search

Ons nieuws van zondag 7 oktober 2018

Dvd review 'American Horror Story: Cult' - Alweer seizoen 7!
Series / Nieuws

Dvd review 'American Horror Story: Cult' - Alweer seizoen 7!

Op naar Apocalypse!!

Bedenkers: Ryan Murphy | Brad Falchuk | Cast: Sarah Paulson (Ally Mayfair-Richards / Susan Atkins), Evan Peters (Kai Anderson, Andy Warhol, Marshall Applewhite, David Koresh, Jim Jones, Jesus en Charles Manson), Cheyenne Jackson (Dr. Rudy Vincent), Billie Lourd (Winter Anderson / Linda Kasabian), Alison Pill (Ivy Mayfair-Richards) e.a. | Uitzending serie: 2011 - heden | Tv-zender: FX

Afgelopen maand debuteerde American Horror Story: Apocalypse. Het is alweer het achtste seizoen van de geliefde horrorserie van FX. Verleden jaar was er Cult, welke zich weer in de hedendaagse tijd afspeelde. Met rollen voor opnieuw Sarah Paulson, Evan Peters en Frances Conroy was er opnieuw een sterk ontvangst en kijkcijfers die gemiddeld iets daalden ten opzichte van eerdere seizoenen.

Onlangs bracht 20th Century Fox Home Entertainment het zevende seizoen in de anthologie-serie uit op Dvd. Hieronder een blik op de uitgave, te starten met de trailer en synopsis.In Cult zijn de verkiezingen van 2016 achter de rug en Ally Mayfair Richards uit Michigan probeert ondanks haar angststoornissen haar geluk te vinden door samen met haar vrouw en chefkok en haar zoon een restaurant te runnen. Maar Ally's gezin en haar greep op de werkelijkheid worden bedreigd door de komst van Kai Anderson, een politiek gemotiveerde sekteleider die een onvoorstelbare massamoord voor ogen heeft.Dvd: American Horror Story: Cult | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 11 x ca. 49 minuten | Release: september 2018 | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8712626083313 | Met dank aan: 20th Century Fox Home Entertainment

De drie Dvd-schijven van deze uitgave van seizoen 7 van American Horror Story: Cult zitten vastgeklikt in een standaard Dvd keepcase. In de keepcase helaas geen extra informatie over de elf afleveringen, of de beperkte extra's.

Beeld & geluid
De standard definition beeldweergave is ook erg standaard. Het beeld doet te dof aan en toont een duidelijke kartelvorming. De kleuren zijn ook flink donker en dat komt de donkere scènes niet ten goede. Heel jammer voor de liefhebber van de serie die zich van in het donker afspeelt. Het doet de fans vast uitkijken naar een terechte High Def-uitgave. Het geluid wordt aangestuurd door een Dolby Digital 5.1 track. Deze zorgt voor voldoende surround effects, zeker als er veel gebeurt tijdens de wat stevigere scènes. Nice!

Extra's
20th Century Fox heeft het beperkt gehouden voor wat betreft de extra's. Op de derde schijf is een reeks creatieve promo-spotjes van nog geen twee minuten terug te vinden voor American Horror Story: Cult. Samen met de matige beeldweergave maakt het de uitgave te basic.

Seizoen 8 uiterst sterk ontvangen!
Afgelopen maand startte FX met het uitzenden van het achtste seizoen van American Horror Story, dit keer met de titel Apocalypse. Na 62 reviews staat de serie nog altijd op 92 procent op Rotten Tomatoes en zo goed werd een seizoen van AHS nog niet ontvangen. FX heeft de serie in augustus verlengd tot en met seizoen 10. Hieronder de trailer voor AHS: Apocalypse:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Peter Jackson kijkt uit naar 'Lord of the Rings' serie
Series / Nieuws

Peter Jackson kijkt uit naar 'Lord of the Rings' serie

Hij ziet de serie wel zitten.

Waar HBO werkt aan bijvoorbeeld Game of Thrones, Westworld en Watchmen wil Amazon graag van The Lord of the Rings een kwaliteitsserie maken. Deze serie zou een enorm budget krijgen.

Tijdens New York Comic Con werd Peter Jackson, die niets te maken zal hebben met de plannen van Amazon, gevraagd hoe hij naar de serie kijkt. Hij gaf aan naar de tv-versie uit te kijken:

"Ik kijk er nogal naar uit. Ik was de persoon die de Lord of the Rings niet als andere mensen kon zien omdat ik de films moest maken, dus ik kijk er naar uit om iemand anders bezig te zien met de Tolkien-wereld."

Volgens de geruchten zou de Lord of the Rings-serie zich richten op een jonge Aragorn. Maar eigenlijk is er maar weinig echt bekend over het plot dat uit de pen komt van scriptschrijvers JD Payne en Patrick McKay. Ook een verschijningsjaar is nog niet aangekondigd, al zou 2021 voor de hand liggen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De vijf topseries die Netflix deze week heeft toegevoegd
Series / Nieuws

De vijf topseries die Netflix deze week heeft toegevoegd

Weer heel wat nieuws!

Netflix komt elke dag wel met nieuwe series, films en documentaires. Op Filmtotaal hebben we een compleet overzicht met nieuwe films in januari, op Serietotaal een overzicht met de nieuwe series die komende maand op het streamingkanaal verschijnen. Het gaat niet om alle series, maar om de grootste titels die Netflix zelf alvast bekend maakte.

Little Things is een serie die draait over de kleine momenten die het leven van een koppel zo leuk maken. Begon als een webserie, maar is nu dus doorgebroken tot de krochten van Netflix en meer dan de moeite waard.Tienervrienden merken dat hun leven helemaal op de kop komt te staan door de wonderen, maar ook de gruwelen van de puberteit. De komische animatieserie is bedacht door vrienden Nick Kroll en Andrew Goldberg.Las Encinas is een eliteschool. Maar drie kinderen uit de arbeidersklasse komen er terecht nadat een aardbeving hun school verwoest heeft. De clash tussen hen en de andere kinderen culmineert in een moord. Wie heeft deze gepleegd?Een historicus, een soldaat en een programmeur ondernemen een gedurfde missie. Ze gaan op een avontuur door de tijd, in een poging gevaarlijke criminelen te stoppen die de tijd willen verstoren.Een man reist door de wildernis. Hij jaagt op dieren. Alles, van vogels tot beren. Zodra hij een dier heeft gedood, laat hij zien hoe je het verwerkt en kookt.
Elke week zet Netflix van bepaalde series ook nieuwe afleveringen online. Deze week verschenen deze nieuwe afleveringen:

Better Call Saul (2015) - S04E09
Chesapeake Shores (2016) - S03E09
A Taiwanese Tale of Two Cities (2018) S01E05
The Good Place (2016) S03E03Deze week verschenen verder nog een aantal andere series op Netflix. Hieronder het complete overzicht.

Anime
Lost Song (seizoen 1 | 2018)
Violet Evergarden: Special (seizoen 1 | 2018)

Kinderserie
Creeped Out (seizoen 1 | 2017)
Super Monsters Monster Party (seizoen 1-2 | 2018)

Komedie
YG Future Strategy Office (seizoen 1 | 2018)

Reality
Dancing Queen (seizoen 1 | 2018)
RuPaul's Drag Race (seizoen 1-3 | 2016)

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.