search

Ons nieuws van zondag 6 mei 2018

De vijf topseries die Netflix deze week heeft toegevoegd
Series / Featured

De vijf topseries die Netflix deze week heeft toegevoegd

Welke series kunnen we vanaf deze week bingen?

Elke zondag plaatsen we op Serietotaal een overzicht met daarin de laatste toevoegingen die Netflix aan zijn database gedaan heeft. In dit artikel lichten we daarnaast de vijf beste nieuwe series in de selectie uit.

Bijzonder gaaf bedachte serie. Een bruut virus roeit de meeste mensen uit, maar een broer en zus overleven de apocalypse. Als ze na jaren schuilen weer de buitenwereld betredend lijkt dat het probleem in de regen zit, die een moorddadig virus bevat. Hoe overleef je in zo'n wereld?



Ash heeft dertig jaar lang alle verantwoordelijkheid vermeden. Maar nu de kwade krachten van de Evil Dead terug zijn om de mensheid te vernietigen, besluit hij noodgedwongen toch maar zijn verantwoordelijkheid te nemen.



Netflix Original. Elke aflevering kent weer een nieuw mysterie. Een groep van zeven mensen moet proberen uit te zoeken wat er met Project D aan de hand is.



Op een voornamelijk blanke universiteit in de Ivy League, probeert een groep studenten van elk een andere afkomst komt e gaan met diverse vormen van racisme en discriminatie.



Deze dramaserie draait om de vrouwen en kinderen die onder Islamtische Staat leven. Onder hun schrikbewind moeten ze zien te overleven. We volgen een Yizidi-slaaf, een undercoverjournalist en een moeder en scherpschutters.


Elke week zet Netflix van bepaalde series ook nieuwe afleveringen online. Deze week verschenen deze nieuwe afleveringen:

The 100 (2014) - S05E01
The Originals (2013) - S05E02
Lucifer (2017) - S03E22
Supergirl (2016) - S03E16
The Flash (2015) - S04E20
Shadowhunters: Mortal Instruments (2017) - S03E07
Riverdale (2017) - S02E20
Designated Survivor (2017) - S02E20
Arrow (2012) - S06E21
Dynasty (2018) - S01E21
The Joel McHale Show with Joel McHale (2018) - S01E11
My Next Guest Needs No Introduction With David Letterman: Tina Fey


Deze week verschenen verder nog een boel andere series op Netflix. Hieronder het complete overzicht.

Anime
Grimgar: Ashes and Illusions (2016; 1 seizoen)

Kinderserie
Kong: Koning van de Apen (2016; 1 seizoen)

Komedie
Arrested Development (2003; 4 seizoenen)

Reality
A Little Help with Carol Burnett (2018; 1 seizoen)

Thriller
Kakegurui (2018; 1 seizoen)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Michelle Monaghan speelt hoofdrol in Netflix-serie 'Messiah'
Series / Nieuws

Michelle Monaghan speelt hoofdrol in Netflix-serie 'Messiah'

James McTeigue (V for Vendetta) zal de serie regisseren.

Michelle Monaghan heeft de hoofdrol gescoord in de nieuwe Netflix-miniserie Messiah. Het is haar eerste grote rol in een serie sinds haar rol in het onlangs door Hulu geschrapte The Path.

In Messiah zien we hoe de wereld reageert op de komst van een man uit het Midden-Oosten (Mehdi Dehbi), waarvan een steeds grotere groep volgelingen beweert dat hij door God naar de aarde is gezonden. Sceptici denken dat hij een fraudeur is die de geopolitieke orde zoals we deze kennen wil ontmantelen.

De serie wordt verteld vanuit meerdere perspectieven, waaronder die van een taaie Amerikaanse geheim agent (Monaghan), een Palestijnse vluchteling, een Israëlische Shin Bet-officier en een Lation priester en zijn dochter.

Michael Petroni schreef de scenario's van de serie en zal produceren samen met Mark Burnett, Roma Downey, Andrew Deane en James McTeigue. McTeigue (V for Vendetta, Ninja Assassin) zal Messiah regisseren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray review 'Spy in the Wild' - Robotdieren in het wild
Series / Blu-ray Review

Blu-ray review 'Spy in the Wild' - Robotdieren in het wild

BBC One heeft er weer één.

Ontwikkelaar: BBC Natural History Unit | Presentatie: Dougray Scott en David Tennant (Engels) | Uitzending serie: 2017 | Tv-zenders: BBC One

BBC One zond verleden jaar de natuurserie Spy in the Wild uit, een opmerkelijke registratie van levensechte robotdieren die opnames maken terwijl ze verblijven tussen hun 'soortgenoten'. Onder begeleiding van de presentatie Dougray Scott en David Tennant wordt duidelijk hoe de echte dieren op 'de neppers' of 'de doden' reageerden. En dat mag opvallend genoemd worden. De afleveringen hebben hun eigen thema's. Spy in the Wild is een fraaie aanvulling op de sowieso prachtige natuurseries van de BBC.

Onlangs gaf Just Entertainment de vijf afleveringen van Spy in the Wild uit op Blu-ray. Hieronder eerst de trailer en de synopsis.



In Spy in the Wild gaat een team van levensechte robotdieren undercover om liefde, intelligentie, vriendschappen en ondeugend gedrag te filmen bij een aantal bijzondere dieren. Deze robotachtige look-alikes maken de juiste bewegingen om niet alleen door dieren geaccepteerd te worden, maar ook om met hen om te gaan, waardoor zij bijzondere inzichten in de dierenwereld weten te ontfutselen.Elke aflevering heeft als thema een bekend aspect die veel lijkt op ons eigen leven. Ontmoet de olifantentantes die als vroedvrouwen werken, aanschouw hoe de mannelijke prieelvogels snuisterijen verzamelen om de dames te imponeren en ontdek de pedicures van de nijlpaarden. Kom erachter dat ook de apendienders de wet uitmaken. Deze momenten onthullen niet alleen veel over dierlijk gedrag, ze wijzen ook op de essentie van onze eigen menselijkheid.



Uitgave: Spy in the Wild | Aantal discs 1 x Blu-ray | Afleveringen: 5 x ca. 50 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8712609638905 | Release: april 2018 | Met dank aan: Just Entertainment

De enkele schijf van deze Bluray uitgave van Spy in the Wild zitten vastgeklikt in een doorzichtige dvd-keepcase.

Beeld & geluid
Een natuurserie moet eigenlijk in de beste kwaliteit bekeken worden. Ze zijn namelijk gemaakt om je de details van de flora en fauna te laten zien. Deze Blu-ray uitgave van Just Entertainment is in beeld ook prima, maar weet niet te winnen van de bekendere titels in het genre. De scherpte is netjes, de beelden die met de robots zijn geschoten zijn fraai, maar niet altijd zo indrukwekkend als de meer geregisseerde beelden uit Life of Planet Earth. Wat betreft het commentaar een belangrijk minpuntje. De serie werd eerder dit jaar uitgezonden op de Nederlandse publieke omroep en er werd toen een Nederlandse voice-over ingezet, namelijk Peter Drost. Deze is helaas niet terug te vinden op deze schijf. Erg jammer voor de jongste kijkers.

Bonusmateriaal
Er zijn geen extra's toegevoegd aan de schijf. Er zijn enkel de vijf afleveringen met de thema's Liefde / Love, Intelligentie / Intelligence, Vriendschap / Friendship, Kattenkwaad / Mischief en Ontmoet de spionnen / Meet The Spies. De laatste laat zien hoe de serie is gemaakt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  3. 3. Binnenkort op HBO Max: Alle 13 gloednieuwe series die in mei verschijnen

  4. 4. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen