search

Ons nieuws van maandag 30 juli 2018

'The Expatriates' krijgt het vertrouwen van Amazon
Series / Nieuws

'The Expatriates' krijgt het vertrouwen van Amazon

Nicole Kidman is aangesteld als executive producer voor de reeks...

Geoffrey Ketels

Amazon heeft bekend gemaakt dat het een 'straight-to-series' order heeft geplaatst voor haar nieuwe reeks die luistert naar de naam 'The Expatriates'. Bij het project zijn enkele grote namen betrokken waarvan de bekendste natuurlijk niemand minder is dan Nicole Kidman. Zij is aangesteld als executive producer voor de reeks. The Expatriates zal gebaseerd zijn op het gelijknamige boek van Janice Y.K. Lee.

Net zoals het boek draait het in The Expatriates allemaal om een groep van vrouwelijke expats in Hong Kong. Het script voor de serie komt van de hand van de Australische schrijfster Alice Bell welke eerder reeds goed was voor projecten als 'The Beautiful Lie' evenals 'The Slap'. Uit hoeveel afleveringen de serie precies zal bestaan en wanneer we de première er van mogen verwachten werd tot dusver nog niet bekend gemaakt.

The Expatriates wordt het eerste project welke zal worden gelanceerd nadat in juni van dit jaar de overeenkomst van Amazon met Nicole Kidman werd aangekondigd.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De series die in augustus op Netflix verschijnen (1)
Series / Nieuws

De series die in augustus op Netflix verschijnen (1)

Weer een druk maandje!

Normaliter zouden we rond de zesentwintigste van deze maand een overzicht hebben gehad met de grootste aankomende titels die Netflix plaatst. Maar helaas kwam dat er niet en is er voortaan een ander overzicht. Voortaan krijgen we elke twee weken een overzicht met een Netflix-preview. Deze week dus een preview tot en met 15 augustus, rond die tijd komt de volgende online te staan.


3 aug: I Am A Killer

Gevangenen die in de dodencel zitten, vertellen in deze documentaire over hun misdaden, waarvoor ze ter dood veroordeeld zijn. Nu al controversieel, maar daardoor niet minder indrukwekkend.




10 aug: All About the Washingtons

Geinige komedieserie. Draait om de vrouw van een legendarische rapper, die besluit zelf een carrière in de muziekindustrie na te streven. Het zet het leven van haar echtgenoot op de kop!




10 aug: Insatiable

Een in ongenade vervallen beauty pageant coach, besluit een wraaklustige tiener aan te nemen als klant. Maar wat hij zich niet realiseert, is wat zij los zal laten op de wereld… Vrees en huiver dus in deze dramaserie.




10 aug: La Casa de las Flores

Een duistere komedie, waarin de rijke matriarch van een familie probeert de façade van perfectie van haar familie hoog te houden, nadat blijkt dat haar man een affaire heeft en de dame in kwestie duistere familiegeheimen blootlegt.




10 aug: Doctor Who seizoen 10

Het laatste seizoen van Peter Capaldi's Doctor, eindelijk op Netflix te zien. Daarmee wordt het wachten op de eerste reeks met opvolger Jodie Whitaker een stuk makkelijker!




Wekelijks een nieuwe aflevering

Vanaf 3 augustus: Shooter (seizoen 3)
Tot 6 augustus: The Originals (seizoen 5)
Vanaf 7 augustus: Better Call Saul (seizoen 4)



Kinderseries

2 augustus: Dinotrux Supercharged (seizoen 3)
10 augustus: The Ponysitters Club (seizoen 3)


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Derde seizoen van 'Sneaky Pete' aangekondigd
Series / Nieuws

Derde seizoen van 'Sneaky Pete' aangekondigd

Amazon noemt het één van haar best presterende series van het moment...

Geoffrey Ketels

Het drama 'Sneaky Pete' welke wordt geproduceerd door Sony Pictures Television krijgt met zekerheid een derde seizoen. Dit werd door Amazon zelf aangekondigd. Bij het drama is Bryan Cranston betrokken als co-creator. Voor het derde seizoen is de reeks ook meteen toe aan haar derde showrunner.

Bij de bekendmaking van het derde seizoen heeft Amazon meteen ook enkele details vrijgegeven. Zo begint de productie van het derde seizoen reeds komende week in Los Angeles. Bovendien zal Blake Masters (bekend van onder meer Brotherhood evenals Falling Water) de rol van showrunner overnemen van Graham Yost. Ondanks het feit dat Amazon de reputatie heeft geen kijkcijfers bekend te maken werd er bij monde van Jennifer Salke wel aangegeven dat Sneaky Pete één van de best presterende series van het moment is voor de streaming service.

Niet alleen Amazon, maar ook de cast lijkt tevreden met de koers die Sneaky Pete vaart. Bij de aankondiging van het derde seizoen werd namelijk ook meteen aangegeven dat alle trouwe leden van de cast zoals Marin Ireland, Margo Martindale, Peter Gerety, Libe Barer en Shane McRae terug van de partij zullen zijn.

Kijk jij ook al uit naar het derde seizoen van Sneaky Pete?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
S3 'Stranger Things' meest ambitieuze tot nu toe
Series / Nieuws

S3 'Stranger Things' meest ambitieuze tot nu toe

Grootser dan dit wordt het niet.

Het derde seizoen van Stranger Things is het meest ambitieuze tot nu toe. Dat vertelt regisseur en product Shawn Levy in een interview met de site BadTV over het nieuwe seizoen van de hitserie van Netflix. De broers Matt en Ross Duffer hebben zichzelf overtroffen.

Levy, die meerdere afleveringen geregisseerd heeft en ook producent is, stelt dat Netflix hen "ertoe in staat gesteld heeft om echt onze tijd te nemen en het derde seizoen in alle rust te ontwikkelen." Tegelijk werkt de crew zo hard mogelijk om de boel zo snel mogelijk af te krijgen.

Het derde seizoen is, dankzij die tijd en rust, "zonder twijfel het meest ambitieuze seizoen" tot nu toe. Het is volgens Levy een heel nieuw seizoen, dat veel grootser in schaal is dan de vorige reeks. Veel is er niet bekend over het verhaal, al benadrukt Levy dat het nieuwe seizoen gemaakt is "in de geest van John Carpenter en andere horrorregisseurs uit de jaren tachtig."

Wanneer de serie verder gaat is niet bekend, al zal dat pas in 2019 zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lord of the Rings' vindt schrijvers!
Series / Nieuws

'Lord of the Rings' vindt schrijvers!

De Amazon-serie krijgt langzaam vorm.

Weer een nieuwe ontwikkeling rond de Lord of the Rings-serie van Amazon. Scenarioschrijvers J.D. Payne en Patrick McKay zijn ingehuurd om het verhaal, gebaseerd op de verhalen van J.R.R. Tolkien, te ontwikkelen. Daar moet tempo in zitten, want de serie moet binnen twee jaar in productie gaan.

De Lord of the Rings-serie gaat van start, voor de gebeurtenissen van The Fellowship of the Ring. Welke zaken centraal staan en welke personages is helaas niet bekend. We weten dan ook helemaal niet veel over de show, behalve dat deze peperduur is en Amazon naar verluidt een miljard dollar kost.

Deel van de deal tussen Amazon en de familie van Tolkien, was dat de serie gemaakt moet worden binnen twee jaar. Naar het schijnt zal deze uiterlijk 2021 al te streamen zijn bij Amazon.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Fear the Walking Dead' en 'Better Call Saul' krijgen nieuwe seizoenen
Series / Nieuws

'Fear the Walking Dead' en 'Better Call Saul' krijgen nieuwe seizoenen

Maar ook McMafia gaat verder.

AMC heeft drie van zijn topseries nieuwe seizoenen gegeven. De shows Better Call Saul en Fear the Walking Dead krijgen beiden een vijfde seizoen. Dan is er nog de nieuwkomer McMafia, dat officieel een tweede reeks krijgt. Daarmee laat AMC zien vol vertrouwen te zijn over de prestaties van de series.

Better Call Saul begint namelijk pas over een week met zijn vierde seizoen. Fear the Walking Dead laat nog twee weken op zich wachten. En McMafia was tot nu toe pas in de Verenigde Staten te zien en moet internationaal nog indruk maken. De nieuwe seizoenen van de series zullen vermoedelijk volgend jaar te zien zijn.

Better Call Saul begint het vierde seizoen steeds dichter bij het moment dat Jimmy McGill eindelijk de Saul Goodman wordt die we kennen. Daarnaast zal de serie omgaan met het einde van de broer van Jimmy aan het eind van seizoen drie. Fear gaat verder na de mogelijke dood van hoofdpersoon Madison en pikt vermoedelijk de draad op met Morgan als nieuwe hoofdpersoon.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.