search

Ons nieuws van dinsdag 4 december 2018

Moordlustige konijnen in trailer 'Watership Down'
Series / Trailer

Moordlustige konijnen in trailer 'Watership Down'

Eindelijk beelden van de Netflix/BBC-serie.

Dit zijn geen schattige konijntjes. Dat wordt al gauw duidelijk in de eerste trailer voor de miniserie van Netflix en de BBC: Watership Down. De eerste trailer laat niet alleen het stemmentalent horen dat aangetrokken is voor deze verfilming, maar herinnert ons er ook meteen aan dat de konijntjes het nog heel moeilijk krijgen.

Gek is dat niet, want het klassieke werk van Richard Adams staat ook niet per se bekend om zijn zachtzinnigheid. Centraal staat een groep konijnen die uit hun hol moeten vluchten om aan verwoesting te ontkomen. Geleid door de broers Hazel (James McAvoy) en Fiver (Nicholas Hoult) zoeken de konijnen een nieuw thuis, waarbij ze onderweg te maken krijgen met roofdieren, moordlustige andere konijnen en andere grote uitdagingen.

De vierdelige miniserie is vanaf 23 december te streamen op Netflix en heeft onder meer rollen voor McAvoy, Hoult, John Boyega, Olivia Colman, Ben Kingsley en Gemma Arteton. De BBC zendt de serie van regisseur Noam Murro op 22 en 23 december uit.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO verfilmt Stephen Kings 'The Outsider' als serie met Ben Mendelsohn!
Series / Nieuws

HBO verfilmt Stephen Kings 'The Outsider' als serie met Ben Mendelsohn!

Acteur Jason Bateman (Ozark) zal de serie produceren én regisseren.

HBO werkt naar verluidt aan een tv-verfilming van Stephen Kings meest recent gepubliceerde boek The Outsider. Daarnaast is bekend geworden dat Ben Mendelsohn (Rogue One, Bloodline) de hoofdrol zal spelen in de serie en dat acteur Jason Bateman dienst zal doen als regisseur en uitvoerend producent.

The Outsider gaat over een rechercheur die de gewelddadige moord op een 11-jarige jongen onderzoekt. Na een zorgvuldig onderzoek arresteert hij een verdachte, die een van de meest populaire inwoners van Flint City blijkt te zijn. Dit alles verandert echter wanneer er paranormale elementen bij de zaak worden betrokken.

Richard Price giet het boek van King momenteel in scriptvorm. Het is nog onbekend wanneer de opnames van The Outsider moeten plaatsvinden en wanneer het eindproduct door HBO zal worden uitgezonden. Mendelsohn won eerder een Emmy voor zijn rol in Netflix-serie Bloodline. Zijn volgende rol is als schurk in Marvel-productie Captain Marvel.

.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste plotdetails 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

Eerste plotdetails 'The Mandalorian'

Eindelijk informatie!

Er zijn wat nieuwe details rond het plot van de live-action Star Wars-serie The Mandalorian van regisseur Jon Favreau. De serie zal in de loop van 2020 te streamen zijn op Disney+ en krijgt in totaal tien afleveringen. We zagen verder al wat beelden vanaf de set, maar hoorden tot nu toe vrij weinig over het verhaal.

Tot nu toe dan. Volgens Making Star Wars draait de film om de Mandalorian die tijdens een van zijn missies een kind moet doden. Dat weigert hij en in plaats daarvan besluit hij het kind te beschermen. De serie draait dan ook om de reis van de Mandalorian en het kind, terwijl dat opgroeit als erfgenaam van de planeet Mandalore.

Het is een intrigerende onthulling die ook goed kan kloppen. We zagen in gelekte setvideo's namelijk beelden van de Mandalorian met een baby op zijn rug in plaats van een wapen of een jetpack. Wellicht zou dat kind, gezien het feit dat deze serie zich afspeelt tussen de films Return of the Jedi en The Force Awakens, dan volwassen kunnen zijn in de huidige Star Wars-trilogie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Reboot Marvel/Netflix-series mogelijk
Series / Nieuws

Reboot Marvel/Netflix-series mogelijk

Wie weet.

Vorige week sneuvelde ook Daredevil op Netflix. Daarmee lijkt het er steeds meer op dat alle series die Netflix samen met Marvel maakte gaan sneuvelen. En dus kunnen we al gaan speculeren over de toekomst van de franchises. Volgens Alan Sepinwall, journalist van Rolling Stone, zouden de series allicht gereboot kunnen worden op Disney+.

Sepinwall schrijft het volgende op zijn Twitter-account: "De Marvel-series voor Disney+ worden geproduceerd door Marvel-filmbazen, die niet heel goed overweg kunnen met de Marvel TV-bazen die Daredevil gemaakt hebben." aldus Sepinwall. "Technisch gezien zouden ze over een paar jaar een Luke Cage-serie kunnen maken. Maar dat willen ze niet. En als ze het zouden doen, doen ze het creatief opnieuw, net zoals Sony de Andrew Garfield-films dumpte voor Tom Hollands Spider-Man."

Kortom: het kan, maar de kans is vrij klein dat het gaat gebeuren dat er een reboot van de Defenders komt op korte termijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.