Nederlandse kijkers verdeeld over Netflix-original 'Ares'

Nederlandse kijkers verdeeld over 'Ares'

De buitenlandse pers is bijzonder lovend. In Nederland lijken de reacties toch een stuk gemengder te zijn...

Geoffrey Ketels, 19 januari 2020 om 13:20

De eerste Nederlandse Netflix-original is met Ares een feit. De reeks werd meteen in 190 verschillende landen gelanceerd. Buitenlandse kijkers lijken erg positief te zijn, maar in Nederland zijn de reacties verdeeld.
Aan de andere kant van de oceaan blijkt men erg tevreden over de kwaliteit van Ares. De Canadese website 'The Cinemaholic' beschrijft de reeks dan ook als een perfecte combinatie van mysterie en horror. Bij het Amerikaanse 'Decider' prijst men vooral de acteerprestaties van de cast. Ook in andere landen dichter bij huis waaronder Duitsland is men erg te spreken over de eerste Nederlandse Netflix-original.

Lees ook: Nieuw op Netflix: 'Ares' de eerste Nederlandse Netflix Original!

Verdeeld
Een rondvraag op Twitter heeft echter duidelijk gemaakt dat Nederlandse kijkers heel wat verdeelder zijn over de reeks. Daar waar menig aantal Nederlanders wel degelijk zeer te spreken zijn over de serie vallen er ook heel wat andere reacties te noteren. Zo valt het woord "tegenvaller" wellicht net wat meer dan men in eerste instantie had verwacht.

Ares is een psychologische horrorserie welke het verhaal vertelt van de beste vrienden Rosa en Jacob. Zij worden uitgenodigd om deel te gaan uitmaken van een geheime studentengenootschap in hartje Amsterdam. Wanneer ze daarop besluiten in te gaan geven ze zich volledig over aan een wereld die zich kenmerkt door rijkdom en macht. De plaats waar de studentengenootschap is gevestigd kenmerkt zich echter door heel wat demonische geheimen uit het Nederlandse verleden. Uiteindelijk moeten alle leden van de studentengenootschap een gruwelijke prijs betalen voor hun deelname.

Klinkt bovenstaande voor jou toch best wel interessant? Zak dan lekker onderuit in de zetel en geniet van Ares op Netflix!

Lees meer over: Ares, serie, Netflix

Populair nieuws