search
Showrunner: "The Witcher' had méér naakte vrouwen moeten hebben"
Series / Nieuws

Showrunner: "The Witcher' had méér naakte vrouwen moeten hebben"

Ze wuift de kritiek dat er teveel vrouwelijk naakt in de reeks te zien is dan ook gewoon weg...

The Witcher is ongetwijfeld één van de meest succesvolle series van de voorbije jaren. Over het algemeen kreeg de serie dan ook erg veel lof, al was er ook een punt van kritiek. Heel wat kijkers stoorden zich aan het feit dat er zoveel vrouwelijk naakt in de reeks te zien was. Nu heeft de showrunner van de serie Lauren Hissrich daar op gereageerd.

Een aantal wat mindere reviews daar gelaten viel The Witcher meteen uitstekend in de smaak bij de grote massa. Netflix zelf heeft inmiddels bekend gemaakt dat de reeks zorgde voor de beste premièredag ooit. Inmiddels zouden dan ook volgens de streamingdienst maar liefst meer dan 67 miljoen accounts de reeks hebben bekeken. Toch kreeg Lauren Hissrich naast de lovende reacties ook kritiek te verduren. Waarom loopt Anya Chalotra, welke in de reeks in de huid kruipt van 'Yennefer' bijvoorbeeld zo vaak naakt rond? Volgens velen is dit helemaal niet noodzakelijk voor de verhaallijn.

Lees ook: Liegt Netflix over indrukwekkende kijkcijfers 'The Witcher'?

Nog meer vrouwelijk naakt
Hissrich reageerde op de kritiek door te stellen dat ze het probleem niet ziet. Sterker nog, de showrunner gaf aan dat ze net bepaalde scènes hebben geschrapt omdat er anders nog meer naakt in de reeks te zien zou zijn:

"Vooral in de laatste afleveringen had er anders nog heel wat meer naakt gezeten. Had het aan mij gelegen, dan hadden we die scènes ook niet geschrapt. Ik zou nog meer vrouwelijk naakt in de reeks hebben geïntegreerd. Dit straalt op een bepaalde manier alleen maar kracht uit."

Hissrich verwees tot slot ook nog naar één specifieke scène die ze hebben moeten schrappen. "Er was één scène waarin Yennefer samen met twee vriendinnen naakt voor de spiegel stond. In de scène blikten ze terug op hun transformatie. Ik heb het altijd jammer gevonden dat we die scène hebben moeten schrappen. Ze bracht Yennefer op een erg menselijke manier in beeld, maar ook toen stond ze dus naakt. "

Toch kan The Witcher bezwaarlijk worden bestempeld als een vrouwonvriendelijke serie. Niet alleen is de showrunner een vrouw, dit geldt ook voor het merendeel van de schrijvers evenals voor de medewerkers achter de schermen. Daarnaast werd het naakte meisje, Anya dus, als eerste gecast. Dit betekent dat de 'Witcher' op haar werd afgestemd en dus niet omgekeerd.

Lees ook: Netflix geeft 'The Witcher' onverwachte uitbreiding!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen