search

Ons nieuws van maandag 29 april 2019

Verdwijnen deze NBC series binnenkort van Netflix?
Series / Nieuws

Verdwijnen deze NBC series binnenkort van Netflix?

Onder meer 'The Office' en 'Friends' zouden uit het aanbod van Netflix verdwijnen...

Geoffrey Ketels
De populaire streamingservice Netflix mag zich opmaken voor een extra dosis stevige concurrentie. Deze concurrentie is niet alleen afkomstig vanuit de hoek van Disney+, maar ook van NBCUniversal's nieuwe streaming service. In het bijzonder de lancering van deze laatste zou zomaar een doorn in het oog kunnen zijn van de fervente Netflix fans. Het ziet er namelijk naar uit dat de lancering van dit platform er zomaar voor kan zorgen dat verschillende, populaire NBC series van Netflix gehaald zullen worden.

In het bijzonder wordt er onder meer in 'The Wall Street Journal' melding gemaakt van het potentieel verdwijnen van zowel 'The Office' als 'Friends' uit het aanbod van Netflix. Dat zou een grotere klap voor het streamingplatform betekenen dan het misschien op het eerste zicht lijkt. Het is namelijk zo dat deze twee series op moment van schrijven tot de best bekeken series op Netflix behoren. De kans dat Netflix de series zomaar van haar platform zal laten verdwijnen is dan ook niet groot, maar het is nog maar de vraag welke acties de streamingdienst er concreet tegen kan ondernemen.

Onzekere toekomst
Ondanks het feit dat bovenstaande natuurlijk geen goed nieuws is voor fans van de twee populaire NBC series hoef je toch nog niet meteen te wanhopen. De huidige overeenkomst die Netflix heeft afgesloten met betrekking tot 'The Office' loopt nog tot 2021. Een ander verhaal wordt het echter voor fans van de nog altijd razend populaire reeks 'Friends'.

Het voorbije jaar heeft Netflix een gigantisch bedrag van 100 miljoen dollar betaald om Friends op haar platform te kunnen houden. Deze deal geldt echter uitsluitend voor dit jaar. Met de lancering van de NBC's eigen streamingservice in 2020 lijkt het dus weinig waarschijnlijk dat gebruikers van Netflix volgend jaar de serie op dat platform nog zullen kunnen bekijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is het einde in zicht voor 'Blindspot'?
Series / Nieuws

Is het einde in zicht voor 'Blindspot'?

NBC heeft de reeks uit haar vrijdagavond line-up gehaald...

Geoffrey Ketels
Opvallend nieuws vanuit de Verenigde Staten. Daar heeft NBC er namelijk voor gekozen om een verandering aan te brengen in haar line-up voor de vrijdagavond. De wijziging in het schema van het netwerk zorgt er voor dat 'Blindspot' haar plaats op vrijdagavond moet afstaan aan 'The Blacklist'. Op het eerste zicht lijkt dat misschien niet zo bijzonder, maar in het merendeel van de gevallen leidt een dergelijke actie tot het cancellen van de reeks die uit de line-up wordt gehaald. De toekomst ziet er dus alles behalve rooskleurig uit voor Blindspot.

Bovenstaande betekent niet dat Blindspot volledig uit de line-up van NBC is gehaald. Het netwerk heeft dan ook bekend gemaakt dat ze terug zal worden uitgezonden vanaf 24 mei. Opvallend is wel dat NBC er voor kiest om meteen de twee finale afleveringen van het drama samen uit te zenden op 31 mei. Dit maakt duidelijk dat het netwerk de laatste afleveringen met zekerheid nog voor de zomer line-up afgehandeld wil hebben.

The Blacklist
Wat bovenstaande nu precies betekent blijft koffiedik kijken. In het slechtste geval is het zo dat NBC gewoon de resterende afleveringen van Blindspot nog de wereld in wil sturen om de fans tevreden te stellen terwijl het The Blacklist een meer prominente plaats wil geven in de line-up. Blindspot is vooralsnog ook nog niet officieel gecancelled, maar toch is de kans groot dat dit alsnog zal gebeuren. Zekerheid zullen we uiteraard pas hebben op het ogenblik dat NBC zelf een officiële bekendmaking de wereld in zal sturen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kinky trailer Netflix-serie 'BONDiNG' over BDSM
Series / Trailer

Kinky trailer Netflix-serie 'BONDiNG' over BDSM

Netflix zet aan de lopende band nieuwe films en series online

Netflix zet aan de lopende band nieuwe films en series online, ook 'Netflix Originals'. Een van de nieuwste eigen series heet BONDiNG en deze gaat over BDSM, een seksuele voorkeur "die gebruikmaakt van elkaar opgelegde fysiek opgelegde beperkingen, intense zenuwprikkels en het spelen van een machtsrollenspel," aldus Wikipedia.

Onderstaande beelden maken duidelijk dat actrice Zoë Levin duidelijk graag de macht in handen heeft. Haar personage Tiffany "Tiff" Chester/Mistress May heeft ook een assistent, namelijk haar homoseksuele beste vriend Pete/Master Carter, gespeeld door Brendan Scannell.



Mini-serie
De serie is overigens een echte mini-serie, aangezien de zeven afleveringen slechts 13 tot 17 minuten duren. Sinds 24 april staat BONDiNG op Netflix online.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Huh? Doek valt nu al voor 'Santa Clarita Diet'
Series / Nieuws

Huh? Doek valt nu al voor 'Santa Clarita Diet'

Dat hadden we niet zien aankomen.

Netflix zet een punt achter Santa Clarita Diet. De serie kreeg op 29 maart nog een derde seizoen, dat tien afleveringen telt. Maar nu valt het doek al voor de serie.

Dat meldt The Hollywood Reporter vandaag in een bericht over de serie met Drew Barrymore en Timothy Olyphant in de hoofdrollen. Volgens Netflix is de serie heel uniek; het is immers een mix van zombie met omkom. Maar aan alles komt een eind.

Iedereen bedankt
Netflix bedankt in zijn statement de hele cast. "Het blijft ongelofelijk dat Drew Barrymore en Timothy Olyphant helemaal aan boord waren, en dat ze met hun bijzondere gevel voor humor Sheila en Joel Hammond tot leven wisten te brengen, zelfs al was een van hen ondood. We zijn Victor, Drew en Timothy, evenals de andere uitvoerend producenten, Tracy Katsky, Aaron Kaplan, Chris Miller en Ember Truesdell, evenals de geweldige cast, waaronder Liv Hewson en Skyler Gisondo en natuurlijk de crew dankbaar voor drie hilarische seizoenen die fans nog vele jaren op Netflix zullen kijken."

Waarom de serie gecancelled is, schrijft Netflix niet, maar het zal uiteraard te maken hebben met kijkcijfers.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spin-off voor 'Gotham' rond Catwoman?
Series / Nieuws

Spin-off voor 'Gotham' rond Catwoman?

Het is zomaar mogelijk!

Na vijf jaar is het voorbij voor Fox-serie Gotham. Voor het eerst komen er geen nieuwe afleveringen meer, maar we hebben honderd afleveringen lang kunnen genieten van de aparte show. Met als een van de hoogtepunten actrice Camren Bicondova als Catwoman.

Tijdens een interview met de site TVline, vertelde showrunner John Stephens dat hij het wel ziet zitten als er een spin-off rond Catwoman komt. Dat personage zou dan gespeeld moeten worden door Lili Simmons, die de rol op zich nam in de laatste aflevering.

De finale
De finale van Gotham speelde zich in de toekomst af, in een tijd waarin Batman al actief is. Ook zagen we een oudere Catwoman, die erg goed viel bij de fans. Kortom: daarin zit wel wat ruimte en dus zou het mooi zijn om een serie te krijgen rond Selina Kyle!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.