search

Ons nieuws van maandag 3 februari 2020

Februari brengt veel Star Wars naar Disney+
Series / Nieuws

Februari brengt veel Star Wars naar Disney+

Wat verschijnt er allemaal nieuw op Disney+ deze maand? Check het in ons overzicht!

Februari wordt weer een leuke maand op Disney+. Deze maand verschijnt er opvallend veel content rond de Star Wars-franchise en het gaat dan echt om nieuw materiaal. Zo gaat de serie The Clone Wars eindelijk van start met het zevende seizoen en krijgen we ook het tweede seizoen van de serie Star Wars: Resistance te zien.

Disney+ zet volop in op materiaal dat elke week te zien zal zijn en dat valt heel erg te zien in dit nieuwe lijstje. We splitsen de boel daarom even voor het gemak op in twee delen. Het eerste deel is content waarvan een heel seizoen verschijnt en het tweede deel waarvan elke week op vrijdag een nieuwe aflevering te zien is.

Nieuwe seizoenen

Big Tuna seizoen 1 & 2 "“ 1 februari
Marvel's Iron Man & Hulk: Heroes United "“ 16 februari
Marvel Rising: Operation Shuri "“ 20 februari
Marvel Rising: Playing With Fire "“ 20 februari
Star Wars: Resistance seizoen 2 "“ 25 februari
I Captured the King of Leprechauns "“ 28 februari
Imagination Moves seizoen 1-3 "“ 28 februari
Marvel's Future Avengers seizoen 1 "“ 28 februari
Phineas and Ferb: Star Wars "“ 28 februari


Elke vrijdag een nieuwe aflevering

Star Wars: The Clone Wars seizoen 7 "“ vanaf 21 februari
Diary of a Future President "“ vanaf 7 februari
Disney Family Sundays "“ vanaf 7 februari
Marvel's Hero Project "“ vanaf 7 februari
One Day at Disney "“ vanaf 7 februari
Disney's Fairy Tale Weddings "“ vanaf 14 februari
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Lindelof (Watchmen) huilde tijdens 'The Good Place' finale: "Het eindigde prachtig"
Series / Celebrity

Lindelof (Watchmen) huilde tijdens 'The Good Place' finale: "Het eindigde prachtig"

Damon Lindelof (Watchmen) is groot fan van 'The Good Place' en hield het niet droog tijdens de finale

The Good Place-producent Mike Schur heeft Damon Lindelof, bekend van The Leftovers en Watchmen, bij de start van de serie om advies gevraagd over het maken van een komedie over onderwerpen als filosofie, menselijkheid en sterfelijkheid. Lindelof werd op zijn beurt een grote fan van 'The Good Place'.

In een interview met Variety tijdens de Writers Guild Awards op zaterdag onthulde Lindelof dat hij huilde tijdens de finale van de show: "Het eindigde prachtig," vertelde hij.

Lees ook: Finale aflevering 'The Good Place' 90 minuten lang!

"Het was voortreffelijk. Ik heb zeker gehuild. Het was erg elegant en ingetogen. Het voelde niet manipulatief, wat ik zeker zou hebben gedaan. En ik vond het geweldig hoe ingetogen het was en hoeveel vertrouwen het publiek had."

Lindelof noemt natuurlijk ook de referentie naar The Leftovers aan het begin van de aflevering, wanneer Maya Rudolph, die de Rechter speelt, onthult dat ze de show kijkt en dat ze bijna 2% van de mensheid vernietigde omdat ster Carrie Coon nooit een Emmy heeft ontvangen voor de show.

Op de vraag of hij nog meer seizoenen van Watchmen gaat produceren, herhaalde Lindelof zijn antwoord dat hij, althans voorlopig, niets doet. "Komt er meer, of blijft het hierbij?" En helaas is het antwoord, "waarschijnlijk niet. Ik ben daar behoorlijk duidelijk in geweest sinds de première op Comic-Con."

Lees ook: Jameela Jamil bij Jimmy Fallon: "Ik heb per ongeluk mijn billen laten zien aan Daniel Craig"
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
CBS-serie 'Hawaii Five-0' krijgt wellicht nog heel wat extra seizoenen
Series / Nieuws

CBS-serie 'Hawaii Five-0' krijgt wellicht nog heel wat extra seizoenen

De showrunner heeft in ieder geval reeds voldoende verhaallijnen uitgedacht voor meerdere extra seizoenen...

In een tijd waarin heel wat series er na slechts enkele seizoenen reeds mee ophouden lijkt het er naar uit te zien dat we het einde van Hawaii Five-0 nog lang niet gezien hebben.

De showrunner van Hawaii Five-0, namelijk Peter M. Lenkov heeft in een recent interview aangegeven dat hij nog lang niet klaar is met de verhaallijnen van de verschillende personages in de reeks. De serie is op moment van schrijven aan haar tiende seizoen toe en ondanks het feit dat een elfde deel nog niet officieel is aangekondigd lijkt er weinig twijfel over te bestaan dat de reeks nog één of meerdere extra vervolgen zal krijgen.

Lees ook: Nieuwe Hawaii Five-0 ster had graag met Grace Park gewerkt

Meerdere nieuwe seizoenen
Ondanks het feit dat CBS het elfde seizoen nog niet heeft aangekondigd is het niet voor het eerst dat de showrunner van de reeks hint naar meerdere extra seizoenen. Ook in het verleden liet hij reeds optekenen dat hij reeds heel wat nieuwe verhaallijnen heeft uitgeschreven. Het zou ons dan ook niet verbazen mocht Hawaii Five-0 van CBS in één klap meerdere nieuwe seizoenen krijgen.

Dat een netwerk in één keer meerdere nieuwe seizoenen aankondigt voor een serie is helemaal niet nieuw, in tegendeel. Eerder koos NBC er bijvoorbeeld voor om haar reeks New Amsterdam in één keer drie extra seizoenen te geven.

Lees ook: Hawaii Five-0 brengt 'Masi Oka' (even) terug!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gerucht: Netflix werkt aan 'Resident Evil'-serie!
Series / Nieuws

Gerucht: Netflix werkt aan 'Resident Evil'-serie!

De streamingdienst zou een serie in ontwikkeling hebben welke is gebaseerd op de populaire horrorfranchise...

Op verschillende gespecialiseerde websites, waaronder ook het betrouwbare Deadline staat te lezen dat Netflix een serie in ontwikkeling heeft welke is gebaseerd op de Resident Evil franchise.

Ondanks het feit dat het vooralsnog alleen maar geruchten zijn lijkt alles toch aan te geven dat er wel degelijk een dergelijke reeks in ontwikkeling is. Zo zou het Duitse Constantin Film belast zijn met de productie van de serie. Dat zou best kunnen, want zij was in het verleden eveneens verantwoordelijk voor de productie van verschillende live action Resident Evil-films.

Netflix-Original
Mocht het nieuws over de in ontwikkeling zijnde serie echt blijken te zijn, dan zou het gaan om een Netflix-Original. Volgens diverse bronnen zou ze ook wereldwijd op de streamingdienst moeten verschijnen. Concreet zou de reeks er voor moeten zorgen dat kijkers meer te weten kunnen komen over met name de Umbrella Corporation evenals het uitbreken van het inmiddels welbekende T-virus. Dit virus zorgt er voor dat mensen in zombies veranderen.

Ondanks het feit bepaalde bronnen laten uitschijnen dat de reeks nu reeds in ontwikkeling is stellen anderen dan weer dat Netflix nog op zoek is naar een geschikte showrunner. Hoe het ook zij en welke bronnen het uiteindelijk ook aan het rechte eind mogen hebben, dat er een Resident Evil serie komt lijkt eigenlijk toch zo goed als zeker te zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe seizoenen 'Élite' krijgen nu al volledig nieuwe cast
Series / Nieuws

Nieuwe seizoenen 'Élite' krijgen nu al volledig nieuwe cast

Opvallend, het derde seizoen van \'Élite\' is nog niet eens verschenen...

Verschillende geruchten welke onder meer te lezen vallen op de Spaanse website Bluper melden dat de cast van het populaire Élite er na afloop van het derde seizoen wel eens volledig anders uit zou kunnen zien. Een groot deel van de cast van het derde seizoen zou inmiddels dan ook de laan zijn uitgestuurd.

Het derde seizoen van Élite moet in maart van dit jaar verschijnen. Dit gezegd zijnde zou Netflix reeds druk in de weer zijn met de vervolgseizoenen. Zo zouden er reeds concrete plannen zijn voor niet alleen een vierde, maar ook een vijfde seizoen. Dat is natuurlijk geweldig nieuws voor de fans, maar er lijkt ook een keerzijde aan de medaille te zitten. Zo zouden fans van de reeks na afloop van het derde seizoen afscheid moeten nemen van Samuel, Guzmán, Lu, Polo, Carla, Nadia evenals de andere personages die in de voorbije seizoenen te zien waren.

Ook een nieuwe school?
Met het vervangen van de cast worden er ook vragen gesteld bij het feit of er nog wel gebruik zal worden gemaakt van dezelfde middelbare school. Daarover is tot dusver nog helemaal niets bekend. Feit is wel dat er duidelijk nog een mooie toekomst in het verschiet ligt voor de serie Élite.

Het derde seizoen van Élite zal in maart van dit jaar verschijnen op streamingdienst Netflix. Op welke dag dat precies het geval zal zijn is tot dusver nog niet bekend gemaakt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is Green Lantern te zien in 'The Flash'?
Series / Nieuws

Is Green Lantern te zien in 'The Flash'?

De vraag komt op door een gave crossover met The CW-serie Arrow.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
John Diggle is binnenkort te zien in een aflevering van The Flash. Acteur David Ramsey speelde de rol acht seizoenen lang in Arrow en mag nu zijn debuut maken in een heel andere serie van het Arrowverse. Heel ongewoon is die crossover trouwens niet.

Maar het einde van Arrow liet zien dat John Diggle zomaar eens een Green Lantern zou kunnen worden. Aan het einde van het achtste seizoen van Arrow, zagen we namelijk hoe Diggle zijn huis inpakte en met zijn familie naar Metropolis wilde verhuizen. Daarop sloeg een meteoriet in en daar vond Diggle een mysterieuze doos. Die opende hij, waar groen licht te zien was. Daarop eindigde de scène. Maar Diggle wordt voorlopig geen Green Lantern.

Lees ook: Gave cameo Crisis on Infinite Earths uitgelegd!

Green Lantern
In de comics is John Stewart een van de Green Lanterns. In deze serie, heet John Diggle's stiefvader Stewart met de achternaam. Als Diggle zou willen, kon hij zichzelf straks dus zomaar eens John Stewart gaan noemen. En dan transformeert hij in niemand minder dan een Green Lantern.

Lees ook: Crisis on Infinite Earths-teaser hint naar terugkeer [...]

Maar tegen TV Line laat de acteur weten dat dit voorlopig niet gebeurt. "John Diggle verschijnt daar echt als John Diggle en werkt er aan een zaak."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-boeken eindigen toch anders dan de serie
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-boeken eindigen toch anders dan de serie

George R.R. Martin neemt afstand van de HBO-serie, gebaseerd op zijn eigen werk.

HBO-serie Game of Thrones eindigde vorig jaar met het achtste seizoen. En dat beviel opvallend slecht bij fans. Zo slecht dat mensen er ineens over stopten te praten. Dat gebeurt niet vaak bij dit soort grootse series. Maar goed, voor schrijver George R.R. Martin is het reden om afstand te nemen.

Martin loopt wat achter op de serie, als het aankomt op het schrijven van de reeks A Song of Ice and Fire. Het is de bedoeling dat zijn boekenreeks nog twee delen krijgt: The Winds of Winter en A Dream of Spring. Dat laatste boek moet de franchise afronden, maar ligt waarschijnlijk nog een jaar of vijf, zes in de toekomst. Hoe dan ook weet hij wel dat het anders eindigt.

Lees ook: 'Game of Thrones' actrice: "Het einde van de serie was wel briljant.."

Ander einde
Martin vertelde tijdens een interview dat het de bedoeling is de boeken anders te laten eindigen dan de serie. "Mensen kennen een einde. Maar niet het einde. De makers van de televisieserie haalden me in, en dat is iets dat ik niet verwacht had," aldus Martin.

Lees ook: 'Game of Thrones' krijgt een compleet nieuw einde

Een opvallend statement, want we weten dat Martin het einde van de boeken verteld had aan de showrunners van de HBO-hit, die dat gebruikten voor de serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Enorm creepy Whisperers in clip 'The Walking Dead'
Series / Video/clip/featurette

Enorm creepy Whisperers in clip 'The Walking Dead'

Seizoen 10B gaat bijna van start en dat gaat nog wat worden.

The Walking Dead keert deze maand terug voor de tweede helft van zijn tiende seizoen. Een groot deel daarvan zal draaien om de strijd die Alpha en haar Whisperers aangaan met onze vrienden. Deze clip laat zien dat dit een behoorlijk intens gevecht zal gaan worden.

De clip duurt maar vijftien seconden, maar het is toch best eng. We zien een groep Whisperers die voortbewegen tussen een groep zombies en zichzelf het einde van de wereld noemen. Waarop Alpha zegt: "We pakken ze allemaal." Het wordt dus nog behoorlijk gevaarlijk in deze serie.

Lees ook: Oorzaak zombie-uitbraak 'The Walking Dead' eindelijk bekend!

Tiende seizoen
Het tiende seizoen van de serie is een belangrijke voor de franchise. De kijkcijfers lopen namelijk terug en het is voor AMC natuurlijk enorm belangrijk dat de serie gewoon goed bekeken blijft. In de Verenigde Staten vormt dat echter een probleem. Iedereen kijkt dus uit naar seizoen 10B en het antwoord op de vraag hoe levensvatbaar de franchise voorlopig nog is.

Over drie weken gaat de serie verder, op 23 februari, met de aflevering Squeeze.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat er mis ging in het bad van 'The Witcher'
Series / Nieuws

Wat er mis ging in het bad van 'The Witcher'

De Netflix-serie was een megahit en we raken er niet over uitgepraat!

The Witcher mag dan wel geen verfilming zijn van de games van CD Projekt Red, maar het is moeilijk om de links niet te zien. De serie was immers vooral ook mogelijk dankzij het immense succes van de games. En het zijn beide verfilmingen van hetzelfde werk.

Nu vertelt acteur Henry Cavill in een interview dat een van de scènes zelfs een bewuste verwijzing naar de games was. Het gaat natuurlijk om de befaamde badkuipscène. Maar die kwam niet helemaal overeen met de scène in de games.

Lees ook: Netflix-serie 'The Witcher' pakt groot kritiekpunt aan

De badkuip
"Ik weet niet hoeveel mensen zich realiseerden hoe iconisch het was, maar er zat al een visual aan vast," aldus Cavill in een interview met BBC Radio 1. "En dus, toen ik in dat bad ging zitten, dacht ik: 'Ik vraag me af of iemand weet hoe deze scène helemaal zal gaan ontploffen.' Ik probeerde mijn voeten omhoog te doen, maar kon dat niet; het bad had de verkeerde vorm. Maar misschien ging dat ook wat te ver."

Lees ook: Krijgt 'The Witcher' meer Witchers in het tweede seizoen?

Daarmee kon de scène dus niet helemaal overeen komen met die in de games. Maar een verwijzing is het dus wel!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ trailer voor Marvel-series 'WandaVision', 'Loki' en 'The Falcon and the Winter Soldier'!
Series / Trailer

Disney+ trailer voor Marvel-series 'WandaVision', 'Loki' en 'The Falcon and the Winter Soldier'!

De eerste Marvel-serie op Disney+ verschijnt dit jaar en daarin zien we de twee helden Falcon en de Winter Soldier.

Later dit jaar start Disney+ met de eerste serie in het Marvel Cinematic Universe, gemaakt door het team van Marvel Studios-baas Kevin Feige. In die serie zien we hoe het twee helden vergaat na de gebeurtenissen in de film Avengers: Endgame.

Aan het einde van deze film is te zien hoe Anthony Mackie's Sam Wilson / The Falcon en Sebastian Stans Bucky a.k.a. The Winter Soldier een ontmoeting hebben met Steve Rogers a.k.a. Captain America. Klaarblijkelijk gaan ze vervolgens samen de strijd aan met misdadigers in The Falcon and the Winter Soldier. Daarna volgen waarschijnlijk vrij snel nog twee series met in 2020 nog WandaVision en in 2020 Loki!

Eerste trailer The Falcon and the Winter Soldier, WandaVision, Loki
Tijdens de Super Bowl is een previewtrailer verschenen voor deze eerste drie Marvel-series binnen Marvel Cinematic Universe. De zesdelige miniseries hebben budgetten van maar liefst $150 miljoen; het budget van een gemiddelde MCU-film.



Lees ook: Opvallend: Captain America op foto 'The Falcon and the Winter Soldier'!

De eerste serie wordt in de zomer van 2020 verwacht en er zijn ook rollen voor onder meer Daniel Brühl als Baron Helmut Zemo, Emily VanCamp als Sharon Carter en Wyatt Russell als John Walker.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.