search
Is er een connectie tussen 'The Mandalorian' en 'Star Wars: The Rise of Skywalker'?
Series / Nieuws

Is er een connectie tussen 'The Mandalorian' en 'Star Wars: The Rise of Skywalker'?

Is er een connectie tussen beide Star Wars-producties?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Afgelopen woensdag was een dag vol met Star Wars! Niet alleen verscheen de film Star Wars: The Rise of Skywalker in de Nederlandse bioscoopzalen, ook de zevende aflevering van The Mandalorian debuteerde op Disney+. Velen vragen zich af of er een connectie is tussen beiden?

Uiteraard zijn er nu spoilers te lezen, dus haak af als je niets meer wilt weten. Uiteraard bevinden beide series zich in hetzelfde universum. The Mandalorian speelt zich echter zo'n 25 jaar af vóór Episode VII uit 2015.

Is er een connectie?
Het antwoord is simpel: nee, niet echt. De enige connectie die er is, is dat zowel in de film als de serie een nieuwe Force-kracht wordt onthuld. In The Rise of Skywalker heelt Rey haar tegenstander Kylo Ren. In The Mandalorian is het Baby Yoda / The Child die iemand heelt. Dit is een Force-kracht die nog niet was vertoond is in het live action-universum.

Lees ook: Disney hint naar afloop 'The Mandalorian'!

Meer connecties lijken er niet te zijn en dat is ergens ook maar goed ook. Aflevering acht van The Mandalorian verschijnt op 27 december en hopelijk biedt deze net als Episode IX de nodige antwoorden (let op: ook hier spoilers!).

Lees ook: Vermakelijk grapje over [...] in 'The Mandalorian'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen