Netflix pakt alweer een belangrijke frustratie van gebruikers aan

Netflix pakt alweer een belangrijke frustratie aan

Gebruikers van de streamingdienst waren reeds vele jaren vragende partij voor deze aanpassing...

Geoffrey Ketels, 7 februari 2020 om 12:34

Een vaak gehoorde frustratie van Netflix-gebruikers was dat previews op de homepagina automatisch werden afgespeeld. Reeds een behoorlijke tijd wordt dan ook de vraag gesteld aan de streamingdienst om dit automatisch afspelen een halt toe te roepen. Het lijkt er naar uit te zien dat daar nu gevolg aan is gegeven.
In eerste instantie leek Netflix niet meteen in te willen gaan op de vraag van gebruikers om het automatisch afspelen van previews op de homepagina te stoppen. Inmiddels is daar echter verandering in gekomen. Vanaf nu kunnen gebruikers in hun instellingen dan ook aangeven of ze het automatisch afspelen wel of niet willen aanzetten.

Alleen in te stellen in een browser
Opvallend is wel dat Netflix er tot dusver uitsluitend voor heeft gekozen om de instelling weer te geven wanneer er wordt ingelogd op de website vanuit een browser. Het is dus niet mogelijk om de instelling aan te passen vanuit de Netflix-app. Dit gezegd zijnde, wanneer je het automatisch afspelen uitschakelt in de instellingen vanuit je browser geldt dit ook voor het bekijken van previews in de app.

Wil jij ook graag het automatisch afspelen van previews uitschakelen? Log dan in en klik vervolgens op 'profielen beheren'. Daarna ga je naar je eigen profiel waarna je onderaan de pagina de optie 'tijdens het browsen op alle apparaten worden automatisch previews weergegeven' kan uitzetten.

In het jaar 2014 koos Netflix er ook reeds voor om gebruikers de mogelijkheid aan te bieden om het automatisch afspelen van de volgende aflevering van een serie een halt toe te roepen.

Lees meer over: Netflix, streamingdienst

Populair nieuws