search

Ons nieuws van vrijdag 18 januari 2019

Dvd review HBO's 'Succession' - Topserie met Brian Cox
Series / Blu-ray Review

Dvd review HBO's 'Succession' - Topserie met Brian Cox

Een van de series die verleden jaar werd geïntroduceerd!

Ontwikkeld door: Jesse Armstrong | Cast: Hiam Abbass (Marcia "Marcy" Roy), Nicholas Braun (Greg Hirsch), Brian Cox (Logan Roy), Kieran Culkin (Roman Roy), Peter Friedman (Frank Vernon), e.a. | Uitzending serie: 2018 - heden | Tv-zender: HBO

In 2018 verschenen er uiteraard een paar nieuwe kwaliteitseries op hofleverancier HBO. Eén daarvan is de dramaserie Succession. De serie volgt de rijke familie Roy achter een enorm media- en entertainmentbedrijf. Dit keer geen enorm bekende cast en dat maakt Succession gelijk ook niet zo'n bekende serie. Toch was er succes met een prima ontvangst een groeiende kijkcijfers. Ook werd de serie gekozen tot de tien beste beste tv-programma;'s van 2018 tijdens de American Film Institute Awards. Kieran Culkin werd genomineerd voor een Golden Globe en zijn er nog een aantal grote prijzen 'pending'.

Warner Bros Home Entertainment bracht seizoen 1 van Succession onlangs uit op Dvd. Hieronder een blik op de schijven, met als eerste de trailer.



In dit eerste seizoen speelt macht, politiek, geld een grote rol. We zien een verhaal over de opvolging binnen een disfunctionele Amerikaanse global-media-familie. De familie Roy beheert een wereldwijd media- en entertainmentimperium. Wanneer de patriarch Logan Roy besluit af treden als hoofd van het bedrijf, wordt de familie gedwongen om na te denken over de volgende stappen.



Serie: Succession - seizoen 1 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 10 x ca. 60 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051889622871 | Release: november 2018 | Met dank aan: Warner Bros. Entertainment Nederland BV

De drie Dvd-schijven van deze uitgave van het debuutseizoen van Succession zitten vastgeklikt in een doorzichtige amaray Dvd-keepcase, met daaromheen een insteekhoes. In de binnenkant van de hoes helaas geen extra details over de afzonderlijke afleveringen.

Beeld & geluid
De tien afleveringen staan verspreid over drie schijven. Het beeld van deze uitgave van Warner Bros. is helaas erg basic, ook voor een Dvd-uitgave. Kleur en scherpte zijn nog best te doen, maar er zijn helaas wat veel voorkomende Dvd-gebreken te zien. Er is lichte kartelvorming waarneembaar en dat was waarschijnlijk niet ontstaan bij een wat betere transfer. Donkere scènes houden redelijk stand, al zijn deze vaak net iets te donker om details goed zichtbaar te houden. Desondanks geen slechte Dvd-uitgave, welke een verder een standaard dolby digital geluidstrack draagt.

Bonusmateriaal
Veel heeft deze uitgave niet te bieden als het gaat over het bonusmateriaal. Het blijft namelijk bij de featurette 'A Succession Wedding'. Deze is terug te vinden op de derde schijf en kijkt naar één van de belangrijkste gebeurtenissen eb grotere scènes in de serie. Met beelden van achter de schermen en veel interviews wordt er naar de bruiloft gekeken.

Succession seizoen 2 aangekondigd
Het eerste seizoen werd in augustus afgerond en toen was al duidelijk dat er een vervolg was besteld. In juni kondigde HBO namelijk al het tweede seizoen officieel aan. Verdere details zijn nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Originele 'Baywatch' keert terug!
Series / Nieuws

Originele 'Baywatch' keert terug!

Pamela Anderson in High Definition.

Tussen 1989 en 2001 was de tv-serie Baywatch te zien. Het was een groot succes en de nodige acteurs en vooral actrices hebben hun faam te danken aan de actie-dramaserie. Na de voor velen teleurstellende film uit 2017 keert de originele franchise nu terug op televisie!

Dit keer overigens niet met een nieuwe serie. In het kader van het 30-jarige bestaan van de serie gaat Amazon Prime Video de serie "ge-remastered" aanbieden. De originele serie werd namelijk opgenomen in 35mm en nu zal deze in high definition beschikbaar zijn.

De serie rond vooral Mitch Buchanan (David Hasselhoff) en zijn collega's laat de Los Angeles County lifeguards zien, en hun avonturen op en rond het strand. Baywatch wist enorme aantallen kijkers te trekken.

Beach babes
Naast Hasselhoff waren er ook rollen voor beach babes als Erika Eleniak (seizoen 1-3), Pamela Anderson (seizoen 3-7), Carmen Electra (seizoen 8), Gena Lee Nolin (seizoen 6-8) en Yasmine Bleeth (seizoen 4-8). Vanaf aankomende zondag verschijnen de eerste afleveringen in HD op Amazon.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-comedy 'The Kominsky Method' krijgt tweede seizoen
Series / Nieuws

Netflix-comedy 'The Kominsky Method' krijgt tweede seizoen

Later dit jaar zal Netflix acht nieuwe afleveringen beschikbaar stellen.

Netflix heeft aangekondigd dat hun Golden Globe-winnende comedy-serie The Kominsky Method een tweede seizoen krijgt. Michael Douglas en Alan Arkin keren terug voor de hoofdrollen in het nieuwe seizoen, dat zal bestaan uit acht afleveringen van elk een half uur.

De opnames van de nieuwe afleveringen beginnen later deze maand in Los Angeles. Ook castleden Sarah Baker en Nancy Travis keren terug voor een tweede ronde. De serie is een creatie van Chuck Lorre, die ook dienst doet als uitvoerend producent.

The Kominsky Method gaat over acteur/acteercoach Sandy Kominsky (Douglas) en zijn manager Norman Newlander (Arkin), twee oude vrienden die zich in hun latere jaren proberen te redden in het oppervlakkige Los Angeles.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoofdrolspeler 'Penny Dreadful: City of Angels' gevonden
Series / Nieuws

Hoofdrolspeler 'Penny Dreadful: City of Angels' gevonden

De serie is een 'spiritueel vervolg' op de originele Penny Dreadful.

Daniel Zovatto (Here and Now, Don't Breathe) heeft volgens Deadline de hoofdrol gescoord in Penny Dreadful: City of Angels, een 'spiritueel' vervolg op de oorspronkelijke Showtime-serie. De spinoff werd net als Penny Dreadful bedacht door John Logan, die ook wederom de scenario's zal schrijven en als uitvoerend producent fungeert.

In City of Angels volgen we een reeks nieuwe personages met nieuwe verhaallijnen die het Los Angeles van 1938 als achtergrond gebruiken. In deze tijd heersten de nodige sociale spanningen in L.A. en was Mexicaans-Amerikaanse folklore aan de orde van de dag.

Zovatto zal de rol spelen van Tiago, de eerste Mexicaans-Amerikaanse rechercheur van de LAPD. Tiago worstelt in zowel zijn beroepsleven en persoonlijke leven met de gevolgen van racisme, jeugdtrauma's en zijn de manier waarop hij naar zijn geloof kijkt.

Het is nog onbekend wanneer Showtime de nieuwe Penny Dreadful zal uitzenden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel mag nog geen X-Men series ontwikkelen voor Disney+
Series / Nieuws

Marvel mag nog geen X-Men series ontwikkelen voor Disney+

Dat mag pas als de deal rond is.

Disney mag nog niet beginnen met het ontwikkelen van series rond de X-Men. Pas als de deal met Fox rond is, mag de studio daarmee beginnen. Dat terwijl we eerder hoorden dat Disney al series aan het plannen is rond de X-Men van Marvel.

Sinds Disney eind 2017 succesvol een overnamebod wist te doen op Fox, wil het iets doen met Marvel-eigendommen als de X-Men en de Fantastic Four. Nu blijkt ook wat: meer series maken. Maar volgens We Got This Covered overweegt Marvel om series rond de X-Men te ontwikkelen. Alleen mag er legaal niets ontwikkeld worden tot de deal helemaal rond is. Anders zou Disney bepaalde mededingingsregels in de Verenigde Staten overtreden.

Mogelijk kunnen er wel al informele gesprekken gevoerd worden over de plannen met de X-Men. Dat mag, zolang er maar niets formeels gepland is. Overigens heeft Marvel het al druk genoeg, want er worden heel wat series gemaakt voor Disney Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Steve Carell en Office-maker Greg Daniels maken komedie 'Space Force'
Series / Nieuws

Steve Carell en Office-maker Greg Daniels maken komedie 'Space Force'

Eindelijk weer een televisieproject!

Acteur Steve Carell gaat weer samenwerken met Greg Daniels, de maker van hitserie The Office. Samen gaan ze Netflix-serie Space Force ontwikkelen. De komedieserie is gebaseerd op het plan van Donald Trump om een ruimtedivisie te installeren binnen het Amerikaanse leger.

Carell en Daniels werden sterren door hun zevenjarige samenwerking aan The Office. Daarna vertrok Carell om meer filmrollen na te jagen en dat deed hij met succes. Zo was Carell te zien in Beautiful Boy, Vice en recent nog in Welcome to Marwen. Ondertussen trekken velen al aan hem om te kijken of hij toch terug wil keren naar televisie.

Netflix heeft dat met succes voor elkaar gekregen. In onderstaande video legt men uit wat de gedachte achter de komedie is. Het idee is om een komedie te maken die draait om de vage opdracht van Trump en moet laten zien hoe mensen de Space Force vorm proberen te geven. Met hoofdrol voor Carell.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Donna terug in 'Doctor Who'?
Series / Nieuws

Donna terug in 'Doctor Who'?

Wat actrice Catherine Tate wel!

Actrice Catherine Tate wil dolgraag terugkeren in Doctor Who. De beste dame speelde enige tijd de rol van Donna Noble. In 2006 was zij daarmee companion van de tiende Doctor (David Tennant). In 2010, toen Tennant opstapte, deed Tate dat ook. Nu is er echter een nieuwe Doctor, Jodie Whittaker, en ziet Tate wel mogelijkheden om terug te keren.

Tijdens de Jason Manford Show vertelde de actrice dat ze nog niet teruggevraagd is. Maar dat ze wel wil: "Het ligt niet aan mij, want je kan niet zonder aankondiging op de set verschijnen. Daar houden ze niet van. Maar het zou wel leuk zijn. Ik heb het niet geprobeerd. Maar waarschijnlijk kennen alle beveiligers me nog wel."

Echt duidelijk is het niet, maar vermoedelijk heeft Tate niet gesproken met showrunner Chris Chibnal. Mocht ze echt terug willen keren, heeft ze wel even de tijd om dat te doen: de serie gaat pas in 2020 weer verder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.