search

Ons nieuws van zondag 18 februari 2018

Drie nieuwe castleden 'Santa Clarita Diet' seizoen 2
Series / Nieuws

Drie nieuwe castleden 'Santa Clarita Diet' seizoen 2

Drew Barrymore en Timothy Olyphant spelen opnieuw de hoofdrollen in de Netflix-serie.

Joel McHale (Community), Zachary Knighton (Happy Endings) en Gerald McRaney (Deadwood) zijn nieuwe toevoegingen aan de cast van het tweede seizoen van Netflix-serie Santa Clarita Diet. Drew Barrymore en Timothy Olyphant spelen opnieuw de hoofdrollen.

In het nieuwe seizoen zien we hoe Sheila's (Barrymore) honger naar mensenvlees begint op te vallen in haar woonplaats. Tegelijkertijd probeert haar gezin de oorsprong van het virus te achterhalen en spreiding ervan te voorkomen.

McHale zal de rol spelen van Chris, een makelaar uit Santa Clarita die getrouwd is met Christa (Maggie Lawson) en getypeerd worden als 'meer succesvolle, meer agressieve' versies van Joel (Olyphant) en Sheila. McRaney speelt op zijn beurt de rol van Ed Thune, een gepensioneerde kolonel die geïntimideerd wordt door Joel. Knigton speelt ten slotte Paul, een man met Servische voorouders die de waarheid achter de zombies wil achterhalen.

Netflix zal het tweede seizoen van Santa Clarita Diet ergens in het voorjaar beschikbaar stellen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Woodley, Dern en Kravitz terug in topserie 'Big Little Lies'
Series / Nieuws

Woodley, Dern en Kravitz terug in topserie 'Big Little Lies'

Van HBO!

HBO heeft onthuld dat actrices Shailene Woodley, Laura Dern en Zoe Kravitz terugkeren in hun rollen in de met een Emmy en Golden Globe bekroonde serie Big Little Lies.

Woodley, Dern en Kravitz hadden eigenlijk getekend voor alleen een enkel seizoen, aangezien Big Little Lies oorspronkelijk uit één seizoen zou bestaan. Door het nieuwe seizoen hebben de sterren naar verluidt ook een flink betere aanbieding gekregen.

Van de misschien nog wel grotere namen Reese Witherspoon en Nicole Kidman was al bekend dat ze terugkeren. De serie is gebaseerd op de gelijknamige roman van Liane Moriarty en volgt een groepje welstellende vrouwen in een Californisch kuststadje die het ogenschijnlijk prima voor elkaar hebben, maar bij nader inzien heel wat verbergen. Een verdacht overlijden op de school van hun kinderen vestigt de aandacht op wat er zich achter de schermen van hun schijnbaar perfecte leven afspeelt.

De regie ligt dit keer in handen van Andrea Arnold (Transparent, American Honey).

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd review 'The Deuce' - Prachtige HBO-serie over prostitutie op Times Square
Series / Blu-ray Review

Dvd review 'The Deuce' - Prachtige HBO-serie over prostitutie op Times Square

Met prima rollen en een mooie weergave van de tijdsgeest.

Bedenker: George Pelecanos en David Simon | Cast: James Franco (Vincent Martino / Frankie Martino), Maggie Gyllenhaal (Eileen "Candy" Merrell), Gbenga Akinnagbe (Larry Brown), Chris Bauer (Bobby Dwyer), Gary Carr (C.C.), e.a. | Tv-uitzending: HBO

In de zoektocht naar nieuw succes lanceerde HBO vorig jaar de misdaad/dramaserie The Deuce met James Franco in een opvallende rol, zeg maar een dubbelrol als de broers Vincent en Frankie Martino. De serie, ook met Maggie Gyllenhaal, richt zich op het drugs- en prostitutiemilieu van Times Square (New York) in de jaren 70. De ontvangst van The Deuce was sterk en Maggie Gyllenhaal kreeg een Golden Globe-nominatie.

Warner Bros. bracht het debuutseizoen onlangs uit op Dvd en hieronder een blik op die uitgave, te starten met de trailer en de synopsis.



The Deuce speelt zich af op en rond Times Square, waar in de jaren 1970 de porno-industrie zich ontwikkelt tot een miljardenindustrie. In het eerste seizoen komen allerlei kleurrijke personages voorbij "“ van barkeepers, prostituees en pooiers tot politieagenten en klanten "“ die op hun eigen manier het geluk proberen te vinden in een wereld vol seks, drugs en (snel) vermaak.



Dvd: The Deuce- Seizoen 1 | Aantal discs: 3 x Dvd | Afleveringen: 8 x ca. 58 minuten | Release: februari 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 5051888235119 | Met dank aan: Warner Home Video

De drie schijven van deze Dvd-uitgave van het afrondende seizoen van The Deuce zitten verpakt in doorzichtige Dvd-keepcase met daaromheen een vergelijkbare insteekhoes. In de hoes staan de afzonderlijke afleveringen opgesomd, inclusief de credits.

Beeld en geluid
Deze kwaliteitsserie heeft in Nederland alleen een Dvd-uitgave gekregen van Warner Bros. en dat is eigenlijk best jammer. Als er wordt gekeken naar de standard definition-weergave dan is deze nog best sterk met een mooie kleurweergave, die aansluit op de tijdsgeest, en een redelijke scherpte zonder storende zaken. De acht afleveringen staan ook verspreid over drie schijven en dat zorgt ervoor dat er het maximale uit gehaald kan worden. Met veel muzikale ondersteuning en veel achtergrondgeluid van de stad komt de DTS-HD 5.1 geluidstrack ook prima uit de verf. Al met al een prima uitgave van een mooie, pakkende serie.

Aantal extra's
Iedere aflevering heeft zijn eigen korte 'Inside The Episodes' featurette - vaak zo'n 2 minuten - en de eerste en laatste aflevering hebben een track met audiocommentaar. Op de derde schijf staan de twee featurettes met de titels 'The Deuce In Focus' en 'The Wild West: New York in the Early '70s'. In de eerste spreken Michelle MacLaren, James Franco en Roxann Dawson over hun ervaringen en de tweede, eigenlijk het meest boeiend, geeft een blik op de daadwerkelijke situatie in de jaren 70. Met 12 minuten is dit uiteraard aan een wat korte tijd om een echt duidelijk idee te krijgen van deze situatie op een van de bekendste plaatsen van de wereld.

Tweede seizoen in ontwikkeling
In september kondigde HBO het tweede seizoen aan voor The Deuce. "We zijn bijzonder trots om dit fantastische project van David Simon en George Pelecanos verder te kunnen zetten. De unieke manier van de beide verhaalvertellers om de kijkers in hun wereld te betrekken is als het ware ongeëvenaard. Dit gecombineerd met Maggie Gyllenhaal en James Franco als onbetwistbare leiders van de cast zorgt er voor dat het uitkijken wordt naar hoe dit verhaal zich verder zal ontrafelen", zei HBO-programmabaas Casey Bloys verleden jaar. Een verschijningsdatum is er nog niet.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.