'Game of Thrones'-boeken eindigen toch anders dan de serie

'Game of Thrones'-boeken eindigen anders dan serie

George R.R. Martin neemt afstand van de HBO-serie, gebaseerd op zijn eigen werk.

Jim Pedd, 3 februari 2020 om 12:51

HBO-serie Game of Thrones eindigde vorig jaar met het achtste seizoen. En dat beviel opvallend slecht bij fans. Zo slecht dat mensen er ineens over stopten te praten. Dat gebeurt niet vaak bij dit soort grootse series. Maar goed, voor schrijver George R.R. Martin is het reden om afstand te nemen.
Martin loopt wat achter op de serie, als het aankomt op het schrijven van de reeks A Song of Ice and Fire. Het is de bedoeling dat zijn boekenreeks nog twee delen krijgt: The Winds of Winter en A Dream of Spring. Dat laatste boek moet de franchise afronden, maar ligt waarschijnlijk nog een jaar of vijf, zes in de toekomst. Hoe dan ook weet hij wel dat het anders eindigt.

Lees ook: 'Game of Thrones' actrice: "Het einde van de serie was wel briljant.."

Ander einde
Martin vertelde tijdens een interview dat het de bedoeling is de boeken anders te laten eindigen dan de serie. “Mensen kennen een einde. Maar niet het einde. De makers van de televisieserie haalden me in, en dat is iets dat ik niet verwacht had,” aldus Martin.

Lees ook: 'Game of Thrones' krijgt een compleet nieuw einde

Een opvallend statement, want we weten dat Martin het einde van de boeken verteld had aan de showrunners van de HBO-hit, die dat gebruikten voor de serie.

Bron: CBM

Lees meer over: Game of Thrones, HBO, George RR Martin, A Song of Ice and Fire

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws