search

Ons nieuws van vrijdag 27 december 2019

'Jon Favreau is als 'Star Wars'-bedenker George Lucas'
Series / Nieuws

'Jon Favreau is als 'Star Wars'-bedenker George Lucas'

Disney's CEO heeft veel vertrouwen in The Mandalorian-kopman.

De eerste live action Star Wars-serie The Mandalorian is een groot succes voor Disney+. Komende jaren kunnen we dus meer van dit soort series verwachten. Een van de belangrijkste namen achter The Mandalorian is Jon Favreau.

Volgens Bob Iger, CEO van The Walt Disney Company, is Favreau een goed verhalenverteller en kan dit goed combineren met innovatieve technologie, net als George Lucas. "Ik kan geen beter iemand bedenken die dat heeft gedaan dan George Lucas. Hij gebruikte de technologie om een beter verhaal te vertellen," aldus Iger tijdens The Star Wars Show. "En dat is wat we zagen in 1977, toen we de eerste Star Wars-film te zien kregen."

Net als Jon Favreau
Ook gaf Iger aan "veel vertrouwen" te hebben in Jon Favreau, die voor Disney al de Marvel-films Iron Man en Iron Man 2 en de sprookjesfilms The Jungle Book en The Lion King opleverde.

Lees ook: Is er een connectie tussen 'The Mandalorian' en 'Star Wars: The Rise of Skywalker'?

"We hebben veel vertrouwen in Jon. Zowel als verhalenverteller, maar ook als verhalenverteller zoals George dat deed," zei Iger. "We hebben dat gezien in Jungle Book, die ik op zoveel verschillende manieren fantastisch vond. Dat hebben we ook gezien in Lion King, wat op veel manieren een doorbraak was."

"En toen Jon het idee van een Star Wars-serie presenteerde, begrepen we meteen dat we niet alleen een geweldige verhalenverteller hadden. Maar ook dat hij een verhalenverteller zou zijn die onontgonnen terrein zou verkennen om via de technologie geweldige verhalen te kunnen vertellen die fris aanvoelen, belangrijk voelen, groots aanvoelen. En verhalen die mensen naar nieuwe plaatsen brengen en nieuwe ervaringen bieden. Zo was het voor ons een heel gemakkelijke beslissing," rondde Iger af.

Lees ook: Vermakelijk grapje over [...] in 'The Mandalorian'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Henry Cavill wilde veel meer magie in 'The Witcher'
Series / Nieuws

Henry Cavill wilde veel meer magie in 'The Witcher'

Netflix heeft een gave hit in handen!

Acteur Henry Cavill had graag gezien dat er veel meer magie zat in Netflix-serie The Witcher. Althans, magie gebruikt door zijn personage in de serie, Geralt of Rivia. In de boeken waar de serie op gebaseerd is gebeurt dat namelijk een heel stuk meer.

In de boeken maken Witchers gebruik van Signs, een vrij toegankelijke en eenvoudige manier van magie bedrijven. Die Signs leiden tot bepaalde effecten; zo kunnen ze mensen wegduwen. "Ik heb er heel erg op gehamerd dat we er zoveel mogelijk gebruik van zouden maken, want voor mij is het belangrijk dat het publiek weet dat hij bepaalde dingen kan," begon Cavill tijdens een interview met het Britse blad GQ. "Ik vond het heel belangrijk, omdat het echt onderdeel is van The Witcher."

Lees ook: Schrijver 'The Witcher'-boeken is erg blij met de serie van Netflix

Zeven seizoenen?
De serie van Netflix is gebaseerd op een Poolse boekenreeks en volgt monsterjager Geralt of Rivia. Hem zien we in een steeds gevaarlijker wordend Continent strijden tegen mensen, draken en andere mythische wezens. Een zware en moeilijke strijd die complexer wordt met de komst van tovenares Yennefer en de jonge prinses Ciri.

Lees ook: 'The Witcher'-showrunner wil doorgaan tot seizoen 7

Wat showrunner Lauren Schmidt Hissrich betreft, kan de serie zo nog zeven seizoenen doorgaan. Of dat gebeurt gaan we vanzelf merken. In elk geval komt er een tweede aan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Doctor Doom via een Disney+ serie naar het MCU?
Series / Nieuws

Doctor Doom via een Disney+ serie naar het MCU?

Een nieuw gerucht!

We gaan Marvel-schurk Dr. Doom mogelijk veel eerder zien dan we tot nu toe hadden verwacht. Het personage schijnt zijn debuut straks te maken in de serie WandaVision, die speciaal voor streamingdienst Disney+ gemaakt wordt. De schurk zou naar het schijnt een grote rol krijgen in de toekomst van het Marvel Cinematic Universe.

Actrice Sheila Knox, die gecast schijnt te zijn in de serie, stelde volgens ComicBook dat ze haar vakantie flink in heeft moeten korten wegens haar casting in de serie WandaVision. In diezelfde tweet schrijft ze iets interessants: "Doomstadt! In Helen!" Dat verwijst volgens ComicBook naar de fictieve geboortestad van Dr. Doom, Helen in Georgia. Dat is een klein stadje dat een perfecte setting kan zijn voor dit soort serie.

Lees ook: 'Als je het MCU nog wil kunnen volgen is een Disney+ abonnement wel een vereiste'

Aparte serie
De serie rond Wanda Maximoff en Vision belooft heel apart te worden. Hij zet onder meer de gebeurtenissen van de film Doctor Strange op en is verbonden aan meer thema's in het MCU. De show schijnt verder deels opgenomen te worden voor een studiopubliek, als een klassieke sitcom. En deels als een gewone knalharde en actievolle Marvel-film.

Lees ook: Apart: 'WandaVision' opgenomen voor een live publiek

Die combinatie maakt het een interessant geheel, waarbij het even afwachten wordt hoe het er dan precies uit komt te zien, of hoe het precies eindigt. In 2021 te zien!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher'-showrunner wil doorgaan tot seizoen 7
Series / Nieuws

'The Witcher'-showrunner wil doorgaan tot seizoen 7

De serie kan nog wel een tijdje doorgaan!

Netflix heeft met serie The Witcher een flink succes in handen. Okay, critici zijn er niet dol op, maar fans zijn helemaal weg van de fantasyserie. En dus kunnen we rustig speculeren over de toekomst. Alhoewel, wij, ook showrunner Lauren Schmidt Hissrich loopt graag op de zaken vooruit.

Hissrich gelooft namelijk in het potentieel van de serie en plant ver vooruit. Nu Netflix al een tweede seizoen heeft besteld, denkt Hissrich alvast aan de nog verdere toekomst. Zo ver, dat ze het al heeft over het zevende seizoen, want tot die tijd weet ze welk verhaal ze wil vertellen.

Lees ook: Schrijver 'The Witcher'-boeken is erg blij met de serie van Netflix

Zeven seizoenen
Hissrich sprak met de site GamesRadar over de toekomst van haar serie. "Het stomste dat we zouden kunnen doen, is al onze energie richten op het eerste seizoen en niet nadenken over wat de toekomst hen zou kunnen brengen," vertelde ze heel stellig. En dus wordt er ver vooruit gedacht.

Lees ook: Tweede seizoen Netflix-hit 'The Witcher' krijgt veel meer focus

Zo weten we dat het tweede seizoen de hoofdpersonen meer bij elkaar brengt en dat we mentorfiguur Vesemir gaan ontmoeten. Hij is de mentor van Geralt, die we natuurlijk volgen in de show.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Frank Underwood (Kevin Spacey ) komt opnieuw met een mesjogge Kerstgroet
Series / Celebrity

Frank Underwood (Kevin Spacey ) komt opnieuw met een mesjogge Kerstgroet

Kevin Spacey doet het weer.

Vorig jaar bracht acteur Kevin Spacey een vrij bizarre kerstgroet. Hij deed dat als Frank Underwood, het personage van Netflix-serie House of Cards. En hoewel die video niet heel goed viel, doet de acteur het dit jaar nog eens.

Spacey begint met de vraag of we gedacht hadden dat hij "de kans voorbij zou laten gaan om jullie een prettig kerstfeest te wensen?" De acteur zit voor een open haard en kijkt ons aan terwijl hij vertelt een goed jaar gehad te hebben. Hij is dankbaar dat hij gezond is en roept mensen op om vooral goed voor elkaar te zijn.



Flink in opspraak
Kevin Spacey kwam in 2017 flink in opspraak. Hij werd door acteur Anthony Rapp ervan beschuldigd hem aangerand te hebben, terwijl Rapp pas 14 jaar oud was. Spacey bood daar zijn verontschuldigingen voor aan en kreeg meet beschuldigingen aan zijn broek. Een deel daarvan is ondertussen nep gebleken en teruggetrokken, maar de reputatie van de acteur hoe dan ook onherstelbaar besmeurd.

In zijn boodschap roept de acteur dan ook op om rustiger te zijn en minder snel tot de aanval over te gaan. Hij vraagt mensen vooral om vriendelijker te zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Een van de best ontvangen en meest indrukwekkende films van 2024 staat nu op Disney+

Bekijk alle artikelen