Auch! Apple koopt een van de belangrijkste mensen van Netflix weg

Apple aan de haal met top ingenieur van Netflix

Een top ingenieur maakt de overstap van Netflix naar Apple TV...

Geoffrey Ketels, 31 januari 2020 om 07:57

Apple heeft haar technisch team versterkt met een opvallende naam. Het heeft namelijk de top ingenieur Ruslan Meshenberg aan boord gehaald. Waarom dit zo'n opvallende naam is? Omdat Meshenberg jarenlang één van de belangrijkste ingenieurs was bij streamingdienst Netflix.
Eén van de belangrijkste prioriteiten voor Apple ligt bij het vergroten van haar content aanbod. Dit gezegd zijnde wordt er ook achter de schermen stevig verder gebouwd aan de streamingdienst. Zo heeft Apple danig geïnvesteerd in het uitbreiden van haar technisch team. Dit niet in het minst door het aantrekken van Meshenberg, sinds jaar en dag één van de belangrijkste technische medewerkers van streamingdienst Netflix.

Belangrijke aanwinst
Voor Apple is het aantrekken van Meshenberg ongetwijfeld een belangrijke stap in de juiste richting. Meshenberg stond namelijk door de jaren heen mee aan de wieg van enkele belangrijke innovaties bij Netflix. Verschillende van deze innovaties zijn van cruciaal belang gebleken voor het verbeteren van de kijkervaring van Netflix-gebruikers.

Het is nog niet bekend wie Meshenberg bij Netflix zal vervangen.

Lees meer over: Apple TV, Netflix, Apple, streamingdienst, streamingdiensten

Populair nieuws