search

Ons nieuws van zondag 19 januari 2020

Waarom Merle dood moest in 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Waarom Merle dood moest in 'The Walking Dead'

Michael Rooker geeft tekst en uitleg over waarom zijn personage dood moest in The Walking Dead.

In het eerste seizoen van The Walking Dead heeft acteur Michael Rooker een belangrijke rol als de broer van het personage Daryl Dixon, nog altijd gespeeld door Norman Reedus. Nu laat Rooker weten waarom zijn personage Merle dood moest in de succesvolle zombieserie.

Tijdens Wales Comic Con was Rooker aanwezig en daar werd hem gevraagd wat hij gaver vond om aan te werken; de Marvel-films Guardians of the Galaxy of de AMC-serie The Walking Dead.

"Ik heb geen voorkeur. Ik verdiende meer aan Guardians," zei Rooker over de film waarin het het reeds gedode personage Yondu speelde. "Walking Dead was goedkoop. AMC was erg goedkoop," waarna de acteur lachend toevoegde, "Dat is waarschijnlijk de reden waarom ze met vermoordden. Aangezien ze wisten dat ik het volgende seizoen meer zou kosten."

Lees ook: 'The Walking Dead: World Beyond' verschijnt dit jaar maar met slechts 2 seizoenen!

En dat de serie goedkoper werd, is al bekend. Het tweede seizoen kreeg 25 procent minder budget per aflevering. In het begin zou AMC ook weinig heil hebben gezien in de comic-verfilming die ondertussen bestaat uit twee series, met een nieuwe serie en filmtrilogie op komst.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nederlandse kijkers verdeeld over Netflix-original 'Ares'
Series / Nieuws

Nederlandse kijkers verdeeld over Netflix-original 'Ares'

De buitenlandse pers is bijzonder lovend. In Nederland lijken de reacties toch een stuk gemengder te zijn...

De eerste Nederlandse Netflix-original is met Ares een feit. De reeks werd meteen in 190 verschillende landen gelanceerd. Buitenlandse kijkers lijken erg positief te zijn, maar in Nederland zijn de reacties verdeeld.

Aan de andere kant van de oceaan blijkt men erg tevreden over de kwaliteit van Ares. De Canadese website 'The Cinemaholic' beschrijft de reeks dan ook als een perfecte combinatie van mysterie en horror. Bij het Amerikaanse 'Decider' prijst men vooral de acteerprestaties van de cast. Ook in andere landen dichter bij huis waaronder Duitsland is men erg te spreken over de eerste Nederlandse Netflix-original.

Lees ook: Nieuw op Netflix: 'Ares' de eerste Nederlandse Netflix Original!

Verdeeld
Een rondvraag op Twitter heeft echter duidelijk gemaakt dat Nederlandse kijkers heel wat verdeelder zijn over de reeks. Daar waar menig aantal Nederlanders wel degelijk zeer te spreken zijn over de serie vallen er ook heel wat andere reacties te noteren. Zo valt het woord "tegenvaller" wellicht net wat meer dan men in eerste instantie had verwacht.

Ares is een psychologische horrorserie welke het verhaal vertelt van de beste vrienden Rosa en Jacob. Zij worden uitgenodigd om deel te gaan uitmaken van een geheime studentengenootschap in hartje Amsterdam. Wanneer ze daarop besluiten in te gaan geven ze zich volledig over aan een wereld die zich kenmerkt door rijkdom en macht. De plaats waar de studentengenootschap is gevestigd kenmerkt zich echter door heel wat demonische geheimen uit het Nederlandse verleden. Uiteindelijk moeten alle leden van de studentengenootschap een gruwelijke prijs betalen voor hun deelname.

Klinkt bovenstaande voor jou toch best wel interessant? Zak dan lekker onderuit in de zetel en geniet van Ares op Netflix!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mysterieuze foto vanaf set 'The Falcon and The Winter Soldier'
Series / Nieuws

Mysterieuze foto vanaf set 'The Falcon and The Winter Soldier'

Disney+ serie komt met eerste officiële beeld: Bucky van Sebastian Stan!

In een moordend tempo stampen Disney+ en Marvel Studios een flinke reeks tv-series uit de grond die zich afspelen in het Marvel-filmuniversum. In de eerste keren Anthony Mackie's Sam Wilson a.k.a. Falcon en Sebastian Stans Bucky a.k.a. The Winter Soldier terug de titelrollen.

Hieronder zie je een vermoedelijk eerste officiële foto vanaf de set van de Marvel-serie The Falcon and the Winter Soldier. Op de foto zie je Bucky van Sebastian Stan en hij lijkt helemaal klaar voor de strijd, die waarschijnlijk in augustus 2020 start op Disney+. Maar waar is hij?

Lees ook: Tegenslag voor Marvels 'The Falcon and the Winter Soldier'

Bekijk op instagram


Lees ook: Eerste poster Marvels 'The Falcon and the Winter Soldier'!

In de serie nemen de twee co-Avengers het op tegen de slechterik Baron Helmut Zemo van acteur Daniel Brühl. Hem zagen we al in Captain America: Civil War uit 2016. Hij wilde zichzelf toen van het leven beroven, maar dit werd verhinderd door Black Panther. Hij draagt hem over aan de autoriteiten.

Ook WandaVision in 2020
The Falcon and the Winter Soldier is één van de twee Marvel-series die in 2020 op Disney+ verschijnt. De andere is WandaVision.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Openingsscène 'Sex Education' schokt kijkers
Series / Nieuws

Openingsscène 'Sex Education' schokt kijkers

Nieuwe seizoen veel besproken online: Otis weet de kijkers te schokken.

Sinds een paar dagen staat op Netflix het tweede seizoen van de komedieserie Sex Education online en de openingsscène van de eerste aflevering zorgt voor nogal wat opwinding, aangezien het personage Otis klaarblijkelijk nogal van masturberen houdt, of beter gezegd: hij moet het wel.

De serie Sex Education draait om Otis Milburn, gespeeld door Asa Butterfield. Hij is de zoon van een sekstherapeute en ondanks zijn eigen seksuele onervarenheid weet hij een klasgenoot te helpen met een seksprobleem.

Lees ook: Nieuw op Netflix: 'Sex Education' seizoen 2

Veel opschudding
Op Twitter hebben nu heel wat mensen zich uitgesproken over de ongemakkelijke openingsscène waarin Otis in allerlei situaties moet masturberen. In het bos, in de bioscoop, onder de douche... Bij het zien van (beelden van) vrouwen moet hij gelijk aan de slag.

Lees hieronder een flinke reeks reacties van de kijkers die de scène niet alleen ongemakkelijk vinden, maar ze hebben het ook te doen met de bezige Otis.



Lees ook: Trailer voor Netflix-hit 'Sex Education' seizoen 2
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
NPO start experiment voor samenwerking met Netflix en Disney+
Series / Nieuws

NPO start experiment voor samenwerking met Netflix en Disney+

De NPO wil vijf verschillende projecten produceren in samenwerking met grote (buitenlandse) streamingdiensten.

De Nederlandse Publieke Omroep heeft een wel erg opvallende uitspraak gedaan. Het wil bij wijze van experiment namelijk de komende jaren een samenwerkingsverband voor vijf producties aangaan met aanbieders van streamingdiensten. Onder meer Netflix en Disney+ worden genoemd.

Het experiment moet NPO een duidelijk beeld geven van de voordelen die zijn verbonden aan samenwerkingsverbanden met grote streamingdiensten. Dit viel af te leiden uit de nieuwjaarstoespraak welke werd gehouden door de directeur van de NPO, namelijk Shula Rijxman. Daarnaast zou het experiment er eveneens voor moeten zorgen dat er meer budget komt voor Nederlandse producties. Ook de zichtbaarheid van Nederlandse series in andere landen zou op deze manier een duwtje in de rug moeten krijgen.

Eerste samenwerking
Het is de eerste keer dat de NPO een samenwerkingsverband aan zal gaan met streamingdiensten voor wat het ontwikkelen van series betreft. De publieke omroep dient daarbij de nodige voorzichtigheid aan de dag te leggen, aldus de directeur. Niet alleen de procedure voor aanmelding, maar ook de voorwaarden die betrekking hebben tot bijvoorbeeld de financiering evenals de exclusiviteit en de uitzendrechten mogen immers de publieke taak van de NPO niet ondermijnen.

Op moment van schrijven zijn er nog geen concrete overeenkomsten afgesloten. Rijxman heeft echter laten optekenen dat elke organisatie welke over diens eigen streamingplatform beschikt zich mag melden bij de NPO. Niet alleen de Nederlandse streamingdienst Videoland werd genoemd, daarnaast vielen ook de namen van enkele grote internationale streamingdiensten. Denk hierbij niet alleen aan de reeds eerder vernoemde diensten Netflix en Disney+, maar ook aan bijvoorbeeld Amazon Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
George Lucas in beeld voor 'The Mandalorian'?
Series / Nieuws

George Lucas in beeld voor 'The Mandalorian'?

Gaat George Lucas een aflevering van The Mandalorian regisseren? Dat zou wel gaaf zijn!

Afgelopen jaar was The Mandalorian een doorslaand succes voor Disney+ en het lijkt er zelfs op dat velen de serie beter vinden dan de film Star Wars: The Rise of Skywalker. De bedenker van de franchise, George Lucas, is nu mogelijk in beeld om iets met The Mandalorian seizoen twee te gaan doen.

Er verschenen reeds foto's van Lucas die de set van The Mandalorian bezoekt. Tijdens dat bezoek ging hij ook op de foto met Baby Yoda a.k.a. The Child. Check de foto hieronder - recent gedeeld door Jon Favreau - en lees daarna verder over zij mogelijk betrokkenheid bij seizoen twee.

Bekijk op instagram


Lees ook: Baby Yoda uit 'The Mandalorian' kostte miljoenen om te maken

Regie van een aflevering?
Lucas heeft altijd aangegeven dat hij het geweldig vindt om films te regisseren. Hij regisseerde echter maar vier van de zes Star Wars-film uit de originele trilogie en de vervolgtrilogie. Veel fans denken nu dat Lucas zomaar zou kunnen terugkeren in de regiestoel voor een aflevering van The Mandalorian. En dat zou helemaal geen verkeerde zet zijn.

Recent vergelijk Disney-baas Mandalorian showrunner Favreau nog met George Lucas wat erop wijst dat de relatie met Lucas goed is. The Mandalorian seizoen twee verschijnt dit najaar.

Lees ook: Funko komt met heel veel 'Madalorian'-uitgaven; waaronder Baby Yoda!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Quentin Tarantino gaat een serie maken!
Series / Nieuws

Quentin Tarantino gaat een serie maken!

En deze gaat draaien om Jack Cahill en mogelijk met een rol voor Leonardo DiCaprio.

Jack Cahill krijgt een serie. Het personage speelde een rol in de film Once Upon a Time in Hollywood van Quentin Tarantino. Cahill werd gespeeld door het personage van Rick Dalton, die daarmee een hoogtepunt bereikt had in zijn carrière als filmster. Nu wordt de nepserie rond Cahill werkelijkheid.

Tarantino laat aan Deadline weten dat hij een serie gaat maken. "Als het aankomt op de Bounty Law-serie, die wil ik heel graag maken, maar dat kost me ongeveer anderhalf jaar. Ik schreef vijf afleveringen van een half uur. Die ga ik maken en allemaal ook regisseren."

Jack Cahill
De serie volgt Jack Cahill die door het oude Wilde Westen reist, op zoek naar premies om te verzamelen. In de film Once Upon a Time in Hollywood is deze serie het hoogtepunt van de carrière van acteur Rick Dalton, voordat hij langzaamaan verzakt in een carrière die behoorlijk richting middelmatigheid gaat.

Of Leonardo DiCaprio wederom Cahill speelt en Brad Pitt zijn stuntman Cliff Booth is, weten we nog niet.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Doctor Who' verliest enorm veel kijkers
Series / Nieuws

'Doctor Who' verliest enorm veel kijkers

Dit is mogelijk het slechtst bekeken seizoen van de BBC-serie tot nu toe.

Het lijkt erop dat BBC-serie Doctor Who langzaamaan kijkers aan het verliezen is. Dit nieuwe seizoen, reeks 12 van de revival, levert namelijk weer flink wat kijkers in met de derde aflevering. Sterker nog, er zijn minder kijkers dan in de hele vijftigjarige geschiedenis van de franchise.

Dit nieuwe seizoen begon met in totaal 4,96 miljoen kijkers voor de première van het twaalfde seizoen. Het tweede deel van Spyfall verloor vervolgens nog eens 300.000 kijkers, waarmee er nog maar 4,6 miljoen over waren. Maar de derde aflevering doet het nog minder goed, met 4,19 miljoen kijkers. Daarmee gaat dit seizoen richting het slechtst bekeken seizoen tot nu toe.

Lees ook: Kijkcijfers BBC-serie 'Doctor Who' ingestort: serie in gevaar?

Doctor Who
De serie bestaat al meer dan vijftig jaar en draait om Doctor Who, een Time Lord die door het hele universum reist, op zoek naar mensen om te helpen. Voor het eerst in vijftig jaar wordt de Time Lord gespeeld door een vrouw, Jodie Whittaker. Zij is nu toe aan haar tweede seizoen, dat wel goed ontvangen wordt, maar dus niet goed bekeken.

Lees ook: Alle slechte recensies boeien showrunner 'Doctor Who' niet
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
AMC werkt aan derde seizoen 'The Terror'
Series / Nieuws

AMC werkt aan derde seizoen 'The Terror'

AMC kan naast de #WalkingDead-series wel wat nieuwe hits gebruiken. #TheTerror leek zo'n nieuwe hit te zijn, maar het tweede seizoen stelde teleur.

AMC werkt momenteel aan ideeën die als basis kunnen dienen voor een derde seizoen van de historische horror anthology-serie The Terror

Lees ook: Eerste trailer horror-anthology-serie 'The Terror: Infamy' seizoen 2

Het netwerk heeft inmiddels een aantal concepten voor het nieuwe seizoen ontvangen van productiemaatschappij Scott Free en overweegt nu welke hiervan gebruikt zal worden voor een reeks nieuwe afleveringen.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen
Het eerste seizoen van [i]The Terror was gebaseerd op het gelijknamige boek van Dan Simmons en werd uitgezonden in 2018. In dit eerste seizoen zagen we hoe een Victoriaans schip kwam vast te zitten op Antarctica. Het tweede seizoen hing op zijn beurt over een Japans gevangenenkamp waar een boosaardige entiteit huishoudt.

Het tweede seizoen was helaas niet zo'n groot succes als de eerste reeks, maar dat weerhoudt AMC er niet van het opnieuw te proberen. Er is overigens nog niks aangekondigd over wanneer we het derde seizoen precies kunnen verwachten.

Lees ook: Premièredatum en eerste foto's 'The Terror' seizoen 2 onthuld
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Better Call Saul' krijgt zesde en laatste seizoen!
Series / Nieuws

'Better Call Saul' krijgt zesde en laatste seizoen!

De serie rond Jimmy McGill eindigt na nog één laatste seizoen.

De serie Better Call Saul begint volgende maand aan zijn vijfde seizoen. AMC en Sony hebben nu alvast laten weten dat er ook een zesde seizoen komt. Dat is in 2021 te zien en krijgt dertien afleveringen (meer dan de tien van andere seizoenen. Daarmee rondt de serie ook meteen af.

Better Call Saul heeft dan straks, als de serie voorbij is, 63 afleveringen gekregen. Dat is er één meer dan Breaking Bad, waar deze op gebaseerd is. "Vanaf dag één met Better Call Saul, hoopte ik al dat we het hele verhaal van deze gecompliceerde en gecompromitteerde held, Jimmy McGill, zouden kunnen vertellen. Nu laten AMC en Sony deze droom werkelijkheid worden," aldus producent en showrunner Peter Gould.

Lees ook: Vijfde seizoen 'Better Call Saul' staat binnenkort op Netflix!

Iconische serie
Better Call Saul dient als prequel op een van de meest gevierde series van de afgelopen jaren. Breaking Bad toonde hoe Walter White, een scheikundeleraar, verviel in de criminaliteit en uiteindelijk drugs ging maken en daarmee groot succes boekte. Hij kreeg later de hulp van advocaat Saul Goodman en deze serie laat zien hoe Saul ooit begon.

Lees ook: Zien we Aaron Paul terug als Jesse in 'Better Call Saul'?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bizarre geruchten rond 'Obi-Wan Kenobi'-serie
Series / Nieuws

Bizarre geruchten rond 'Obi-Wan Kenobi'-serie

De serie gaat er gewoon komen, vertrouw ons maar hierover!

Er is weer een bizar gerucht dat rond gaat. De serie die Disney en Lucasfilm nog groots aankondigden rond Obi-Wan Kenobi, wederom gespeeld door Ewan McGregor, zou geannuleerd zijn. Nieuws dat zeer waarschijnlijk niet klopt.

Er zijn weinig details over de serie rond Obi-Wan Kenobi. De afgelopen dagen kwamen er mogelijk daardoor ineens geruchten rond het annuleren van de serie. Disney en Lucasfilm zouden om onbekende reden besloten hebben de serie niet voort te zetten.

Lees ook: Obi-Wan serie zoekt jonge Luke Skywalker

Wat gaat er mis?
Eerder deze week hoorden we opmerkelijk genoeg nog dat de serie rond Hawkeye van Marvel en Disney gestopt zou zijn. Ook dat nieuws bleek niet te kloppen; de serie komt er gewoon. Wat Obi-Wan betreft, weten we gewoon nog erg weinig en vinden er dus relatief weinig ontwikkelingen plaats. Dat geeft sites als FandomWire ruimte om geruchten de wereld in te helpen, precies zoals nu is gebeurd.

Lees ook: Opnames volgende 'Star Wars'-serie starten al vrij snel

De kans is groot dat de serie er gewoon gaat komen. McGregor is al jaren verbonden aan het project en wil dolgraag terugkeren. Ook was de serie The Mandalorian een gigantisch succes voor Disney+. De kans is groot dat een andere serie rond een nog bekender personage nog succesvoller wordt. Waarom zou men dan cancellen?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.