search

Ons nieuws van zondag 18 maart 2018

Blu-ray review 'Victoria' - Jenna Coleman steelt de show
Series / Blu-ray Review

Blu-ray review 'Victoria' - Jenna Coleman steelt de show

Een van de vele Britse koningshuis series.

Bedenker: Daisy Goodwin | Cast: Jenna Coleman (Victoria), Peter Bowles (Duke of Wellington), Tom Hughes (Prince Albert), Catherine Flemming (Duchess of Kent) e.a. | Uitzending serie: 2016 - heden | Tv-zender: ITV

Met Doctor Who-actrice Jenna Coleman als het titelpersonage ging het biografische kostuumdrama Victoria alweer het tweede seizoen in, op de zender ITV. Niet geheel onverwacht was het een succes, en er verscheen na dit tweede seizoen zelfs een Christmas special. Ook met rollen voor Tom Hughes, Peter Bowles en Catherine Flemming is er weer een hitserie rond het Britse koningshuis.

Onlangs verscheen het tweede seizoen in Nederland op Dvd en Blu-ray. Hieronder werpen we een blik op de High Def-uitgave, met als eerste de trailer en de synopsis.



In het tweede seizoen is Koningin Victoria nog geen zes weken bevallen van haar dochter als ze weer wil regeren over haar land. De jonge koningin zal hierbij de balans moeten vinden tussen het grootbrengen van haar kind en het heersen over de machtigste natie op aarde. Dit blijkt geen makkelijke taak. Het koninkrijk is onder haar gezag getuige van schandalen aan het hof, de Ierse hongersnood en een constitutionele crisis, en dat terwijl Europa aan de vooravond van de industriële revolutie staat. Met Prins Albert aan haar zijde zal ze alle uitdagingen publiekelijk moeten trotseren, maar ook tussen Victoria en Albert is een onvermijdelijke machtsstrijd gaande.



Serie: Victoria - Seizoen 2 | Aantal discs 2 x Blu-Ray | Afleveringen: 8 x 46"“69 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8719372006252 | Release: maart 2018 | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De twee Blu-Ray schijven van deze uitgave van het derde seizoen van Victoria zitten vastgeklikt in een iets dikkere amaray Blu-Ray keepkase, met daaromheen een insteekhoes. In de hoes geen extra details over de afleveringen, maar het wordt duidelijk dat er 9 afleveringen zijn, terwijl het tweede seizoen uit 8 afleveringen bestaat.

Beeld en geluid
DFW levert een verzorgde Blu-ray uitgave aan wat betreft beeld en geluid. Na een mooi menu, met een overzicht van de titels van de opgenomen afleveringen, volgt een moderne high definition weergave, met duidelijk bewerkte kleuren om tijdsgeest aan te zetten. De aankleding en omgevingen werken uitstekend mee. Verder is het beeld vrij van storende zaken en daarmee super strak. De scherpte doet ook zijn best, zeker in de close-ups. Enige minpuntje is dat het beeld wat flets aandoet. De geluidstrack is standaard DTS-HD 5.1 en doet zijn werk, met basic ondersteunende muziek en prima te volgen dialoog. Prima schijf van DFW.

Geen bonusmateriaal
Ondanks dat er geen bonusmateriaal is, bevat de schijf naast het tweede seizoen ook de kerstspecial die afgelopen december door ITV werd uitgezonden. Deze duurt zo'n anderhalf uur en draagt de titel 'Comfort and Joy'. Toch best een mooie extra!

Derde seizoen in de maak
In december verscheen naast de kerstspecial ook het bericht dat er een derde seizoen komt voor de serie. Mogelijk is dit een afrondend geheel, aangezien de kijkcijfers wel een dalend aantal laat zien. Zo bleek de kerstspecial de zwakst bekeken aflevering, en dit is geen goed teken. Hieronder de trailer voor die special.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De vijf topseries die Netflix deze week heeft toegevoegd
Series / Featured

De vijf topseries die Netflix deze week heeft toegevoegd

Welke series mag je deze week niet missen?

Vanaf deze week plaatsen we elke vrijdag een overzicht op Serietotaal met daarin de laatste toevoegingen die Netflix aan zijn database gedaan heeft. In dit artikel lichten we daarnaast de vijf beste nieuwe series in de selectie uit.

Tabula Rasa is Latijn voor 'onbeschreven blad'. Een vrouw lijkt de enige getuige te zijn in een verdwijningszaak. Maar er is een groot probleem, want ze heeft last van geheugenverlies. En ze zit vast in een psychiatrische instelling. Het oplossen van het misdrijf is daardoor erg ingewikkeld.



Een documentairereeks die kijkt naar de controversiële Osho, een zelfbenoemd goeroe. Hij besluit een utopische stad te bouwen, diep in de woestijn van Oregon. Dat zorgt al snel voor een conflict met lokale bewoners, dat vervolgens in heel de Verenigde Staten voor een groot schandaal zorgt.



Een coming-of-age verhaal over vier slimme, straatwijze tieners die proberen het leven op de middelbare school te overleven. Heel makkelijk is dat niet, want elk van hen heeft zo met zijn eigen problemen te maken.



Nadat de DDR en BDR weer verenigd zijn, staat er in Duitsland en neonazi groep op; de Nationaal Socialistische Underground. Die groep besluit mensen te vermoorden die zij als bedreigingen voor de eigen ideologie zien, met moorddadige gevolgen.



Een alleenstaande moeder heeft groot succes als ontwerper. Maar haar leven komt op z'n kop te staan als ze een mysterieuze man ontmoet. Al snel vormt zich in deze dramaserie / thriller een mix van passie, wraak en duistere geheimen.




Deze week verschenen verder nog een boel andere series op Netflix. Hieronder het complete overzicht.

Anime
Children of the Whales (2017) - 1 seizoen

Kinderserie
Ben en Holly (2009) - 1 seizoen
Little Lunch (2015 - heden) - 1 seizoen
Spirit: Samen Vrij (2017) - 1 seizoen

Reality
Chrisley Knows Best (2014) - 2 seizoenen
Go Back To Where You Came From (2012) - 2 seizoenen
Terrace House: Opening New Doors (2017) - 1 seizoen


Elke week zet Netflix van bepaalde series ook nieuwe afleveringen online. Deze week verschenen deze nieuwe afleveringen:
Ash vs. Evil Dead (2016) - S03E03
Lucifer (2017) - S03E17
Legends of Tomorrow (2016) - S03E14
Black Lightning (2018) - S01E07
The Flash (2015) - S04E16
Violet Evergarden (2018) - S01E10
Riverdale (2017) - S02E15[/i]
Designated Survivor (2017) - [u]S02E13

Dynasty (2017) - S01E15
Joel McHale Show with Joel McHale (2018) - S01E04
Arrow (2012) - S06E16
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Martin Freeman ziet vijfde seizoen 'Sherlock' niet zitten vanwege fans
Series / Nieuws

Martin Freeman ziet vijfde seizoen 'Sherlock' niet zitten vanwege fans

No shit Sherlock...

De Sherlock Holmes van Benedict Cumberbatch en de John Watson van Martin Freeman waren voor veel mensen een genot om te zien, in de BBC-serie Sherlock. De serie die werd gecreëerd door Steven Moffat en Mark Gatiss verscheen in 2010 en sinds die tijd zijn er vier seizoenen verschenen, met dertien afleveringen. Freeman ziet een nieuw vervolg niet echt zitten.

De acteur, net als Cumberbatch ook te zien in Hollywood-films, sprak met The Telegraph. Zij vroegen Freeman of er een vijfde seizoen gaat komen. Klaarblijkelijk houden de reacties van de fans hem tegen:

"Om eerlijk te zijn, het is bijna onmogelijk. Sherlock was vanaf het begin van een opmerkelijk hoge kwaliteit. En als je zo begint, is het behoorlijk moeilijk om dat vol te houden. Die show is als een mini-Beatles-ding. De verwachtingen van mensen... Sommige [fans] zijn niet leuk meer. Het is niet iets om van te genieten, het is iets als: 'Je kunt dit beter doen, anders ben je een klootz....' Dat is niet leuk meer."

Overigens was de ontvangst van het meest recente seizoen minder dan bij de eerdere seizoenen. Mogelijk speelt dat ook een rol.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  3. 3. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  4. 4. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

  5. 5. Binnenkort op HBO Max: Alle 13 gloednieuwe series die in mei verschijnen

Bekijk alle artikelen