search

Ons nieuws van maandag 3 december 2018

Verdwijnt 'Friends' dan toch niet van Netflix in januari?
Series / Nieuws

Verdwijnt 'Friends' dan toch niet van Netflix in januari?

Netflix zelf doet het af als een gerucht...

Fans van de serie 'Friends' werden onaangenaam verrast toen plots op de streaming service de mededeling verscheen dat de reeks nog slechts zou behouden blijven tot 1 januari 2019. Deze banner werd echter inmiddels terug verwijderd. Het lijkt er dus op dat Friends toch nog wat langer te zien zal zijn op Netflix.

Opvallend is dat 'Ted Sarandos' van Netflix tegenover The Hollywood Reporter heeft aangegeven dat het vertrek van de reeks niet meer of minder dan een gerucht was... dan wel een gerucht dat door Netflix zelf de wereld in is geholpen natuurlijk. Nu wordt er gesteld dat de vervaldatum van Friends op Netflix waarschijnlijk te maken had met nieuwe contractonderhandelingen die aan de gang waren. Heel wat gebruikers van de streaming service hadden ook hun ongenoegen geuit over het mogelijks verdwijnen van de populaire reeks.

Ben jij een fan van Friends en kijk jij de afleveringen ook wel eens op Netflix?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Rogue One'-prequel vindt showrunner
Series / Nieuws

'Rogue One'-prequel vindt showrunner

De ontwikkelingen gaan hard!

Stephen Schiff is de showrunner van de serie van Lucasfilm en Disney rond Star Wars-personage Cassian Andor. Acteur Diego Luna speelt weer de rol van Cassian, het personage waarmee hij debuteerde in de film Rogue One: A Star Wars Story. Nu keert hij dus terug en heeft de serie waarin hij dat doet een showrunner.

Schiff heeft volgens Deadline getekend als uitvoerend producent en als showrunner. Momenteel zoekt men naar een schrijversteam voor de serie en de bedoeling is dat de opnames in de loop van 2019 van start gaan. De show zou dan allicht al in 2020 te streamen kunnen zijn op het nog te lanceren Disney+.

De serie is bepaald niet de enige die Lucasfilm in ontwikkeling heeft. Zo neemt men op dit moment The Mandalorian op, een live-action serie rond een premiejager die een gevaarlijke missie onderneemt in de Outer Rim.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heerlijke teaser 'Chilling Adventures of Sabrina' S2
Series / Trailer

Heerlijke teaser 'Chilling Adventures of Sabrina' S2

Klaar voor meer?

Netflix heeft een teaser vrijgegeven voor het tweede deel van Chilling Adventures of Sabrina. In de teaser ligt de nadruk op de premièredatum van de volgende tien afleveringen: 5 april 2019. Dat betekent dat het nog heel lang wachten is, al volgt er binnenkort wel een special van de serie rond de tienerheks.

Het is nog niet helemaal duidelijk waar het tweede seizoen precies heen zal gaan. Wel weten we dat de worstelingen van Sabrina als tiener en als heks zullen blijven voortduren. Zoals Netflix zelf bij deze trailer schreef: "Maak je klaar, stervelingen. Onze meid is nu honderd procent heks. Voeg je bij Sabrina, terwijl ze het Path of Night volgt, en tegelijk probeert haar vrienden die de Path of Light volgen vast te houden."



Chilling Adventures of Sabrina krijgt op 14 december een kerstspecial met de titel A Midwinter's Tale. De tweede reeks krijgt verder tien afleveringen en is vanaf 5 april op Netflix te streamen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nick Nolte in Star Wars-serie 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

Nick Nolte in Star Wars-serie 'The Mandalorian'

Grote naam in grootse serie!

Deadline meldt dat Nick Nolte (Warrior, The Prince of Tides), genomineerd voor maar liefst drie Oscar, zich heeft toegevoegd aan de cast van de grootse Star Wars-serie The Mandalorian die Disney+ op dit moment opneemt.

Eerder werd duidelijk dat Pedro Pascal (Kingsman: The Golden Circle) en Gina Carano (Deadpool) in de serie van schrijver en producent Jon Favreau te zien zijn. Pascal speelt de rol van een soort Jango en Boba Fett, een eenzame strijder binnen het Star Wars-universum.

Opvallend is dat Nolte ooit in beeld was om Han Solo te spelen, samen met namen als Christopher Walken, Glynn Turman en Kurt Russell. De rol ging uiteraard naar Harrison Ford.

De eerste aflevering van The Mandalorian wordt geregisseerd door Dave Filoni (Star Wars: The Clone Wars, Star Wars Rebels). Andere afleveringen komen in handen van Deborah Chow (Jessica Jones), Rick Famuyiwa (Dope), Bryce Dallas Howard (Solemates) en Taika Waititi (Thor: Ragnarok).

The Mandalorian speelt zich af na de val van de Empire en voor de opkomst van de First Order. Vermoedelijk eind 2019 op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De vijf topseries die Netflix deze week heeft toegevoegd
Series / Nieuws

De vijf topseries die Netflix deze week heeft toegevoegd

Heel veel nieuws!

Netflix komt elke dag wel met nieuwe series, films en documentaires. Op Filmtotaal hebben we een compleet overzicht met nieuwe films in januari, op Serietotaal een overzicht met de nieuwe series die komende maand op het streamingkanaal verschijnen. Het gaat niet om alle series, maar om de grootste titels die Netflix zelf alvast bekend maakte.

Volg de Murphy-familie die in de jaren zeventig zijn ding doet. De kids leven een vrij leven, zonder zorgen en een man zit alleen maar voor zijn tv.



Michael Scofield wil zijn broer uit de gevangenis redden. Die zit namelijk onterecht vast en in de dodencel. Alleen om hem te kunnen helpen, moet Michael zelf naar de bak en dat doet hij - met ingenieus ontsnappingsplan.



In een klein stadje op Rhode Island probeert een familie een beetje rond te komen. Maar het alledaagse leven is niet makkelijk als je compleet gestoord bent.



Ciro negeert de traditie en besluit de nieuwe baas van zijn kartel te worden. De interne machtsstrijd maakt dat zijn leven en die van zijn familie op het spel komen te staan.



Jake Peralta is een getalenteerde detective in het 99ste precinct van Brooklyn. Hij komt in conflict met zijn baas, Captain Ray Holt.




Elke week zet Netflix van bepaalde series ook nieuwe afleveringen online. Deze week verschenen deze nieuwe afleveringen:

The Good Place (2016) S03E07
The Flash (2015) S05E07
Crazy Ex-Girlfriend (2015) S04E07
Dynasty (2017) S02E07
Black Lightning (2017) S02E06
Supergirl (2016) S04E07
Legends of Tomorrow (2016) S04E05=6
Arrow (2015) S07E06
Patriot Act with Hasan Minhaj (2018) S01E05
Riverdale (2016) S03E06



Deze week verschenen verder nog een aantal andere series op Netflix. Hieronder het complete overzicht.

Drama
Baby (1 seizoen | 2018)
Love and Fortune (1 seizoen | 2018)
Nicky Jam: El Canador (1 seizoen | 2018)

Kinderserie

My Little Pony: Friendship is Magic (7 seizoenen | 2010)
Spy Kids: Mission Critical (2 seizoenen | 2018)
PJ Masks (1 seizoen | 2015)

Reality
Death by Magic (1 seizoen | 2018)

Derren Brown: Apocalypse and Fear (1 seizoen | 2018)
The Only Way is Essex (seizoen 18 | 2010)

Thriller
1983 (1 seizoen | 2018)



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen