search
Waarom stopte Picard bij Starfleet?
Series / Nieuws

Waarom stopte Picard bij Starfleet?

Langzaamaan vormt zich een beeld.

De Short Trek Children of Mars laat zien waarom Jean-Luc Picard nou eigenlijk stopte bij het ooit door hem zo geliefde Starfleet. De special draait om twee jonge meisjes die op Aarde wonen en wier ouders werken op de Utopia Planetia dokken bij Mars.

De scheepsmakerijen zijn druk in de weer om schepen te bouwen die moeten helpen een evacuatievloot te maken voor Romulus. De thuisplaneet van de Romulans wordt namelijk bedreigd door een supernova die de hele planeet zal verwoesten. Maar het ondekbare gebeurt: een aanval op de scheepsmakerijen, waarbij duizenden levens en dus ook die van de ouders van de meisjes verloren gaan.

Lees ook: Veel oude bekenden in promo 'Star Trek: Picard'!

En Picard dan?
Picard heeft niet direct iets te maken met deze aanslag, maar moet wel met de gevolgen omgaan. Veel Romulans denken namelijk dat Starfleet een invasiekracht opbouwt om de Romulans aan te vallen en er dus helemaal niet op uit is om hen te helpen. 

Lees ook: Data terug in promo 'Star Trek: Picard'!

Voor Picard, die zich aan de frontlinie bevindt en onderhandelingen met de Romulans moet voeren, vormt het een moment van desillusie. Hij heeft nachtmerries door de aanslagen en de gruwelijke gebeurtenissen. Dat heeft hem dus over het randje geduwd en hem zijn vertrouwen doen verliezen.

Aanbevolen artikelen