Verdwijnen deze NBC series binnenkort van Netflix?

Verdwijnen deze NBC series binnenkort van Netflix?

Onder meer 'The Office' en 'Friends' zouden uit het aanbod van Netflix verdwijnen...

Geoffrey Ketels, 29 april 2019 16:35

De populaire streamingservice Netflix mag zich opmaken voor een extra dosis stevige concurrentie. Deze concurrentie is niet alleen afkomstig vanuit de hoek van Disney+, maar ook van NBCUniversal's nieuwe streaming service. In het bijzonder de lancering van deze laatste zou zomaar een doorn in het oog kunnen zijn van de fervente Netflix fans. Het ziet er namelijk naar uit dat de lancering van dit platform er zomaar voor kan zorgen dat verschillende, populaire NBC series van Netflix gehaald zullen worden.
In het bijzonder wordt er onder meer in 'The Wall Street Journal' melding gemaakt van het potentieel verdwijnen van zowel 'The Office' als 'Friends' uit het aanbod van Netflix. Dat zou een grotere klap voor het streamingplatform betekenen dan het misschien op het eerste zicht lijkt. Het is namelijk zo dat deze twee series op moment van schrijven tot de best bekeken series op Netflix behoren. De kans dat Netflix de series zomaar van haar platform zal laten verdwijnen is dan ook niet groot, maar het is nog maar de vraag welke acties de streamingdienst er concreet tegen kan ondernemen.

Onzekere toekomst
Ondanks het feit dat bovenstaande natuurlijk geen goed nieuws is voor fans van de twee populaire NBC series hoef je toch nog niet meteen te wanhopen. De huidige overeenkomst die Netflix heeft afgesloten met betrekking tot 'The Office' loopt nog tot 2021. Een ander verhaal wordt het echter voor fans van de nog altijd razend populaire reeks 'Friends'.

Het voorbije jaar heeft Netflix een gigantisch bedrag van 100 miljoen dollar betaald om Friends op haar platform te kunnen houden. Deze deal geldt echter uitsluitend voor dit jaar. Met de lancering van de NBC's eigen streamingservice in 2020 lijkt het dus weinig waarschijnlijk dat gebruikers van Netflix volgend jaar de serie op dat platform nog zullen kunnen bekijken.

Bron: Cinemablend.com

Lees meer over: The Office, Friends, NBC, serie

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws