Maar na een wonderbaarlijke ontmoeting met een nieuwe patiënt moet hij er serieus rekening mee houden dat de stemmen die hij hoort, en de visioenen die hij ziet, ook weleens echt zouden kunnen zijn. Met de hulp van een psychiater en haar onconventionele aanpak gaat David op pad om op een heel bijzondere manier zichzelf te ontdekken, wat een wereld aan nieuwe mogelijkheden oplevert en onverwacht gevaar.



Uitgave: Legion - Seizoen 1 | Aantal discs 2 x Blu-ray | Speelduur: 8 x ca. 44-68 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels | Release: oktober 2017 | EAN: 8712626080343 | Met dank aan: 20th Century Fox Home Entertainment

De twee schijven van deze Blu-ray uitgave van het debuutseizoen van Legion zitten vastgeklikt in een iets dikkere keepkase, met daaromheen een insteekhoes Er is geen extra info terug te vinden over de afzonderlijke afleveringen of het bonusmateriaal.

Beel en geluid
De serie speelt zich af in een setting in de jaren 60/70 van de vorige eeuw. De aankleding zorgt uiteraard grotendeels voor de 60/70's sfeer, maar ook het kleurgebruik en een mooie filmische afwerking zorgen voor de extra sfeer. De kleur is namelijk wat grauw getint en er licht een fijne en mooie laag filmruis over het beeld. Samen met de prima scherpte en een beeldvullende weergave levert dit een geweldige kijksensatie op. De visuele effecten zien er erg goed uit en dit geeft de serie ook een behoorlijk filmgevoel. Nice. De geluidstrack is standaard DTS-HD en de focus ligt doorgaans op de dialoog. Bij de wat spannendere scènes worden geluidseffecten meer waarneembaar, maar heel opvallend zijn ze niet aanwezig.

Nette extra's
Aangezien op iedere schijf vier afleveringen staan is er niet zoveel ruimte voor extra's. Toch heeft Fox e.e.a. toegvoegd. Op de tweede schijf staan de verwijderde scènes van in totaal 26 minuten en de langere, aardige featurette 'Fractured Reality: A Different Kind of Hero', onder meer over de afwijkende insteek van deze superheldenserie ten opzichte van wat "men" gewend is. Er zijn interviews met uiteenlopende mensen die de show mogelijk hebben gemaakt. Ook is er een reeks met zes kortere promo's over de personages van Stevens en Keller, de sets, de superkrachten in de serie, de devil with the yellow eyes, de visuele effecten en de kostuums.

Seizoen 2 verschijnt snel & meer X-Men series gestart
Voor FX (Sons of Anarchy, Fargo) waren de kijkcijfers - minder dan een miljoen per aflevering - waarschijnlijk nog niet zo heel sterk, maar de zender heeft een tweede seizoen al in maart aangekondigd en dit vervolg zal bestaan uit tien afleveringen, gepland voor februari 2018. De zender Fox startte in oktober ook met een X-Men serie: The Gifted. Deze serie is veel duidelijker gekoppeld aan de films. Check hieronder de trailer voor die serie.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ook Logan in vervolg 'Westworld'
Series / Nieuws

Ook Logan in vervolg 'Westworld'

Ben Barnes terug!

Ondanks dat de fan van Westworld het niet zou verwachten, keert het personage Logan gewoon terug in het tweede seizoen van de HBO-serie. Tegenover Screen Rant heeft Ben Barnes zijn terugkeer bevestigd.

In de serie arriveerde de rijke en arrogante Logan samen met de rustigere William (Jimmi Simpson) in Westworld. In de slotaflevering van de sciencefictionserie zien we het personage Logan naakt en vastgebonden op een paard verdwijnen in de wildernis, bij een ondergaande zon.

Barnes over zijn terugkeer na de vraag of hij al iets heeft gehoord over het tweede seizoen: "Ik heb er zeker iets over gehoord, aangezien ik je kan zeggen dat ik minstens één keer op de set ben geweest."

Dit betekent dat we waarschijnlijk nog iets gaan terugzien van hun tijdslijn uit het eerste seizoen. De opnames zijn afgelopen zomer gestart en naar verwachting debuteert seizoen 2 van Westworld ergens verderop in 2018.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alle tv-series op Blu-Ray en Dvd
Series / Blu-ray Review

Alle tv-series op Blu-Ray en Dvd

Met heel veel leuks!

De maand november heeft een mooie reeks Blu-ray en Dvd-uitgaven voor ons in petto. Hieronder ons maandelijks overzicht; waarbij we de velen verzamelboxen niet meenemen.

Welke uitgaven mag jouw collectie deze maand verwelkomen?

3 november: Taboo (Seizoen 1) Ook op Blu-ray
8 november: Westworld (Seizoen 1) Ook op Blu-ray
8 november: Pretty Little Liars (Seizoen 7)
8 november: Mees Kees: de tv-serie
8 november: Taken (Seizoen 1)
8 november: Dunkirk (Miniserie)
8 november: Grace and Frankie (Seizoen 1)
8 november: Grimm (Seizoen 6)
8 november: Power (Seizoen 1)
9 november: (Seizoen 18)

14 november: Meisje van Plezier (Seizoen 1)
14 november: Penoza (Seizoen 5) Ook op Blu-ray
14 november: Goede Tijden, Slechte Tijden (Seizoen 17)
15 november: The Crown (Seizoen 1) Ook op Blu-ray
15 november: 24: Legacy Ook op Blu-ray
15 november: Grey's Anatomy (Seizoen 13)

22 november: Trollhunters (Seizoen 1)
22 november: The Magicians (Seizoen 2) Ook op Blu-ray
22 november: The Originals (Seizoen 4) Ook op Blu-ray
22 november: Arrow (Seizoen 5) Ook op Blu-ray
22 november: The Vampire Diaries (Seizoen 8) Ook op Blu-ray
24 november: Madiba (Miniserie)
24 november: The Unexplained Files (seizoen 2)
28 november: Hassel
28 november: Monster (Seizoen 1)
29 november: Designated Survivor (Seizoen 1) Ook op Blu-ray
29 november: Fargo (Seizoen 3)

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  2. 2. Binnenkort op HBO Max: Alle 13 gloednieuwe series die in mei verschijnen

  3. 3. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  4. 4. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

  5. 5. Valt de Prime Video-serie 'Fallout' bij je in de smaak? Dan is deze dystopische scifi-serie ook iets voor jou

Bekijk alle artikelen