search

Ons nieuws van zaterdag 8 februari 2020

3 kneitergoede series die gewoon op Netflix staan
Series / Featured

3 kneitergoede series die gewoon op Netflix staan

Drie aanraders die je vanaf vandaag al zou kunnen gaan kijken op Netflix.

Op Netflix staan series van Netflix zelf, maar ook heel veel andere series uit de States of andere landen. Hieronder tref je drie kneitergoede series die je gewoon op Netflix kunt vinden!

La Casa de Papel (3 seizoenen)
Deze serie startte op de Spaanse zender Antena 3 en later verscheen de serie ook op Netflix onder de Engelstalige titel Money Heist. In het Nederlands zou de serie overigens Het huis van papier heten. Er staan ondertussen drie seizoenen op Netflix.

De serie start met een groot van acht specialisten en hun leider "de professor". Hun doel is om de grootste overval in de Spaanse geschiedenis uit te voeren. Ze gaan 2,4 miljard euro stelen van de Koninklijke Munt van Spanje.



The Big Bang Theory (12 seizoenen)
Deze sitcom is één van de succesvolste ooit gemaakt en startte op de zender CBS. De komedie met namen als Johnny Galecki, Jim Parsons, Kaley Cuoco en Simon Helberg eindigde mei verleden jaar na twaalf seizoenen. In 2017 startte al de prequelserie Young Sheldon. Deze serie staat niet op Netflix.

In The Big Bang Theory ontmoet je vier vrienden die bij Caltech werken. Het zijn echte bijzonder slimme geeks die dol zijn op games, comics en sciencefictionfilms en/of -series.



The Walking Dead (9 seizoenen)
Deze zombieserie is één van de succesvolste series van de afgelopen tien jaar. Ondanks dat de serie al vrij snel op kwaliteit inleverde en op dit moment erg zoekende lijkt naar een betere, maar vooral grootsere toekomst, heeft The Walking Dead nog steeds heel veel fans. De spin-off Fear the Walking Dead die enkele jaren later startte, staat niet op Netflix.

In The Walking Dead zien we hoe een groep mensen moet zien te overleven na een onverklaarbare uitbraak van een virus die de doden doet veranderen in 'walkers'. In eerste instantie vechten ze tegen deze zombies, maar later krijgen ze ook te maken met overlevenden die een andere kijk hebben op de toekomst van de mensheid.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Christoph Waltz jaagt op Liam Hemsworth in 'Most Dangerous Game'-trailer
Series / Trailer

Christoph Waltz jaagt op Liam Hemsworth in 'Most Dangerous Game'-trailer

Oscarwinnaar Waltz heeft het in de serie van Quibi voorzien op de jonge Hemsworth.

Als hij erachter komt dat hij een terminale ziekte heeft en er alles aan moet doen om zijn zwangere vrouw iets achter te kunnen laten, gaat Dodge Maynard (Liam Hemsworth) in op het verzoek van een mysterieuze man (Christoph Waltz) om deel te nemen aan een uiterst gevaarlijk overlevingsspel. Met elk uur dat Dodge dit spel weet te overleven, verdient hij ruim een miljoen dollar, met een totaal van 24,5 miljoen als hij de volle 24 uur dat het spel duurt overleeft.

Most Dangerous Game is een van meerdere grote series die exclusief worden gemaakt voor Quibi, de nieuwe streamingdienst van mediamagnaat Jeffrey Katzenberg. Deze dienst zou met name afgestemd zijn op jongere kijkers en series in hapklare delen aanbieden. Dit betekent dat elke Quibi-serie slechts twee tot vier uur duurt, maar wordt opgedeeld in afleveringen van elk circa 10 minuten. Most Dangerous Game is zo'n serie die in deze vorm wordt aangeboden.

Andere Quibi-producties
Naast Most Dangerous Game verschijnen op Quibi ook series als The Fugitive (met Kiefer Sutherland en Boyd Holbrook), een nieuwe versie van Reno 911 en After Dark, een horrorserie die bedacht en geschreven werd door Steven Spielberg. Laatstgenoemde serie kan alleen na zonsondergang worden gekeken.

Most Dangerous Game is te streamen op Quibi, wanneer de dienst lanceert op 6 april a.s.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoen 4 van 'Stranger Things' duurt mogelijk langer
Series / Nieuws

Seizoen 4 van 'Stranger Things' duurt mogelijk langer

Naar verluidt krijgt het vierde seizoen van de Netflix-serie Stranger Things meer afleveringen.

In 2016 startte de serie Stranger Things op Netflix en afgelopen jaar was het derde seizoen te zien. Naar verluidt zou het vierde seizoen nog dit jaar gaan verschijnen, al kan dit ook zomaar 2021 worden. Positief is wel dat dit seizoen mogelijk iets langer zal duren.

De fans zijn ongetwijfeld erg nieuwsgierig wat de jongeren en andere personages uit het plaatsje Hawkins te wachten staat na het 'Russische avontuur' in seizoen drie. Naar verluidt komt er na seizoen vier nog een vijfde reeks afleveringen, en is daarna de '80-serie klaar.

Lees ook: Nieuw personage 'Stranger Things' hint naar een seizoen 5!

Seizoen 4 duurt mogelijk (iets) langer
Tijdens een Q&A met TV Line-baas Michael Ausiello zei hij dat hij heeft gehoord dat Netflix het seizoen mogelijk een negende bonusaflevering geeft:

"Er wordt gezegd dat seizoen 4 mogelijk uit negen afleveringen gaat bestaan, één meer dan aanvankelijk gepland. Dat zou Stranger Things seizoen 4 tot het vlezigste seizoen ooit maken. Ik hoor ook dat het oorsprongsverhaal van een favoriet personage van de fans verteld wordt in een (of meer) van die negen afleveringen."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wéér een tegenslag voor langverwachte 'Y: The Last Man'
Series / Nieuws

Wéér een tegenslag voor langverwachte 'Y: The Last Man'

Het wil maar niet lukken om de serie ook echt gemaakt te krijgen. Nu is er weer een tegenslag.

Het blijft kommer en kwel bij de ontwikkeling van de verfilming van de comicbookreeks Y: The Last Man. Vandaag horen we dat acteur Barry Keoghan niet langer te zien zal zijn als Yorick Brown in de serie. In de comicreeks, gemaakt door Brian K. Vaughan en Pia Guerra, is dat de hoofdpersoon en de enige man die nog leeft.

De reeks is al jaren in de maak, maar tot nu toe lukt het niet om echt stappen te maken. De meest recente poging is door FX gemaakt, en lijkt de meest veelbelovende tot nu toe. Sinds de cast werd onthuld, zijn er meerdere herzieningen gedaan in crew. Zo veranderde de showrunner en is er nu een nieuwe pilot in de maak, nadat de eerste toch niet beviel. Wederom werkt men aan scenario's en wederom zijn de opnames uitgesteld.

Lees ook: Weer een probleem voor FX-serie 'Y'

Nieuwste poging
Volgens FX-baas John Landgraf, gaat het goed met de ontwikkeling van de serie nu men opnieuw bezig is met scenario's. "Ik heb vijf of zes scenario's gezien. We hebben de boel nog niet gepland, omdat er wat veranderingen plaatsvonden. Zo hebben we nu een nieuwe showrunner en maken we een echte reboot. Maar ditmaal lijkt het goed te gaan."

Lees ook: 'Y: The Last Man' ziet er beter uit dan ooit!

De serie speelt zich af in een post-apocalyptische wereld waarin iedereen met een Y-chromosoom dood. Enkel Yorick Brown en zijn aapje Ampersand overleven. Zij moeten de wereld over reizen, op zoek naar antwoorden wat er mis is gegaan. Tegen deze context is echter ook een nieuwe wereldorde ontstaan, met enkel vrouwen die de leiding nemen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Friends' krijgt na vele tegenslagen toch een reünie!
Series / Nieuws

'Friends' krijgt na vele tegenslagen toch een reünie!

Voor fans van de comedyserie is dit natuurlijk heel erg goed en onverwacht nieuws.

Maanden na de 25ste verjaardag, keert de cast van comedyserie Friends mogelijk toch nog eens terug. De bedoeling is dat een unscripted special de serie viert en helpt bij de lancering van de nieuwe streamingdienst HBO Max. Friends is daar een van de grootste trekkers van.

Deadline stelt dat de castleden nu een principe-overeenkomst hebben met Warner Bros. TV en dat het de bedoeling is om een uur lange special te maken. Daar worden ze riant voor betaald; de zes castleden krijgen tussen de 3 en 4 miljoen dollar voor dat uurtje televisie. De special kost naar het schijnt zo'n 20 miljoen dollar om te maken. Dat is ongeveer evenveel als wat Netflix betaalt aan comedyartiesten voor specials van een uur.

Lees ook: 'Friends'-reboot met alleen zwarte of Aziatische vrienden op komst?

Lange onderhandelingen
De gesprekken tussen de acteurs en Warner Bros. TV duren al maanden. Deze vielen eind 2019 stil, wegens het geldbedrag dat de cast wilde zien. Na enkele weken stilstand, kwam de boel in januari weer op gang en liet TV-baas Kevin Reilly weten dat er nog altijd interesse was. "Er is vanuit alle kanten interesse voor, maar we krijgen nog niet iedereen op één lijn, om de boel rond te krijgen."

Lees ook: Heeft Netflix legendarische series als 'Friends' wel écht nodig?

De boel is nu dus echt rond en alle neuzen staan op één rij. De reünie komt nadat de serie extreem populair bleek te zijn op Netflix. Dat betaalde 425 miljoen dollar voor de jarenlange rechten op de serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zo download je je hele Netflix-kijkgeschiedenis
Series / Nieuws

Zo download je je hele Netflix-kijkgeschiedenis

Benieuwd wat je allemaal hebt gestreamed op Netflix? Nou, wij vertellen je hoe je dat kan bekijken!

Als je net als ondergetekende al sinds Netflix in Nederland beschikbaar is, een account hebt, zal je waarschijnlijk een enorme kijkgeschiedenis opgebouwd hebben. Het is misschien nog wel interessant om eens terug te kijken met welke series je ooit begonnen bent en wat je allemaal wel niet gekeken hebt. Nou, dat kan je ook echt uitvogelen!

Netflix heeft binnen de account-instellingen namelijk een optie die je laat kijken naar je volledige kijkgeschiedenis. Daarin zie je dus precies wat je, op welk moment, gekeken hebt! Dat kan je als volgt vinden. Allereerst moet je gebruik maken van een webbrowser om de boel te kunnen zien, op mobiel of via de app, werkt het niet. Volg dan onderstaande opties.
1. Open een browser en log daar in op je Netflix-account.
2. Klik op het uitklapmenu rechtsboven in beeld.
3. Kies voor de optie My Profile.
4. Vervolgens kijk je rechts in de lijst naar de optie Viewing Activity.
Dit is dan eindelijk de lijst waar je al je kijkgeschiedenis op een rij zult zien staan. Natuurlijk heb je geen zin om duizend keer op Show More te moeten klikken en is daar ook een oplossing voor. Je kan namelijk op Download All klikken, rechts in beeld. Als je dat doet, krijg je een tekstdocument te zien met alle films en TV-afleveringen die je ooit gekeken hebt. Veel plezier met scrollen!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.