Wéér een tegenslag voor langverwachte 'Y: The Last Man'

Wéér een tegenslag langverwachte Y: The Last Man

Het wil maar niet lukken om de serie ook echt gemaakt te krijgen. Nu is er weer een tegenslag.

Jim Pedd, 8 februari 2020 om 12:09

Het blijft kommer en kwel bij de ontwikkeling van de verfilming van de comicbookreeks Y: The Last Man. Vandaag horen we dat acteur Barry Keoghan niet langer te zien zal zijn als Yorick Brown in de serie. In de comicreeks, gemaakt door Brian K. Vaughan en Pia Guerra, is dat de hoofdpersoon en de enige man die nog leeft.
De reeks is al jaren in de maak, maar tot nu toe lukt het niet om echt stappen te maken. De meest recente poging is door FX gemaakt, en lijkt de meest veelbelovende tot nu toe. Sinds de cast werd onthuld, zijn er meerdere herzieningen gedaan in crew. Zo veranderde de showrunner en is er nu een nieuwe pilot in de maak, nadat de eerste toch niet beviel. Wederom werkt men aan scenario’s en wederom zijn de opnames uitgesteld.

Lees ook: Weer een probleem voor FX-serie 'Y'

Nieuwste poging
Volgens FX-baas John Landgraf, gaat het goed met de ontwikkeling van de serie nu men opnieuw bezig is met scenario’s. “Ik heb vijf of zes scenario’s gezien. We hebben de boel nog niet gepland, omdat er wat veranderingen plaatsvonden. Zo hebben we nu een nieuwe showrunner en maken we een echte reboot. Maar ditmaal lijkt het goed te gaan.”

Lees ook: 'Y: The Last Man' ziet er beter uit dan ooit!

De serie speelt zich af in een post-apocalyptische wereld waarin iedereen met een Y-chromosoom dood. Enkel Yorick Brown en zijn aapje Ampersand overleven. Zij moeten de wereld over reizen, op zoek naar antwoorden wat er mis is gegaan. Tegen deze context is echter ook een nieuwe wereldorde ontstaan, met enkel vrouwen die de leiding nemen.

Lees meer over: Y The Last Man, Barry Keoghan

Populair nieuws