search
Nieuwe streamingdienst gaat van start met gigantisch budget
Series / Streaming-diensten

Nieuwe streamingdienst gaat van start met gigantisch budget

De streamingdienst gaat alleen maar korte filmpjes aanbieden op haar platform...

Het jaar 2019 bracht enkele nieuwe streamingdiensten met zich mee. Disney+ en Apple TV werden na lang wachten gelanceerd en konden meteen rekenen op heel wat interesse. Ook dit jaar komen er weer enkele nieuwe streamingdiensten bij op de markt. Eén van deze namen, Quibi belooft in alle opzichten heel bijzonder te worden.

In eerste instantie zijn er de personen die verantwoordelijk zijn voor de komst van Quibi. Achter de streamingdienst schuilen dan ook ronkende namen zoals Jeffrey Katzenberg evenals Meg Whitman. Voor zij die het niet mochten weten, Katzenberg is de oprichter van de animatiestudio 'DreamWorks'. Whitman is op haar beurt de voormalige topvrouw van het waardevolle computerconcern HP.

Dat Quibi helemaal anders belooft te worden dan de andere streamingdiensten die op de markt zijn terug te vinden blijkt ook uit het feit dat ze alleen maar korte filmpjes zal lanceren. De filmpjes zullen allemaal worden geproduceerd in ware Hollywoodkwaliteit, maar zullen nooit langer duren dan 10 minuten. Een gewaagde keuze, maar heel wat partijen blijken er toch wel brood in te zien... en dat is nog zacht uitgedrukt.

Met of zonder reclame
Heel erg veel is er op moment van schrijven nog niet bekend over Quibi. Wel werd eerder reeds aangegeven hoeveel een abonnement moet gaan kosten. Voor een abonnement zonder reclame betaalt de consument straks 7,99 dollar per maand. Voor een abonnement met reclame liggen de kosten op 4,99 dollar per maand. Eerder raakte ook bekend dat Quibi een overeenkomst heeft afgesloten met T-Mobile. Zij gaat de nieuwe streamingdienst gratis aanbieden bij een abonnement.

In eerste instantie slaagde Quibi er reeds in om zomaar even 1 miljard dollar binnen te halen. Het ging hiervoor te rade bij verschillende investeerders waaronder Walt Disney. Nu is daar nog eens 400 miljoen dollar bijgekomen. In de komende maanden hoopt het bedrijf achter Quibi uit te komen op een totaal beschikbaar kapitaal van 1,5 miljard dollar. De nieuwe streamingdienst zal in april van dit jaar worden gelanceerd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen