Kijkcijfers BBC-serie 'Doctor Who' ingestort: serie in gevaar?

BBC-serie Doctor Who levert enorm veel kijkers in

De serie bevindt zich in gevaarlijk terrein.

Jim Pedd, 11 januari 2020 om 15:43

Alhoewel het vorige seizoen van Doctor Who goed ontvangen werd, trokken de kijkers langzaam weg. Dit nieuwe seizoen geldt dat ook voor de BBC-serie. Spyfall was een tweedelige aflevering en maakte daar gretig gebruik van. We kregen een grote twist te zien en organisaties als UNIT en Torchwood verdwenen uit de franchise. De ontvangst was ook positief. Maar wederom verdwijnen de kijkers.
De tweede aflevering van dit nieuwe seizoen trok 4,6 miljoen kijkers. Dat is 300.000 kijkers minde rdan het eerste deel, dat er 4,9 miljoen trok. Daarmee is het huidige gemiddelde van dit seizoen 4,78 miljoen kijkers. Dit tweede jaar onder showrunner Chris Chibnall is daarmee het tweede slechtste jaar uit de 57-jarige geschiedenis van Doctor Who. De eerste plek behoort toe aan de tijd onder de zevende Doctor in 1989, toen er gemiddeld 4,15 miljoen mensen afstemden op de BBC.

Lees ook: 'Doctor Who' krijgt wel heel schokkende twist

Gevaarlijke tijden?
Daarmee lijken gevaarlijke tijden aangebroken voor de serie. Het debuut van actrice Jodie Whittaker als de nieuwe Doctor werd nog erg goed bekeken met 10,96 miljoen kijkers. Maar sindsdien is het aantal kijkers flink gedaald. Dat is pijnlijk, want de eerste seizoenen werden gemiddeld 7 tot 8 miljoen keer per aflevering bekeken.

Lees ook: Boosheid over einde Christmas Specials 'Doctor Who'

Onder de twaalfde Doctor was het gemiddelde nog 5,45 miljoen en nu is het dus nog meer gedaald. Een van de redenen kan liggen in het feit dat de serie nu erg lang van de buis was en mensen er daardoor minder mee bezig zijn.

Bron: CBN

Lees meer over: Doctor Who, BBC, Jodie Whitaker, Chris Chibnall

Informatie over de serie: Doctor Who

Populair nieuws