Showrunner reageert op kritiek 'The Witcher'

Showrunner reageert op kritiek 'The Witcher'

Eindelijk meer duidelijkheid over bepaalde keuzes.

Jim Pedd, 1 januari 2020 15:31

Zoals bij elke verfilming, weet ook The Witcher van Netflix de nodige kritiek te oogsten bij fans. Het is een verfilming van de boeken van Andrzej Sapkowski, met behoorlijk wat andere manieren om de verhalen van Geralt of Rivia, Yennefer en Ciri te combineren.
Veel van de serie komt linea recta uit de boeken, maar showrunner Lauren Schmidt Hissrich heeft wel hier en daar vrijheden genomen. Op sociale media ging ze in op de kritieken van fans, die in sommige gevallen ook niet blij zijn met de serie. Zo vinden ze dat Brokilon beter behandeld had kunnen worden.

Lees ook: De verwarrende tijdlijn van 'The Witcher' ontrafeld!

Snellere introductie
Het commentaar is vooral dat de verhalen van de boeken The Last Wish en Sword of Destiny iets te veel aan elkaar gelinkt zijn, waardoor bepaalde diepgang mist. Maar dat was nodig, zodat de twee personages elkaar konden ontmoeten dit seizoen. Anders had het verhaal van Ciri pas in het tweede seizoen verteld kunnen worden.

Lees ook: Zeer grove fout 'The Witcher' net op tijd ontdekt

Dat kon dan weer niet, aangezien ze zo belangrijk is voor het verhaal. Kortom: het kon niet anders. Lees hieronder de volledige uitleg!
<

Lees meer over: The Witcher, Netflix, Lauren Schmidt Hissrich

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws