search
Nog veel onduidelijk over 'The Walking Dead' spin-off
Series / Nieuws

Nog veel onduidelijk over 'The Walking Dead' spin-off

Eerst moet er een goede reden gevonden worden voor de serie, volgens AMC studiohoofden.

In september 2013 werd een spin-off van de succesvolle AMC-serie The Walking Dead aangekondigd. Enige tijd zijn er al geruchten dat het een prequel zal worden. In een interview gingen twee uitvoerend producenten van AMC in op de spinoff. Die blijkt nog in een zeer vroeg ontwikkelingsstadium te verkeren. Er kan dus nog maar weinig definitiefs verteld worden.


"De serie is nog niet zover als Breaking Bad spin-off Better Call Saul," vertelde programming head Joel Stillerman. "Robert heeft nog flink wat dingen te doen. Hij schrijft elk nummer van de comics en is nog niet klaar met seizoen vier van The Walking Dead, waarmee hij zich actief bezig houdt, en bezig zal houden. De spin-off wordt pas net uitgedacht."

"Wat ik wel wil delen is een anekdote die Robert met ons deelde," vervolgde Stillerman zijn verhaal. "Hij heeft zo'n specifieke visie, die hij al vanaf het eerste nummer van de comics uit aan het werken is. Ik moedig iedereen die interesse heeft in de show, aan om te kijken naar de notitie die hij in het eerste nummer van de comic plaatste. Zijn redenen om het verhaal te vertellen waren zo duidelijk en zo krachtig, dat ze als een Poolster zijn voor de serie. We hebben al een aantal ideeën besproken, maar waar hij vooral naar zoekt is een idee dat net zo'n sterke motivatie geeft als bij The Walking Dead. Op dit moment voeren we vooral een filosofische discussie over waarom er nog een versie van de show zou moeten zijn. Als we dat eenmaal weten, gaan we het idee uitwerken."

Verder wil men vooral niet vergeten dat de oorspronkelijke serie de meeste aandacht verdient. "We willen iets vinden waar iedereen zich erg gemotiveerd door zal voelen, en wat een uniek project is naast de oorspronkelijke serie," voegde network chief Charlie Collier toe. "We nemen onze tijd, en gaan het goed doen."

Voorlopig staat de nog titelloze spin-off serie gepland voor 2015.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen