search

Ons nieuws van woensdag 28 maart 2018

'Stranger Things' seizoen 3 geïnspireerd op '80s favoriet
Series / Nieuws

'Stranger Things' seizoen 3 geïnspireerd op '80s favoriet

Bekende elementen uit de franchise komen weer terug.

De opnames voor het derde seizoen van Stranger Things zijn nog niet begonnen. Toch brengen de producers al enkele details naar buiten, waaronder de futuristische setting in 1985, ieders favoriete vader Steve en jeugdliefdes.

Tijdens PaleyFest sprak uitvoerend producent Shawn Levy met The Hollywood Reporter over de aankomende opnames van seizoen 3, die binnen enkele weken van start gaan. De setting is deze keer 1985, een jaar na het einde van seizoen 2. Maar bovenal is dat het jaar dat Back to the Future-fans zeer bekend in de oren zal klinken. Voor fans zal dit altijd het jaar zijn waarin Marty McFly per ongeluk terug ging in de tijd.

Levy belooft dat fans de inspiratie van deze film zeker in het nieuwe seizoen zullen herkennen. De producent belooft ook dat jeugdliefdes Mike en Eleven en Max en Lucas nog steeds verkering hebben en dat het nieuwe seizoen meer van vader Steve laat zien. Inmiddels is ook bekend gemaakt dat Priah Ferguson terugkeert als Erica, het jongere zusje van Lucas, en dat Maya Thurman-Hawke, van BBC's Little Women en de dochter van Uma Thurman en Ethan Hawke, te zien als zijn als Robin, een meisje dat op een duistere geheim stuit in het dorpje Hawkins.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer 'Fear the Walking Dead' toont Morgan
Series / Trailer

Trailer 'Fear the Walking Dead' toont Morgan

Volgende maand op AMC.



AMC heeft een verlengde trailer vrijgegeven voor het vierde seizoen van Fear the Walking Dead. Dit nieuwe seizoen debuteert volgende maand op de zender en zal een lichte cross-over zijn met de moederserie The Walking Dead.

In seizoen 4 krijgen we namelijk Lennie James' Morgan Jones te zien. Hij zit al sinds de eerste aflevering in The Walking Dead en komt nu in aanraking met de walkers en personages uit "Fear". In de "companion series" zijn de voornaamste rollen voor onder meer Kim Dickens, Frank Dillane en Alycia Debnam-Carey.

In bovenstaande trailer zien we hoe Jones arriveert en hoe hij kennismaakt met een aantal personages. Naast dat hij en de andere personages afrekenen met de bekende Walkers, vliegen ze elkaar ook regelmatig in de haren. Vanaf 15 april te zien op AMC. Hieronder een banner:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd review 'NCIS' (S14) - het succes houdt aan!
Series / Blu-ray Review

Dvd review 'NCIS' (S14) - het succes houdt aan!

CBS blijft scoren met deze politieserie.

Bedenker: Donald P. Bellisario | Don McGill | Cast: Leroy Jethro Gibbs (Mark Harmon), Anthony DiNozzo (Michael Weatherly), Abby Sciuto (Pauley Perrette), Donald "Ducky" Mallard (David McCallum), Timothy McGee (Sean Murray) e.a. | Uitzending serie: 2003 - heden | Tv-zenders: CBS | SBS

Met ondertussen vijftien seizoenen is NCIS de op zes na langst draaiende gescripte serie in de States. En dat is niet geheel raar. Zeker de meest recente seizoenen is de actie-/politieserie een kijkcijferkanon met bij het veertiende seizoen gemiddeld 11,4 miljoen Noord-Amerikaanse kijkers bij de debuutuitzending. Tel daarbij de spin-offs op en je hebt één van de succesvolste tv-series ooit.

Onlangs gaf Universal seizoen 14 uit op Dvd, met een flinke reeks extra's. Hieronder eerst een promotrailer en de synopsis.



In dit seizoen komen Special Agent Leroy Gibbs van het Major Case Response Team nog steeds in actie waar en wanneer er een misdrijf wordt gepleegd met een link naar de Amerikaanse marine. De nieuwe agenten Nicholas Torres en Alexandra Quinn het team versterken. Clayton Reeves, de MI6 agent, staat het team ook bij wanneer het om een zaak gaat met internationale repercussies. Van terroristen en huurmoordenaars tot cyber-aanvallen en anti-overheid milities, geen bedreiging is te groot voor het heldhaftige team van NCIS die er alles aan doen om Amerika een veilige plek te maken.



Uitgave: NCIS - Seizoen 14 | Aantal discs 6 x Dvd | Afleveringen: 24 x ca. 43 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5053083137274 | Release: maart 2018 | Met dank aan: Universal Pictures

De zes schijven van deze Dvd-uitgave van het veertiende seizoen van NCIS zitten vastgeklikt in een doorzichtige Dvd-keepcase. In de hoes staan per disc de titels en synopsissen van de afzonderlijke 24 afleveringen aangegeven. Ook staat duidelijk vermeld waar welk bonusmateriaal is terug te vinden. Netjes!

Beeld en geluid
De 24 afleveringen staan verspreid over de zes schijven. Als er wordt gekeken naar het vertoonde beeld dan is deze niet direct slecht, maar opvallend mag het ook niet genoemd worden. De serie heeft een redelijk hoog soapgehalte en dit vertaalt zich door in de weergave. De serie is vluchtig geschoten en doet niet heel filmisch aan. De standard definition-weergave is vrij flets, met een verhoudingsgewijs nette scherpte. Wel is er hier en daar wat lichte blokvorming te zien. In tegenstelling tot eerdere seizoenen is er nu wel een surround geluidstrack aanwezig, dolby digital 5.1. Al met al redelijk degelijk, maar zoals gezegd niet echt opvallend.

Flink wat extra's
Opnieuw krijgt een uitgave van NCIS redelijk wat bonusmateriaal. Zo is er een scriptgesprek voor de aflevering 'Nonstop' te bekijken en een uitgebreide blik op de realisatie van het veertiende seizoen in de extra 'Above Board: A Look At Season 14'. Ook is er een blik op de nieuwe agenten in de serie (The New Agents) en een 'Tribute to Gary Glasberg'. Glassberg was de showrunner van de serie. Hij overleed in 2016 op 50 jarige leeftijd. Ook zijn er tracks met audiocommentaar en kun je kijken naar Paradox Box, Part II. Dit is het tweede deel van de cross-over met NCIS: New Orleans.

Einde nog (lang) niet in zicht
Het vijftiende seizoen bestaat opnieuw uit 24 afleveringen en deze wordt eind mei afgerond op CBS. De zender heeft al een zestiende seizoen besteld voor de hoofdserie. Ook de spin-offs NCIS: Los Angeles en NCIS: New Orleans draaien nog.

Hieronder een promo voor een van de afleveringen van het huidige seizoen 15:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe dreiging in seizoen 2 van Star Trek: Discovery
Series / Video/clip/featurette

Nieuwe dreiging in seizoen 2 van Star Trek: Discovery

Sinistere afdeling keert terug.

Het slot van het eerste seizoen van Star Trek: Discovery laat ons al in spanning afwachten op seizoen twee. Maar tijdens WonderCon bleek dat hints over de nieuwe bedreigingen in seizoen twee zijn gesneuveld tijdens de montage. Een verwijderde slotscène laat ons een sinistere afdeling binnen Starfleet zien en bevestigt dat een bekend gezicht zal terugkeren in seizoen twee. Je bent gewaarschuwd voor spoilers.

Afgelopen weekend tijdens WonderCon is de verwijderde slotscene getoond waarin een nieuwe slechterik van acteur Alan van Sprang als "Section 31" agent Michelle Yeoh's Mirror Universe Keizerin Georgiou probeert te rekruteren voor deze duistere kant van Star Fleet in ruil voor "invloed op het lot van de melkweg". De tijdlijn van deze ontmoeting is niet helemaal duidelijk. Keizerin Georgiou lijkt al vrij snel haar eigen club te hebben gevestigd in de Qo'noS-markt, maar de aftiteling die gelijk op deze scène volgde impliceert dat dit inderdaad de slotscene van seizoen 1 is.

Star Trek fans zullen Sectie 31 herkennen als de dubieuze geheimzinnige Starfleet afdeling uit de originele Deep Space Nine-reeks en uit J.J. Abram's film Star Trek Into Darkness. Bekijk hier de clip!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk meer bekend over lancering Apple TV
Series / Nieuws

Eindelijk meer bekend over lancering Apple TV

Wanneer gaat de boel van start?

Apple had al een geweldige line-up voor de nieuwe tv-shows waarmee zij de concurrentie met Netflix, Amazon en Hulu aangaan. Maar liet iedereen in het duister over een mogelijke releasedatum van die nog te lanceren streamingdienst.

Tot nu toe had Apple al samenwerkingen met grote namen bekend gemaakt zoals een serie met rollen voor Jennifer Aniston en Reese Witherspoon, een komedie met Kristen Wiig en series van M. Night Shyamalan, La La Land regisseur Damien Chazalle, Steven Spielberg en een SciFy serie van Battlestar Galactica-bedenker Ron Moore.

Helaas was er nog steeds geen duidelijke informatie van Apple over de releasedatum van deze nieuwe series. Een nieuw artikel over Apple TV van de New York Times licht een tipje van de sluier. In het voorjaar of de vroege zomer 2019 zal Apple deze nieuwe eigen tv-shows lanceren. Er bestaat een kans dat dit al begin maart kan plaats vinden. Apple heeft nog geen specifieke informatie gedeeld met zakenpartners over hoe zij deze tv-shows zullen verspreiden. Maar de New York Times weet te melden dat deze series mogelijk verschijnen op de tv app waarmee Apple gebruikers nu ook de series van HBO-Go en Hulu kunnen bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Deze ijzersterke oorlogsserie kijk je in een ruk af: 'War & Peace'

  3. 3. De nieuwe Zweedse misdaadserie van Netflix heet 'Deliver Me': Een killer in het genre?

  4. 4. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  5. 5. Een van de best ontvangen en meest indrukwekkende films van 2024 staat nu op Disney+

Bekijk alle artikelen