search

Ons nieuws van zaterdag 1 december 2018

Eerste trailer 'Luther' seizoen 5!
Series / Trailer

Eerste trailer 'Luther' seizoen 5!

Daar is Detective Chief Inspector John Luther weer!

De BBC heeft de eerste trailer online gezet voor Luther en dan wel voor het vijfde seizoen in de reeks die in 2010 startte met een seizoen met zes afleveringen. Check de beelden hieronder!Uiteraard is het weer Idris Elba die terugkeert als de Detective Chief Inspector John Luther. Na afwezigheid in seizoen 4 is ook Ruth Wilson weer van de partij, in de rol van het personage Alice Morgan. Elba over het nieuwe seizoen: "Neil, de BBC en ik hebben het over nog een seizoen gehad en ik ben blij dat we het weer allemaal voor elkaar hebben gekregen. Ik kijk er naar uit om de jas [van Luther] weer aan te trekken."

In 2011, 2013 en 2015 verschenen vervolgen, met slechts twee afleveringen in seizoen 4. Het nieuwe vijfde seizoen zal weer vier afleveringen bevatten, net als seizoen 2 en 3.

Een verschijningsdatum voor de eerste aflevering van seizoen 5 heeft de BBC echter nog steeds niet onthuld, al moet de serie van showrunner Neil Cross wel ergens in 2019 verdergaan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kurt Wallander keert terug in Netflix-serie 'Young Wallander'
Series / Nieuws

Kurt Wallander keert terug in Netflix-serie 'Young Wallander'

De BBC-versie met Kenneth Branagh was jarenlang behoorlijk populair. Netflix hoopt natuurlijk op een gelijksoortig succes!

Netflix heeft opdracht gegeven voor de productie van Young Wallander, een prequel op de populaire boekenreeks van Henning Mankell over de Zweedse rechercheur Kurt Wallander. Meerdere acteurs hebben het personage in het verleden gespeeld, met als bekendste voorbeeld Kenneth Branagh, die de rol speelde in Wallander van de BBC. Die serie betekende ook de start van de acteercarrière van Thor-acteur Tom Hiddleston.

Young Wallander zal zich afspelen in het hedendaagse Zweden en laat zien hoe hij zijn eerste zaak leidt. De cast van de nieuwe serie zal een combinatie zijn van Britse en Zweedse acteurs. Zes afleveringen staan vooralsnog op de planning. Yellow Bird, de productiemaatschappij achter de BBC-serie Wallander, draagt zorg voor de productie van Young Wallander.

De opnames van de Netflix-serie zullen ergens volgend jaar beginnen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.