'Friends' krijgt na vele tegenslagen toch een reünie!

Voor fans van de comedyserie is dit natuurlijk heel erg goed en onverwacht nieuws.

Jim Pedd, 08-02-2020 11:06

Maanden na de 25ste verjaardag, keert de cast van comedyserie Friends mogelijk toch nog eens terug. De bedoeling is dat een unscripted special de serie viert en helpt bij de lancering van de nieuwe streamingdienst HBO Max. Friends is daar een van de grootste trekkers van.
Deadline stelt dat de castleden nu een principe-overeenkomst hebben met Warner Bros. TV en dat het de bedoeling is om een uur lange special te maken. Daar worden ze riant voor betaald; de zes castleden krijgen tussen de 3 en 4 miljoen dollar voor dat uurtje televisie. De special kost naar het schijnt zo'n 20 miljoen dollar om te maken. Dat is ongeveer evenveel als wat Netflix betaalt aan comedyartiesten voor specials van een uur.

Lees ook: 'Friends'-reboot met alleen zwarte of Aziatische vrienden op komst?

Lange onderhandelingen
De gesprekken tussen de acteurs en Warner Bros. TV duren al maanden. Deze vielen eind 2019 stil, wegens het geldbedrag dat de cast wilde zien. Na enkele weken stilstand, kwam de boel in januari weer op gang en liet TV-baas Kevin Reilly weten dat er nog altijd interesse was. "Er is vanuit alle kanten interesse voor, maar we krijgen nog niet iedereen op één lijn, om de boel rond te krijgen."

Lees ook: Heeft Netflix legendarische series als 'Friends' wel écht nodig?

De boel is nu dus echt rond en alle neuzen staan op één rij. De reünie komt nadat de serie extreem populair bleek te zijn op Netflix. Dat betaalde 425 miljoen dollar voor de jarenlange rechten op de serie.

Bron: Deadline

Lees meer over: Friends, SPecial, HBO Max

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Netflix pakt uit met grote WOII-oorlogsserie

Netflix pakt uit met grote WOII-oorlogsserie

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie